Tepkiler üstüne değişti: KKTC’ye gidecekler kredi kartına taksit yapabilir

KKTC kredi kartına gelen taksit yasağından muaf tutuldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 31 Temmuz’da aldığı kararı Kıbrıs için geri çekti.

Ekonomi 26 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
BDDK aldığı kararla bu sefer Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizm acentelerini sevindirdi. Kıbrıs, kredi kartına taksit yasağından muaf tutuldu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) talepleri sonuç verdi, yurtdışı turizm harcamalarında kredi kartına gelen taksit yasağı kaldırıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 31 Temmuz’da aldığı kararla yurtdışı turizm harcamalarında kredi kartına taksidi yasaklarken, gelen talepler üzerine Kıbrıs’ı uygulamadan muaf tuttu. Uygulamanın başta KKTC’de bulunanlar olmak üzere pek çok seyahat acentesini zor durumda bırakacağı ifade ediliyordu. Bu nedenle sektörün Kıbrıslı acentelerin yanı sıra Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya da yaptığı açıklamayla konuyla ilgili oluşabilecek sıkıntılara dikkat çekmişti.

Turizmcilerin başkanı kredi kartına taksit kalktıktan 10 gün sonra konuştuTurizmcilerin başkanı kredi kartına taksit kalktıktan 10 gün sonra konuştu

3 taksit uygulanacak

Kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitlendirmeyi yasaklayan BDDK, KKTC’ye seyahatlerle ilgili yeni bir karar aldı. Kurul’un internet sitesinde yayımlanan karara göre, KKTC’ye seyahat harcamalarında 3 taksit devam edecek.
Yapılan açıklamada, Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26’ncı maddesinin yedinci fıkrası uyarınca, havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda taksitlendirme yapılmamasına dair 31 Temmuz’da uygulanan karar anımsatıldı ve şöyle denildi:
“31 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ilişkin harcamalarda uygulanmamasına ve söz konusu harcamalarda taksitlendirme sürelerinin 3 ay olarak uygulanmaya devam edilmesine karar verilmiştir.”

Kıbrıs kredi kartına taksit yasağından muaf olmak istiyorKıbrıs kredi kartına taksit yasağından muaf olmak istiyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.