Tesla Almanya’yı sevdi: İşçilere zam yaptı, ucuz otomobil için de gün sayıyor

Tesla Almanya pazarını sevdi. İşçilere yüzde 4'lük ücret zammı zam yapan Tesla, Berlin yakınındaki Grünheide fabrikasında 25 bin euro değerinde elektrikli araç üreteceğini açıkladı.

Ekonomi 7 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Tesla'nın 2012-2023 Model S, 2016-2023 Model X, 2017-2023 Model 3 ve 2020-2023 Model Y araçlarında otomatik pilot direksiyon sisteminde hata tespit edildi.

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Almanya’nın Berlin yakınındaki fabrikasında ucuz elektrikli araç üretimine başlayacak. Konuya ilişkin bilgi sahibi olan kaynaklar, Tesla’nın Berlin yakınındaki Grünheide fabrikasında 25 bin euro değerinde elektrikli araç üreteceğini bildirdi. Kaynaklar üretimin ne zaman başlayacağına dair bilgi vermedi. Tesla CEO’su Elon Musk Berlin yakınlarındaki Grünheide’deki Tesla fabrikasını ziyaret etmişti. Musk buradaki toplantıda 25 bin euro değerinde araç üretimi planından bahsetti.

Yaptığı indirimler Tesla'nın kârını yüzde 44 azalttıYaptığı indirimler Tesla’nın kârını yüzde 44 azalttı

Batarya fiyatı ucuzlatacak

Musk 2020 yılında yaptığı açıklamada, Tesla’nın üç yıl içinde yeni geliştirilmiş bataryası sayesinde 25 bin dolardan piyasaya çıkacak bir araba üreteceğini duyurmuştu. Tesla’nın elektrikli araçları daha geniş bir kitleye ulaşabilir hale getirmesi, 2030 yılında 20 milyon araç teslimatı yapma hedefi açısından önem teşkil ediyor. Ancak ekonomilerdeki yavaşlama ve yüksek faiz oranları elektrikli araçlara olan talebe darbe vurmuş, Tesla ve birçok diğer markanın da son aylarda satışları artırmak için fiyatlarda indirime gitmesine neden olmuştu.

Almanya fabrikasındaki çalışanlara yüzde 4 zam

The Wall Street Journal’ın haberine göre, Tesla’nın Almanya’daki yönetimi geçen haftanın sonlarında 11 bin işçiye kasım ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 4’lük ücret zammı alacaklarını bildirdi. Sendikalar daha önce Tesla çalışanlarının sektör ortalamasının altında kazandıklarını belirtmişti. Konuyu bilen kaynakların Journal’a aktardığı bilgiye göre, ABD’li elektrik üreticisi aynı zamanda enflasyonu dengelemek için aralık ayında 1.500 euro ikramiye ödeyecek ve şubat ayından itibaren Alman işçilerinin yıllık ücretlerine 2.500 euro daha zam yapacak.

Ekim ayında Tesla, personelini bu ay ücret artışının seviyesi hakkında bilgilendireceğini ve geçen yıl maaşları yüzde 6 artırdığını da sözlerine ekledi. Elektrikli araç üreticisinin, Almanya’daki diğer otomobil üreticilerinin aksine, ücretleri düzenleyen bir toplu iş sözleşmesi bulunmuyor.

Tesla Türkiye'de fiyatlarda indirime gittiTesla Türkiye’de fiyatlarda indirime gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.