Ticarethanelerin elektriğine yüzde 20 zam geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısından elektriğe zam kararı çıktı. Buna göre 1 Ekim’den itibaren ticarethaneler elektriği yüzde 20 zamlı kullanacak.

Ekonomi 29 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Mal ve hizmet üretiminin başlıca enerji kaynağı olan elektriğe büyük zam geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), toplantısından elektriğe zam kararı çıktı. 1 Ekim’den itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre sanayi ve ticarethanelerdeki elektrik kullanımına yüzde 20 oranında zam yapıldı. Konutlarda ise herhangi bir değişiklik olmadığı kaydedildi.

Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nun ardından hemen Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) toplandı ve EKK’da alınan zam kararını resmileştirdi. Karara göre konutlarda kullanılan elektriğin fiyatı değişmedi ama ticarethane ve iş yerlerinin elektrik tarifesine yüzde 20 zam geldi. Zam 1 Ekimden itibaren geçerli olacak.

Vatandaş zam yağmurunda karta sarıldı: Ağustosta harcamalar yüzde 131 yükseldiVatandaş zam yağmurunda karta sarıldı: Ağustosta harcamalar yüzde 131 yükseldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.