Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Mustafa Gültepe Türkiye'nin artık pahalı bir ülke olduğunu söyledi, "Üretimimin hepsi yurt dışına gidiyor. Görüyorum ki biz yüzde 50-60 pahalı hale geldik" dedi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Mustafa Gültepe, Türkiye’nin artık pahalı bir ülke olduğunu ifade etti. Gültepe, “Üretimimin hepsi yurt dışına gidiyor. Ve görüyorum ki biz yüzde 50-60 pahalı hale geldik. Ben de bir mont almıştım bir markadan. Markanın Türkiye fiyatına baktım, yüzde 20-30 daha ucuz olduğunu gördüm. Bir arkadaşım da 6 bin liraya aldığı ürünün burada 17 bin olduğunu görmüş” dedi.
Gültepe şunları söyledi:
“Ben hazır giyim üreticisiyim biliyorsunuz. Üretimimin hepsi yurt dışına gidiyor. Ve görüyorum ki biz yüzde 50-60 pahalı hale geldik. Geçmişte bu yüzde 20 civarındaydı. Hiç aklımıza gelmezdi İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya Türkiye’den ucuz olacak diye, ama oldu. Adam uçağa binip gidiyor, alışverişini yapıyor, uçak bileti bedavaya geliyor, bir de seyahat etmiş oluyor. Ben de bir mont almıştım bir markadan. Markanın Türkiye fiyatına baktım, yüzde 20-30 daha ucuz olduğunu gördüm. Bir arkadaşım da 6 bin liraya aldığı ürünün burada 17 bin olduğunu görmüş” dedi.