Togg da enflasyon mağduru: Yüzde 27 zam

Togg da maliyet artışlarını gerekçe göstererek diğer otomobilciler gibi fiyatlarını artırdı. Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobilinin zammı yüzde 27 oldu.

Ekonomi 6 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Gelen zamla birlikte 953 bin TL olan Togg T10X modelinin “V1 RWD” standart menzil​li versiyonunun fiyatı 1 milyon 207 bin TL’ye çıktı.

Gelen zamlarla birlikte; 953 bin TL olan Togg T10X modelinin “V1 RWD” standart menzil​li versiyonunun fiyatı 1 milyon 207 bin TL’ye çıkarken, standart menzilli “V2 RWD”in fiyatı ise ​1 milyon 55 bin TL’den 1 milyon 307 bin TL’ye çıktı. “V2 RWD” uzun menzilli versiyonun fiyatı ise 1 milyon 215 bin TL’den 1 milyon 537 bin TL’ye yükseldi.

Togg CEO'su: Akıllı cihaz yapıyoruz ama otomobil olarak da kullanabilirsinizTogg CEO’su: Akıllı cihaz yapıyoruz ama otomobil olarak da kullanabilirsiniz

‘Fiyatları düzenlemek zorunda kaldık’

Fiyat artışlarına yönelik açıklama yapan Togg, artışta tedarik zincirinde yaşanan maliyet etkileri ve finansal gelişmeleri gerekçe gösterdi. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG)  tarafından üretilen Togg’un açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Son dönemde küresel boyutta tedarik zincirinde yaşanan maliyet etkileri ve finansal gelişmelerin ülkemizde yerli üreticileri de etkilemeye başlaması nedeniyle biz de fiyatlarımızı düzenlemek durumunda kaldık. Yeni fiyat listesi 5 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak ve kendilerine bildirilmiş olan öngörü teslim tarihi en geç Temmuz ve sonrası olan tüm kullanıcılarımızı etkileyecektir.”

Pazardan yüzde 2 pay alacak

Togg’un mayıs ayında 502, nisan başından bugüne kadar da 808 otomobilin teslimatını yaptığı öğrenildi. Yıl sonunda 20 bin otomobilin teslimatını yapmayı hedefleyen Togg bu rakamla 1 milyona ulaşacağı tahmin edilen toplam pazardan yüzde 2 pay alırken, elektrikli otomobil pazarının da en büyüğü olacak.

Volvo ile çarpışan Togg, 'sağlamlık testi'ni geçtiVolvo ile çarpışan Togg, ‘sağlamlık testi’ni geçti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.