Turizm ile halka açılan Kuzu Grup, 3 şirketini daha borsaya getirecek

80 yıllık bir deneyime sahip olan Kuzu Grup, ilk kez Kuzugrup GYO ile halka arz olup bugün itibariyle Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı. Turizm yatırımlarını halka açan grup, çevre, perakende ve gayrimenkul alanında da halka açılmayı hedefliyor.

Ekonomi 29 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun ve Kuzugrup GYO Yönetim Kurulu Başkanı Özen Kuzu birlikte gongu çaldı.

Bir aile şirketi olarak 1943 yılında kurulan bugün inşaat, arıtma-altyapı ve turizm alanında faaliyet gösteren Kuzu Grup, turizm yatırımlarıyla öne çıkan Kuzugrup Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile halka arz işlemlerini tamamlayarak bugün itibarıyla borsada işlem görmeye başladı. GYO ile ilk kez halka arz olan grup, 3 alanda daha halka arz yapmayı planlıyor. Portföyünde İstanbul Ataköy’deki JW Marriot Marmara Sea İstanbul’un bulunduğu Kuzugrup GYO, halka arz kapsamında 21-22-23 Ağustos tarihlerinde talep topluyor. Kuzugrup GYO’nun, halka arzına 5.6 kat talep geldi. Katılımcı sayısı 2.1 milyonu aştı. Kuzugrup GYO, böylece son dönemde gerçekleştirilen halka arzlar arasında yatırımcılardan en fazla talep alanlar arasına girdi. Şirket, ‘KZGYO’ koduyla Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başladı.

Halka açılmaya Tatlıpınar Enerji ile başlayan Ağaoğlu, sıraya GYO’yu aldıHalka açılmaya Tatlıpınar Enerji ile başlayan Ağaoğlu, sıraya GYO’yu aldı

2 milyondan fazla yatırımcı hisse aldı

Borsa İstanbul’da düzenlenen gong töreninde konuşan Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, turizm ve otelcilik alanındaki faaliyetleri ile Türkiye’ye döviz kazandıran Kuzugrup GYO’nun şimdi de borsaya açılarak yatırımcılarından aldığı güçle büyüme devam edeceğini söyledi. Ergun, şirketin 1 milyar TL üzeri halka arz geliri ve ve 2 milyondan üzeri kişiye ulaşarak başarılı bir halk arz yaptığını söyledi.

Yeni alanlar belli oldu

Gong töreninde konuşan Kuzugrup GYO Yönetim Kurulu Başkanı Özen Kuzu, 80 yıllık geçmişe sahip Kuzu Grup için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, “Kuzu Grup şirketlerinden biri ilk kez sermaye piyasalarına adım atarak grubumuz adına önemli bir kilometre taşını daha gerçekleştiriyor. Şirketimiz için bir dönüm noktası olarak değerlendirdiğimiz ve sürdürülebilir başarının teminatı olarak gördüğümüz bugün; aynı zamanda halka arzımızı başarıyla sonuçlandırdığımız ve yatırımcılardan büyük ilgi gördüğümüz için oldukça gururluyuz. Tera Yatırım konsorsiyum liderliğinde gerçekleştirdiğimiz halka arzımıza 5.6 kat gibi rekor bir talep geldi ve katılımcı sayısı 2 milyon 114 bin 922 oldu. Böylece Kuzugrup GYO, son dönemde gerçekleştirilen halka arzlar arasında yatırımcılardan en fazla talep alan halka arzlar arasına girdi” diye konuştu. Halka arz gelirlerini turizm yatırımlarında değerlendireceklerini açıklayan Özen Kuzu, “Ayrıca perakende, çevre ve gayrimenkul olmak üzere 3 yeni alanda daha önümüzdeki yıllar içinde halka arz olmayı planlıyoruz” dedi.

Hisselerin yüzde 55’i yurtiçi bireysel yatırımcıya

Tera Yatırım konsorsiyum liderliğinde 21-22-23 Ağustos tarihlerinde 20,76 TL fiyat üzerinden talep toplayan şirketin, halka arz büyüklüğü 1 milyar 38 milyon TL oldu. Halka arz sonuçlarına göre, sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla halka arz edilen 50 milyon TL nominal değerli payların 5.6 katına denk gelen 280.244.019 TL nominal değerli talep geldi. Yurt içi bireysel yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 5.7 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 9.1 katı ve yurt dışı kurumsal yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 2.6 katı talep alındı. Bu kapsamda yurt içi bireysel yatırımcılardan 2 milyon 114 bin 770, yurt içi kurumsal yatırımcılardan 139, yurt dışı kurumsal yatırımcılardan 13 başvuru yapıldı. Böylece toplam 2 milyon 114 bin 922 adet başvuru ile Kuzugrup GYO, son dönemde gerçekleştirilen halka arzlar arasında yatırımcılardan en fazla talep alan halka arzlar arasına girdi. Payların yüzde 55’i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20’si yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 25’i ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara dağıtıldı. Şirketin halka açıklık oranı ise yüzde 25 oldu.

Borsa İstanbul bu yıl halk arzlarda Londra ve Frankfurt'u solladıBorsa İstanbul bu yıl halk arzlarda Londra ve Frankfurt’u solladı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.