Türk şirket Venezuela’da altın ve maden çıkartacak

Venezuela ile ismi açıklanmayan bir Türk şirketi arasında altın, petrokimya, gaz ve madencilik alanlarında çeşitli anlaşmalar imzalandı. Başkent Karakas'taki Miraflores Sarayı'nda düzenlenen imza törenine Cumhurbaşkanı Maduro da katıldı.

Ekonomi 9 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Venezuela hükümeti ormanları tahrip eden ve nehirleri kirleten yasa dışı altın madenciliğini önlemeye çalışıyor.

Latin Amerika’nın maden ve doğal kaynak zengini ülkelerinden Venezuella adı açıklanmayan bir Türk şirketi ile altın, petrokimya, gaz ve madencilik alanlarında işbirliği ve yatırım için çeşitli anlaşmalar imzaladı. Yerel basında çıkan haberlerde de Türk şirketinin anlaşma kapsamında ülkenin güneyinde yasadışı altın madenciliği nedeniyle ormanların tahrip edildiği, nehirlerin kirletildiği  Aragua eyaletinde altın ve maden faaliyetleri yürüteceği belirtildi. Venezuella Devlet Başkanı Nicolas Maduro ülkesinin güneyinde geniş alanların yasadışı madenler tarafından tahrip edildiği bir bölgede altın çıkarılması için Türkiye ile bir anlaşma imzaladı. Venezuela’nın başkenti Karakas’taki Miraflores Sarayı’nda düzenlenen imza törenine Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve şirket yetkilileri de katıldı.

Maduro X’ten yaptığı paylaşımda “Türkiye ve Venezuela arasında kazan-kazan ortaklığı, yeni bir dünya inşa etmek ve iki ulusu daha da birleştirmek için ortak çabalara ve stratejik projelere imza atıyoruz. Bunlar petrokimya, gaz, altın ve madencilik alanında doğaya saygılı olağanüstü anlaşmalardır. Üretken bir ekonomi inşa ediyoruz” dedi.

Venezuela basını da iki ülke arasındaki anlaşmayı yakından takip etti. Venezuela basınından telesurTV Maduro’nun altın ve bakır gibi madenlerin aranması ve ticarileştirilmesinde Türk yatırımının önemini vurguladığını yazdı. Haberde “Başkan Maduro anlaşmaların bir kısmının petrokimya gelişimine verimli katkı sunduğunu ileri sürdü. Maduro petrokimya ve madencilik sektöründe bir dizi anlaşmanın imzalanması için Cuma günü Türkiye Hükümeti temsilcileriyle önemli bir toplantı yapıldı” dendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.