Advertisement

Türkiye kendini kripto paraya vurdu: 6 ayda 1 trilyon dolarlık işlem yapılmış

Türkiye'de 2024’ün ilk yarısında toplam kripto para işlem hacmi 1 trilyon dolara ulaştı. Rakam Türkiye’yi en yüksek işlem hacmine sahip ikinci ülke yaptı. En çok işlem hacmi ABD'de gerçekleşirken Hindistan üçüncü sırada yer aldı.

Ekonomi 23 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Coinwire’ın, 2024’ün ilk yarısında en güvenilir 6 borsadaki verileri kullanarak yaptığı hesaplamaya göre küresel kripto işlem hacmi geçen yıla göre yüzde 42 gibi yüksek oranda artarak 108 trilyon dolara ulaştı.

Son yıllarda yüksek enflasyon nedeniyle yeni yatırım fırsatları arayan Türkler kripto parayı çok sevdi.  Kripto odaklı haber ve veri platformu Coinwire verilerine göre 2024’ün ilk yarısında Türkiye, dünya çapında kripto varlıklarda en yüksek işlem hacminin görüldüğü ikinci ülke oldu. Coinwire’ın küresel kripto para alım satım işlemlerine ilişkin raporunda Türkiye’de kripto para işlem hacminin bu dönemde 1 trilyon doları geçtiği belirtildi. Hindistan da benzer bir işlem hacmiyle üçüncü sırada yer aldı. ABD ise 2 trilyon dolarla en yüksek işlem hacminin gerçekleştirildiği ülke oldu.

Coinwire’ın 2024’ün ilk yarısında en güvenilir altı borsadaki verileri kullanarak yaptığı hesaplamaya göre küresel kripto işlem hacmi geçen yıla göre yüzde 42 gibi yüksek oranda artarak 108 trilyon dolara ulaştı. 2022 yılına göre artış ise yüzde 90’ın üstünde oldu.

Rapor Avrupa’nın küresel işlem değerinin yüzde 37,32’sini oluşturarak kripto ticaretinde lider konumda olduğunu gösterdi. Asya’nın aldığı pay ise yüzde 36,17 oldu. Türkiye küresel kripto alım satım hacmi bakımından ABD’den sonra ikinci sıraya yerleşerek Asya ve Avrupa’nın kriptodaki liderliğine katkıda bulundu. Öte yandan başka bir raporda ise İstanbul’un küresel çapta ‘Kriptoya hazır şehirler’ listesine dahil olduğu görüldü.

ABD'den spot Ethereum ETF'lere yeşil ışıkABD’den spot Ethereum ETF’lere yeşil ışık

Kripto fenomenleri küçük yatırımcıyı her zaman nasıl kandırıyor?Kripto fenomenleri küçük yatırımcıyı her zaman nasıl kandırıyor?

Beykoz'da hayalet kripto borsası kurup 111 milyon dolar çarptılarBeykoz’da hayalet kripto borsası kurup 111 milyon dolar çarptılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.