Twitter’ın eski yöneticisi X’e dava açtı; 20 milyon dolarını istiyor

Twitter'ın eski tepe yöneticisi Omid Kordestani Elon Musk'ın satın alıp yönetim kurulunu değiştirmesinden sonra hak ettiği ve alamadığı 20 milyon dolarlık tazminatı için X'e dava açtı.

Ekonomi 11 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan ama sonra pişman olan Elon Musk'ın peşini haklarını alamayan eski çalışanlar bırakmıyor.

Twitter’da 2015 ve 2020 yılları arasında yönetim kuruluna başkanlık eden Omid Kordestani, Elon Musk’ın satın aldıktan sonra ismini değiştirdiği X’e dava açtı. Dava dilekçesine göre Kordestani Google’daki yüksek maaşlı görevini bırakıp Twitter’a katıldığında kendisine yıllık sadece 50 bin dolar gibi düşük bir maaş teklif edildi. Ancak anlaşma hisse senedi opsiyonları, performansa dayalı sınırlı hisse senetleri ve kısıtlı hisse senetleri gibi ek teşviklerle desteklendi. Toplam 20 milyon 112 bin dolara denk gelen bu teşviklerin Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması ve yönetim kurulunu değiştirmesiyle birlikte ödenmesi gerekiyordu. Ancak Kordestani’nin iddialarına göre X bu ödemeyi yapmadı. Dava dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

“X Corp, Kordestani’nin Twitter’daki yedi yıllık hizmetinin faydalarını kullanıyor ancak buna rağmen açıkça sözleşmede belirtilen ödemeleri yapmıyor.”

Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından işten çıkarılan ya da kovulan çalışanlar da benzer birçok dava açtı. Eski Twitter yöneticileri de bu yılın başlarında Musk ve X’e “sebep gösterilmeden” işten çıkarıldıklarını ve milyonlarca dolar tutarındaki tazminatlarının ödenmediğini iddia eden bir dava açmıştı.

Patronunuzun korkutucu olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bir de teknoloji CEO'larının çalışanlarına gönderdiği e-postalara bakınPatronunuzun korkutucu olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bir de teknoloji CEO’larının çalışanlarına gönderdiği e-postalara bakın

Musk, kovduğu üç kişiye 187 milyon dolar ödeyecekMusk, kovduğu üç kişiye 187 milyon dolar ödeyecek

Eski Twitter yöneticilerinden Elon Musk'a 128 milyon dolarlık tazminat davasıEski Twitter yöneticilerinden Elon Musk’a 128 milyon dolarlık tazminat davası

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.