Cevdet Yılmaz’dan enflasyonla mücadeleye öncelik sözü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada mevcut ekonomik programda bulunan “cari açığın ortadan kaldırılması, yatırım, üretim, istihdam ve ihracatın temel alınması” gibi unsurları saydı.

Ekonomi 6 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Yılmaz, enflasyonla mücadelenin zaman alacağı bilinciyle etkilenen kesimlerin mağdur edilmemesi için gerekli önlemlerin alınacağını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) ekonomi kurmaylarından Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı devir teslim töreninde ekonomi ağırlıklı bir konuşma yaptı. Ekonomi politikasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında seçeneği kalmamıştır” sözleri tartışılırken; Cevdet Yılmaz, mevcut ekonomik programda bulunan “cari açığın ortadan kaldırılması, yatırım, üretim, istihdam ve ihracatın temel alınması” gibi unsurları konuşmasında saydı.

Mehmet Şimşek: Lafa değil icraata bakalımMehmet Şimşek: Lafa değil icraata bakalım

‘Danışmaya, konuşmaya özel önem vereceğiz’

Görevi Fuat Oktay’dan devralan Yılmaz, temelinde adalet olan bir yönetim ve karar süreçlerinde istişare sözünü verdiği konuşmasında ekonomi politikalarına yönelik şunları belirtti:

“Enerjiden ulaşıma, sanayiden savunmaya yeni fikirler projeler koyarak ilerleyeceğiz. Kurumlarla eşgüdüm içinde çalışacağız, istişare ile hareket edeceğiz. Her yaptığımız işte ilgili taraflarla danışmaya konuşmaya özel önem vereceğiz. Yönetirken temel ilkemiz adalet olacak. Gerek ekonomik ve sosyal konuların koordinasyonunda, terörle mücadele ve güvenlik odaklı çalışmalarda en yüksek sorumlulukla hareket edeceğiz.

The Economist: Türkiye'nin tuhaf ekonomi deneyi yeni bir aşamaya giriyorThe Economist: Türkiye’nin tuhaf ekonomi deneyi yeni bir aşamaya giriyor

Türkiye yatırım ortamının iyileştirmesi, çığır açan teknolojilerin teşviki, stratejik ticari bağlarımızın güçlendirilmesi gibi alanlara özel önem vereceğiz. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat ile yola devam edeceğiz. Cari açığı sorun olmaktan çıkaracağız. Kapsayıcı ve insan odaklı bir kalkınma için çalışacağız. Enflasyonla mücadeleye özel önem ve öncelik vereceğiz. Bir taraftan da bunun zaman alacağı bilinciyle etkilenen kesimlerin mağdur edilmemesi için gerekli önlemleri alacağız.”

Görevi devren Fuat Oktay da konuşmasında siyasi ve ekonomik alanda atılan adımları özetleyerek “Bütün dünyada hayatı adeta felç eden pandemi gibi olağanüstü problemlerle mücadeleyle geçen bir beş yıl… Bu küresel sorunların üstüne Asrın Felaketi olarak anılan ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi.. Hamdolsun, bütün bu zorlu süreçlerden alnımızın akıyla çıktık. “ dedi.

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.