Yurtdışı ziyaretlerinde Şimşek’in kimseden para talebi olmamış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek muhalefet milletvekillerinin eleştirilerini yanıtlarken 'Yurtdışı ziyaretlerimde hiç kimseden para talebimiz olmadı. Biz bir program uyguluyoruz, kapı kapı dolaşıp hiçbir talebimiz yok. Ziyaretlerimizin amacı uyguladığımız programı anlatmak' dedi.

Ekonomi 1 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Şimşek, Türkiye'de daha dengeli, daha kapsayıcı ve sürdürülebilir yüksek büyümeyle kalıcı refah artışını hedeflediklerini vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönemde Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ait hidroelektrik santraller (HES) limanlar, otoyollar, köprüler ile arsa ve arazilerin özelleştirileceğini açıkladı. Bakan Şimşek, bakanlığının 2024 yılı bütçesini sunduğu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda soruları yanıtladı. Programdakiler dışında yeni bir kamu kurumunu özelleştirmeye almayacaklarını belirten Şimşek’e muhalefet milletvekilleri, “Zaten satmadığınız ne kaldı ki, elde avuçta ne varsa hepsini sattınız” karşılığını verdi.

Şimşek Çelebi: Borç arayışında dört ayda 52 bin kilometre yol kat ettiŞimşek Çelebi: Borç arayışında dört ayda 52 bin kilometre yol kat etti

‘Kapı kapı dolaşıp hiçbir talebimiz yok’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  muhalefet milletvekillerinin “Kapı kapı dolaşıp Arap ülkelerinden para dileniyorsunuz” şeklindeki eleştirilerine de yanıt verdi. Şimşek Körfez ülkeleri başta olmak üzere yurtdışında gerçekleştirdiği ziyaretlere ilişkin olarak “ Yurtdışı ziyaretlerimde hiç kimseden para talebimiz olmadı. Biz bir program uyguluyoruz, kapı kapı dolaşıp hiçbir talebimiz yok. Ziyaretlerimizin amacı uyguladığımız programı anlatmak” dedi. Hiç kimseden kapı kapı dolaşıp para istemediğini ifade eden Şimşek, bu görüşmelerin çoğuna konuşmacı olarak davet edildiğini belirtti.

Bankalara enflasyon muhasebesi kapsamında değil

Bakan Mehmet Şimşek enflasyon muhasebesine geçileceğini belirterek, “Enflasyon muhasebesine geçeceğiz,  belki finans kuruluşlarına özel onları kapsama almayacağız.” dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ayrıca kendisinin enflasyonun sorumlusunun ücretliler olduğu yönünde bir sözü olmadığını belirterek, “Kişisel olarak da hükümet olarak da sermaye taraftarı değiliz. Ben ücret ve enflasyon sarmalından söz etmiştim. Fiyat istikrarı çalışanların refahını artıracak tek formüldür” dedi.

Şimşek yurtdışından para geleceğinden umutluŞimşek yurtdışından para geleceğinden umutlu

Enflasyonda düşüş gelecek yılın ortalarını bulacak

Şimşek, enflasyonu düşürme konusunda kararlı olduklarını belirtirken, bugün aldıkları önlemlerin 18 ay sonra sonuç verdiğini, aylık enflasyonda düşme olsa da yıllık enflasyondaki düşüşün gelecek yılın ortalarını bulacağını bildirdi. Bakan Şimşek, kara parayla mücadele konusunda gri listeden çıkmak için ne gerekiyorsa yaptıklarını belirterek, “Bu konuda bir husus kaldı. O da kripto varlıklarla ilgili. Kripto varlıklarla ilgili yasal düzenlemeyi Meclisimize sunacağız. Tek konu bu kaldı” dedi.

Şimşek dediğin kuş misali: Dört ayda beşinci kez Körfez'e gidiyorŞimşek dediğin kuş misali: Dört ayda beşinci kez Körfez’e gidiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.