Festivale Kadıköy’de ‘Gece Gezmesi’yle veda

31. İstanbul Caz Festivali, dün akşam Kadıköy'deki +1'li Gece Gezmesi konserleriyle sona erdi. 3 Temmuz'da başlayan ve kentin farklı semtlerine yayılan festival, kapanışında özlü performanslara ev sahipliği yaptı.

Korhan Futacı, Kadıköy sineması’nda sahne aldı.

Başlayan her şey gibi 31. İstanbul Caz Festivali de sona erdi. İki haftayı aşkın bir süredir yerinden takip ettiğimiz ve unutulmaz konserlere evsahipliği yapan festivalin son gecesi Kadıköy’ün farklı mekânlarındaydı. Festivalin artık gelenekselleşen +1’li Gece Gezmesi program kapsamında Kadıköy Sineması, Kadıköy Sahne, Dorock XL ve Moda Sahne gece boyunca farklı müzisyenleri ağırladı.

Kadıköy’de zorlu seçim

Önceki gece bir benzeri Beyoğlu’ndaki mekânlarda gerçekleşen caz buluşmaları bu kez Kadıköy’deydi. Burası festivalin artık gelenekselleşen bir rotası haline gelmiş durumda. Etkinlik dizisindeki bazı mekânlar değişse de semt yıllardır hep aynı. +1’li Gece Gezmesi önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de müzikseverleri zorlu tercihler yapmak zorrunda bıraktı. Zira mesafeler Pera’da Bir Caz Akşamı’ndaki kadar yakın değildi. Üstelik orada birbirini üç seansta takip eden performanslar vardı. Ancak Kadıköy’de durum biraz farklıydı.

Saat 20.00’de Moda Sahnesi’ndeki Eve Dönüş Yok performansıyla başlayan gecenin kapanışı tam geceyarısı Dorock XL’de başlayan Baby’s Berserk konseriyle gerçekleşti. Dört farklı mekânda gerçekleşen konserlerin en kalabalığı kapasitesi itibarıyla Dorock XL ve Kadıköy Sineması’ndaydı. Dorock XL’de saat 22.15’te başlayan Thomas Azier konseri en çok ilgi gören performanslardan biri oldu. Hollandalı müzisyenin konserinden son derece memnun ayrılan dinleyiciler kararsızlıkla ikiye bölündü. Bir yanda Moda Sahnesi’ndeki Gevende konseri diğer taraftaysa Kadıköy Sineması’ndaki Korhan Futacı performansı. Her iki konserin de  23.00’te başlaması müzikseverleri zorlu bir seçim yapmak zorunda bıraktı. Gerçi, her ikisinde de biraz bulunmayı başarabilinler de oldu. İşte onlar gerçek müzik gurmeleri ya da fedaileriydi de diyebiliriz. Bir enstrümanın büyüsüne kapılmak isteyenlerin adresi kuşkusuz Korhan Futacı’nın performansıydı. Yakın zamanda Chromas topluluğuyla da ortak bir projeye imza atan müzisyenin performansı büyüleyiciydi.

Seneye görüşmek üzere

Gevende’nin duygusal melodileriyle Korhan Futacı’nın saksafonundan yükselen nağmeler Kadıköy semalarında göğe yükselirken Kadıköy Sahne’de saat 23.30’da alternatif müziğin yükselen topluluğu Yangın da bu müzikal şölene katıldı. velhasıl festivale böylesine tempolu ve unutulmaz performanslarla veda etmek daha zormuş. Festival direktörü Harun İzer ve çalışma arkadaşlarının çoktan 32. İstanbul Caz Festivali için hazırlıklara başladığının haberini aldık. Seneye görüşmek üzere.

Harun İzer: Cazı İstanbul'un her yerine götürmek istiyoruzHarun İzer: Cazı İstanbul’un her yerine götürmek istiyoruz