Yarının Kadın Yıldızları sahnede

Dile kolay 6 yılda tam 107 genç kadın müzisyen. Bu, İstanbul Müzik Festivali çatısı altında düzenlenen Yarının Kadın Yıldızları projesinde sahne alan müzisyen sayısı. Bu yıl da proje kapsamında 17 genç kadın sanatçı Süreyya Operası'nda sahne alacak.

İstanbul Müzik Festivali’nin artık klasikleşen Yarının Kadın Yıldızları projesinin bu yılki katılımcıları 23 Nisan’da açıklanmıştı. TSKB işbirliğiyle bu akşam saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda gerçekleşecek konserde 17 genç kadın müzisyen sahne alacak. Projenin bu yılki kanaat önderi, 2019’da Berlin Filarmoni Orkestrası kadrosuna katılan keman sanatçısı Hande Küden.

2018’den bu yana 107 genç kadın müzisyene destek

Genç kadın müzisyenlerin başvuruları, İstanbul Müzik Festivali Direktörü Efruz Çakırkaya başkanlığında, keman sanatçısı ve orkestra şefi Hakan Şensoy, arp sanatçısı ve akademisyen İpek Mine Sonakın, keman sanatçısı Nilay Sancar ve piyanist İris Şentürker’den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirildi. 2018 ylında hayata geçirilen projede bugüne kadar 107 genç kadın müzisyen faydalandı. Genç müzisyenler, İstanbul Müzik Festivali kapsamında bir konserde sahne deneyimi yaşamanın yanı sıra burs imkânlarından da faydalanıyor. Süreyya Operası’nda gerçekleşen konserden elde edilen gelir de yine projede kabul alan müzisyenlere aktarılıyor.

Gelelim 28 Mayıs akşamı Süreyya Operası’nda Hande Küden ile birlikte sahne alacak isimlere. Gecenin şefi olarak genç sanatçı Öykü Yanık karşımıza çıkıyor. 10Haber okurları kendisini iki ay önce yaptığımız röportajdan da hatırlayacaktır. İtalya’daki Saluzzo Opera Akademisi’ne kabul alan 22 yaşındaki müzisyen gecede sahne alacak. Öykü Yanık bu genç yaşına rağmen Leipzig Senfoni Orkestrası ve Metz-Grand Est Senfoni Orkestrası gibi toplulukları genç yaşında yönetmiş bir isim.

İstanbul Müzik Festival’nde düzenlenecek Yarının Kadın Yıldızları konserinde enstrumanlarıyla sahne alacak isimler ise şöyle: Kemanda Ecmel Neva Bildik, Sıla Nur Türedi ve Almila Şerbetçi; Çise Ataş viyolayla; arpta ise Zeynep Göktürk ve Derya Köftecioğlu, flütte Mısra Coşkun ve Adasu Sılay; klarnette Melis Naz Ünver; obuada Serra Özer, fagotta Nur Koç Yarının Kadın Yıldızları Kapsamında sahnede olacak. Öte yandan piyanosuyla Sena Erünsan, Arya Su Gülenç, Beren Gürcüoğlu, Sezin Ege Kabaklı ve İpek Sert müzikseverlerle buluşacak.

İki mübadil konserde yan yana oturunca müzik festivalinin yol haritası çıktıİki mübadil konserde yan yana oturunca müzik festivalinin yol haritası çıktı