Nostaljiye nur yağdı: Saklanan eski biletlerle yeniden film izlenecek

Geçmiş festivallerde gittiği filmlerin biletlerini saklayan müdavimlere 43. İstanbul Film Festivali bir sürpriz yaptı. Getir eski biletini yeni bilet al uygulamasını hayata geçirdi. Uygulamanın ilk filmi 'Hayallerim, Aşkım ve Sen' filmi oldu.

İstanbul Film Festivali’ni takip eden müdavimlerin birçoğu gittikleri filmlerin biletlerini özenle saklar. Sadece biletler mi, kataloglar, kitapçıklar… Kişisel bir hatıradır belki ama daha çok festival müdavimlerinin festivalle kurduğu samimi ilişkinin bir göstergesidir.

Festival yöneticileri bu yıl saklanan biletlerin her zaman işe yaracağını gösteren bir uygulama yaptılar. Saklanan biletlerle yeni bir filme gitme imkanı sundular: “Bir İKSV bileti ikiye ayrılır. Yarısı koparılıp kutuya atılır, kalanı sonuna dek saklanır. Şimdi, hatırasına sarıldığın ve eskiden beri sakladığın o eski bilet seni yeniden bir filme sokacak” diye bir kampanya başlattılar.

‘Hayallerim, Aşkım ve Sen’ filminde Türkan Şoray rol alıyor

Saklanan biletlerle gidilecek film de Atıf Yılmaz ‘ın yönettiği sinema sevgisini ve tutkusunu anlatan, festival kapsamında restore edilip gösterimi yapılan ‘Hayallerim, Aşkım ve Sen’ filmi. Bu filmin ilk gösterimi geçtiğimiz günlerde yapıldı. ‘Eski bilekle yeni filme’ kampanyası ile yapılacak gösterim ise 28 Nisan Pazar saat 11.00’de Atlas 1948 Sineması’nda olacak.

Kampanyaya katılmak için İKSV bizden haber bekleyin demişti. Ve festival sürecinde o haber geldi. İKSV festivalin sitesinden bir duyuru yaptı. Duyuru yapıldıktan kısa süre sonra müdavimler eski biletleriyle ‘Hayallerim, Aşkım ve Sen’ filmine yeni bilet aldı. Kampanyaya ilgi yoğundu. Biletler çok kısa sürede tükendi.

Bir zamanlar sinemada: Hayaller vardı!Bir zamanlar sinemada: Hayaller vardı!