Sahnede, çimenlerde, her yerde YolanDa Brown

31. İstanbul Caz Festivali bir ilke imza attı. İngilizlerin çok sevdiği caz sanatçısı ilk kez İstanbul'da konser verdi. Sultan Park'ta gerçekleşen konserde 41 yaşındaki müzisyen performansı sırasında seyircilerin arasına da karıştı.

31. İstanbul Caz Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Maçka’daki Sultan Park’ta önceki gün İngiltere’den Arlo Parks’ı ağırlayan festival, dün de yine aynı mekânda ve yine İngiltere’den bir müzisyene kapılarını açtı. Dün akşamki konserde İngiltere’nin son yıllarda dünya caz sahnesine kazandırdığı en özel isimlerden biri olarak kabul edilen YolanDa Brown sahnedeydi. Söylediği şarkılar kadar saksafondaki maharetiyle de tanınan Brown’a bu özel konserde dört kişiden oluşan bir müzisyen grubu da eşlik etti.

İngilizlerin caz sahnesine armağanı

Bir önceki gece gerçekleşen Arlo Parks konserinin aksine dün akşamki konserde sandalyeler ve bir oturma düzeni vardı. Tabii dileyenler konseri arkada ayakta da izledi. Birkaç gündür İstanbul’u esir alan yüksek nemden bunalanlar bu yöntemi tercih etti. Zira ne arada esen rüzgar ne de soğuk içecekler bu neme çare olamıyordu. Tabii müziği ayrı bir yerde tutuyoruz. Yine zamanında başlayan bir konsere tanıklık ettik. Son dönemde müzisyenlerin buna riayet etmesi oldukça sevindirici. 10Haber’de sık sık yer verdiğimiz Madonna’nın sahneye iki saat geç çıktığına dair haberleri düşünecek olursak buradaki hem müzisyen hem de organizasyon ekibini tebrik etmek gerek.

2009’da yayınladığı ‘A Step Closer’ albümünden 2021’de çıkan son albümü ‘YolanDa’s Band Jam’e uzanan diskografisindeki şarkıları seslendiren ve hatta enstrumanıyla çalan müzisyen Sultan Park’ı dolduran müzikseverleri büyüledi. Konserin en unutulmaz ânıysa 41 yaşındaki müzisyen diğer konserlerinde de gösterisinin bir parçası olarak saksafonuyla seyircilerin arasına karıştığı dakikalardı. Hareketli şarkıları ve saksofon sololarıyla büyük beğeni toplayan YolanDa Brown, İstanbul’da olmaktan duyduğu mutluğu sahne performansına da son derece başarılı bir biçimde yansıttı.

Bir buçuk saati aşkın süren konser, alkışlar ve gözlerdeki mutlulukla sona erdi. Bir haftayı geride bırakan 31. İstanbul Caz Festivali’nde bu akşam kısa bir mola zamanı. Zira yarın festivalin heyecanla beklenen konseri için müzikseverler Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nun yolunu tutacak. Kadife sesiyle büyüleyen Chris Isaak konserinde buluşmak üzere. Sınırlı sayıda satışa açılan biletleri kaçırmayın.

Harun İzer: Cazı İstanbul'un her yerine götürmek istiyoruzHarun İzer: Cazı İstanbul’un her yerine götürmek istiyoruz