Sokaktan salonlara festival heyecanı!

43. İstanbul Film Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Festival heyecanı da her yeri sarmış durumda. Ama özellikle salonları. Yarışmalar tüm hızıyla sürerken festivalin görsel güncesini tuttuk. Bakın kadrajda kimler var!

Festivaller salonda başlar salonda biter! Nereden çıktı bu söz demeyin, bu bir festival realitesi. Seyirci olarak salona gelip sorunsuz film izleyebiliyor, sonra da, filmi beğenip beğenmemenizden bağımsız olarak, keyifle solondan çıkıp yeni bir filme gidebiliyorsanız o festival başarılıdır. Tabii festival iddialıysa film ekiplerini de salonda seyirciyle buluşturur çoğu zaman. Ve siz biraz önce izlediğiniz film hakkında film ekibine soru sorabiliyorsanız tatlı bir sohbet yaşanabiliyorsa o festivalin sırtı yere gelmez!

43. İstanbul Film Festivali tüm hızıyla sürüyor. İKSV’den Hasan Özdağ ile Üstün, Fatih Yılmaz, Mete Kaan Özdilek, Salih Üstündağ de fotoğraflarıyla festivalin görsel güncesini tutuyor. Onların kadrajlarına neler yansıyor?

Afişler arasında film gösterimine giden bir sinemasever.

Filmlere akın var! Atlas 1948 Sineması’nda birazdan film başlayacak. Yüzler gülüyor film izlemek için.

Türkan Şoray Türk sinemasının en büyük mitlerinden. En mutlu olduğu yer sinema salonu. Festivale katılıp seyirciyi selamlarken bu mutluluk yüzünden okunuyor.

Yıllarca festivalin gönüllü Roma temsilciliğini yaptı sonra yönetmen olarak kariyerine devam etti. Ferzan Özpetek ‘Bir İstanbul Üçlemesi’ ile festivalin konukları arasındaydı.

Beyoğlu Belediyesi’nin çiçeği burnunda başkanı İnan Güney. Bir sinemasever olduğuna dair elimizdeki ilk kanıt. Festivalde film izlemeye geldi.

Kısa filmlerin gösterimi sonrasında bile söyleşiler vardı. ‘Aç Karnına Çıkmayalım’ filminin gösterimine filmde rol alan Ahmet Mümtaz Taylan da katıldı.

Ulusal Yarışma’da yer alan Cemil Ağıcıkoğlu’nun ‘Son Hasat’ filminin gösterimi sonrası yapılan söyleşiye Ercan Kesal da katıldı. Gelen sorulardan ve yüzlerden filmin beğenildiği anlaşılıyor.

Seyirci kadar film ekipleri için heyecanlıdır festivalde. ‘Turbo’ filminin gösterim öncesinde film ekibi ne kadar heyecanlı fotoğraf anlatıyor.

Festivaldeki film gösterimi sonrası yapılan söyleşiler er meydanıdır. Seyirci çıkar içinden geçen soruyu sorar.

Ulusal Yarışma’da yer alan ‘Rosinante’ filminin gösterimi sonrası sahnede bir çocuk. O çocuk filmde altı yaşındaki Emre’yi canlandıran Can Demir. Festival çocuklara da kucak açıyor!