Avrupa’da uçak düşüyor, tren yükseliyor: ‘Raylı oteller’ havayolu ulaşımının yeni alternatifi

Çevreci, konforlu, keyifli, deneyime açık. Tatil henüz yoldayken başlıyor, yol ve konaklama masrafları birleştiği için tasarruf sağlanıyor. Avrupa’da tren ile seyahati özendiren alternatifler çeşitlenerek artıyor.

Çevre 5 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Midnight Trains'in yol ve konaklamayı birleştiren deneyime açık seyahat paketleri 2024'te başlayacak. Fotoğraf: Midnight Trains

Turizm Gazetesi’nde yayınlanan habere göre havayoluyla ulaşıma, çevre koruma ve diğer nedenlerle getirilen kısıtlamaların artmasından sonra, turizm şirketleri trenle seyahat paketlerini artırdı. Bu model -yolcu gemilerinde olduğu gibi- yolcuların dinlenirken varış noktalarına gitmelerine olanak sağlıyor.

Fotoğraf: Midnight Trains

Talebi gören Fransız Midnight Trains şirketi, Paris’i Madrid ve Barselona’ya bağlayanlar da dahil olmak üzere çok sayıda Avrupa rotası hazırladı. 2024 yılında başlayacak ‘raylı otel’ konseptinde, yolcular banyolu özel kabinlerinde kendi eğlence sistemlerini kullanabilecek. Trenlerdeki bar ve yemek odasında; butik bira, şarap, kokteyl, zengin bir yemek menüsü de olacak. Madrid ve Bercelona’dan sonra, Brüksel, Roma, Edinburgh, Kopenhag, Hamburg ve Berlin de destinasyonlar arasına eklenecek.

İyi Geceler Treni

Belçikalı European Sleeper şirketi de yolcuları Brüksel’den Prag, Amsterdam ve Berlin’e taşıyor. Bu trenlerde de yolcular bir koltukta veya yataklı vagonlarda seyahat edebildikleri gibi üç yatağı, bir banyosu ve saunası olan seçeneklere de yönelebiliyor.

10Haber antik kentleri geziyor: Son durak Troya10Haber antik kentleri geziyor: Son durak Troya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.