Avrupa’nın en iyi kayak merkezlerine gidiyoruz

Gezi 23 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Kayak tutkunları parmak kaldırsın!
Chalet tarzı butik işletmeler, her şey dahil konaklamalar, zorlu parkurlar ya da sizi zorlamayacak tepeler… Bu hafta sonu İsviçre’den Avusturya’ya kartpostalları hatırlatan nefis bir doğa eşliğinde dünyanın en iyi kayak merkezlerine gidiyoruz.

Saint-Moritz (İsviçre)

İsviçre’nin Engadine Vadisi’nde yer alan tatil kasabası Saint- Moritz, Doğu Alpleri’nin en yüksek noktası olan Piz Bernina’nın birkaç kilometre güneyinde bulunuyor. Dünyanın en eski kış sporları merkezlerinden biri ve senede 322 gün güneş almasıyla ünlü. 19’uncu yüzyıldan bu yana jet sosyetenin göz bebeği. 88 kayak pisti, 58 lifti var ve her yer seviyeden kayakçıyı memnun ediyor.

Zermatt (İsviçre)

Lüks kayak tatilinin müdavimleri için öncelikle. Matterhorn Dağı’nın eteklerindeki Zermatt, sadece trenle erişilebilen ve turistik dağ evleriyle kış masalı yaşatan bir kasaba. 360 kilometreye uzanan 54 pisti var. Hem kayak sporuna yeni başlayanlar hem de uzman kayakçılar için eşsiz olanaklar sunuyor.

Gstaad (İsviçre)

Geniş pistler, lüks oteller ve Michelin yıldızlı restoranlar… Gstaad, Güneybatı İsviçre’nin Schönried bölgesinde, kayak tutkunlarının vazgeçilmez köylerinden biri. Avrupa ve dünyanın jet sosyetesini konaklamasıyla ünlü.

4 Vallees (İsviçre)

İsviçre’nin en büyük, Avrupa’nın ise üçüncü büyük kayak alanı olan Les 4 Vallees; Verbier, Nendaz, Veysonnaz, Thyon, La Tzoumaz ve Bruson olmak üzere 5 tatil beldesinden oluşuyor. 410 kilometreden fazla pisti ve 3300 metrelik zirvesiyle dünyanın en muhteşem kayak merkezlerinden biri. Muhteşem pistleri ve el değmemiş arazileriyle ünlü. Kar kalınlığının ideal ölçüde olması da diğer bir tercih nedeni. Usta kayakçıları bile zorlayacak düzeyde pistlere sahip.

Courchevel (Fransa)

Aspen’in lüks olduğunu düşünüyorsanız bir de Courchevel’i deneyin! Fransız Alpleri’nin ortasında yer alan Courchevel, dünyanın en kaliteli kayak pistlerine sahip. Lüksün sınırlarını zorlayan otelleri, eğlence merkezleri ve 96 pistiyle kayak tutkunlarının vazgeçilmez destinasyonlarından biri. Kayak merkezinin çevresinde kalan köyleri keşfetmek ise tatilinize unutulmaz anılar katabilir.

Chamonix (Fransa)

Alp Dağları’nın 4810 metre yüksekliğindeki ünlü noktası Mont Blanc’ın merkezinde, İsviçre ile Fransa sınırında bulunan Chamonix, Batı Avrupa’nın en büyük zirvesi. Rhones-Alpes bölgesinde yer alan Chamonix aynı zamanda Fransa’nın en eski kayak kasabası. Zorlu iklimden dolayı kayak sezonu hayli uzun. Pistlerin toplam uzunluğu ise 450 kilometre.

Val d’Isere (Fransa)

Fransa’nın Auvergne-Rhone-Alpes bölgesine bağlı Savoie ilindeki Val d’Isere, Alp köylerinin o muhteşem doğasıyla adından söz ettiriyor. 154 pisti var. Özellikle uzman kayakçıların göz bebeği. Ahşap dağ evleriyle süslü sokakları ise yılın her dönemi ama özellikle kışın muhteşem.

Meribel (Fransa)

Fransız Alpleri’nde, Tarentaise Vadisi’nde yer alan ve 150 km pist uzunluğuna sahip olan Meribel kayak merkezi 319 pisti ile her seviyedeki kayakçıyı ağırlıyor. Toplam pist uzunluğu 600 kilometre, dolayısıyla 1992 yılında Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapması tesadüf değil.

Zell Am See (Avusturya)

Muhteşem göl manzarası ve Kitzsteinhorn buzuluyla adından söz ettiren Zell Am See, kayak yapmadığınız zamanlarda dolaşmak için çok keyifli bir kasaba. Üst kısmında bakımlı yamaçlar, alt kısmında ise ağaçların arasından geçen patikalarıyla yaklaşık 2000 metre yükseklikte bulunan Schmittenhöhe, aile dostu, güneşle kutsanmış bir kayak merkezi. Buzul tırmanışı yapacak kadar ustaysanız buzul kayak merkezi Kitzsteinhorn ise yüksek dağ deneyimi ve çeşitli pistler sunuyor.

Kitzbühel (Avusturya)

Avusturya’nın batısında, Tirol eyaletinde bulunan Kitzbühel çok güzel bir Orta Çağ kasabası ve aynı zamanda jet sosyetenin de buluşma noktalarından. Geleneksel olarak her yıl yapılan yokuş aşağı yarışıyla ünlü. Kayak merkezi 58 liftiyle hizmet veriyor. Panoramik dağ manzaraları ise harika.

St. Anton (Avusturya)

Arlberg bölgesinde yer alan St. Anton, 302 km’lik yamaçlarıyla özellikle profesyonel kayakçıların en sevdiği merkezler arasında. 65 km ile Alpler’deki en uzun kayak pisti olan Run of Fame ise St. Anton’dan başlıyor ve Warth’a kadar uzanıyor.

Mont-Tremblant (Kanada)

Quebec eyaletinde yer alan Tremblant’ın zirvesi 875 metre yüksekliğinde. Kayak alanı 755 dönümlük bir alanı kapsıyor ve her seviyedeki kayakçılar ve snowboardcular için 4 ayrı pistte 102 kayak parkuru içeriyor. Montreal’e oldukça yakın olmasıyla da kayak tatili yapan için tercih sebebi.

Whistler (Kanada)

Bölgenin en dik sıradağlarına ev sahipliği yapan Whistler’da 20’den fazla kayak pisti var. Muhteşem bir doğal güzelliğin eşlik ettiği dağ evlerinde konaklamak ise kayak tatilinizin en keyifli yanı olabilir. Orta düzeydeki kayakçılar için uygun ama zorluk derecesi yüksek pistler de oldukça fazla.

Cortina (İtalya)

Güney Alpler’in Dolomitler bölgesindeki Cortina, uzun pistleri, nefis İtalyan mutfağına doyacağınız şık restoranları ve butik dükkanlarıyla öne çıkıyor. Cortina aynı zamanda Unesco Dünya Mirası Listesi’nde de yer alıyor. 265 pist var ama vadilerdeki siyah bayraklı 11 pist, kesinlikle uzmanlara göre.

Aspen (Colorado / ABD)

Dünyanın en ünlü kayak merkezlerinden biri. Dünyaca ünlü butik otelleriyle adından sık sık söz ettiren Aspen, Kuzey Amerika seyahatinizin parlayan yıldızı olabilir, çünkü 94 kayak pisti ve şık butik otelleriyle dünyanın en ünlü şahsiyetlerinin de tercihleri arasında.

Bjelasnica (Bosna Hersek)

National Geographic Dergisi tarafından da ‘En İyi 10 Macera Rotası’ listesine dahil edilen Bjelasnica, Saraybosna’ya yalnızca 40 dakika mesafede. Vizesiz seyahat imkanı ve uygun fiyat politikasıyla kayak tutkunlarının sıkça ziyaret ettiği destinasyonlar arasında. Pistlerin uzunluğu ise 550 ile 3200 metre arasında değişiyor.

Pamporovo (Bulgaristan)

Tıpkı çok popüler kayak merkezi Bansko gibi Bulgaristan’nın son yıllarda adı sıkça duyulan kayak merkezlerinden biri. Smolyan bölgesinde, Rodolp dağlarının eteklerindeki Pamporovo, eşsiz doğal güzelliğiyle her seviyedeki kayakçılar için uygun. Pistlerin uzunluğu 35 metreyi buluyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.