Bağ otellerinde sonbahar: Keyif, huzur, lezzet

Gezi 8 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Ekim sonuna kadar devam eden bağ bozumları gastronomi tutkunları için harika rotalar içeriyor. Bu hafta sonu Çanakkale’den Urla’ya uzanıp, Türkiye’nin en keyifli bağ otellerine doğru bir yolculuğa çıkıyoruz.

Bengodi Boutique Hotel (Eceabat / Çanakkale)

Sade, samimi ve sofistike… Eceabat’ta, geleneksel rustik tarzın hakim olduğu otel, doğal taş kaplama binası ve asmalı avlu etrafındaki 20 odasıyla konfor ve huzurun ön planda tutulduğu günlere ev sahipliği yapıyor. Şarap üretme projesi 2017 yılında başlamış. Eceabat ve Köprübaşı Bağları’nda Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot, Syrah, Grenache, Tempranillo, Viognier, Macabeo, Narince, Öküzgözü Boğazkere, Malbec ve Karasakız üzümleri üretiliyor.

Hotel Caeli & Caeli Winery (Eceabat / Çanakkale)

Trakya Bağ Rotası ile adından söz ettiren Trakya Bölgesi’nin en sevilen alternatifleri arasında. Şato tipi üretim yöntemiyle kendi bağlarında yetiştirdiği üzümlerinden hazırlanan şarapları, SPA Caeli by Caudalie terapileri, çağdaş sanat koleksiyonu, Caeli Çiftliği ve Caeli Ekolojik Bahçe’den gelen taze ürünlerin kullanıldığı gurme mutfağıyla sizi bekliyor.

Talay Bağları Konuk Evi (Bozcaada / Çanakkale)

1600’lü yıllarda Osmanlı İmparatorluğu tarafından Bozcaada’ya yerleştirilen ilk müslüman Türk ailelerden biri olan Talay Ailesi mensubu dört kardeş, aileye ait bağ evini restore ederek, hayallerini gerçekleştirmiş. Talay Bağları Konuk Evi’nde sadece dört oda ve bağların arasında yer alan deniz ve bağ manzaralı bir teras var.

Urla Bağ Evi Vineyard Hotel (Urla / İzmir)

Urla’nın Yağcılar Köyü’nde, üzüm bağlarıyla çevrili, taş işçiliğiyle inşa edilen ve rustik dekorasyonuyla göze çarpan Urla Bağ Evi’nde sade bir modernlik söz konusu. Huzur vadeden doğasıyla bu butik otelde Türk ve dünya mutfaklarından lezzetlerin yanı sıra Urla’da üretilen şarap çeşitlerini de tatma fırsatı bulabilirsiniz. Urla Sanat Sokağı ise birkaç adım ötenizde.

Two Rooms Hotel (Urla / İzmir)

Bağları, şaraphaneleri ve şaraplarıyla yepyeni bir Urla hayaliyle kurulan otel, Bornova Misketi, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Petit Verdot, Boğazkere, Urla Karası ve Sauvignon Blank’ın da aralarında olduğu üzümlerinden leziz şaraplar sunuyor. Bağlardaki üzümlerden yapılmış reçeller ise ayrı bir güzellik.

Teruar Urla (Urla / İzmir)

Urla’nın üzüm bağları ve zeytin ağaçları arasında kurulan Teruar Urla, adını bir mahsulün kendine özgü büyüme ortamını içeren çevresel faktörlerin o ürüne karakteristik özelliğini vermesini anlatan ‘teruar’ kelimesinden alıyor. Mutfağın doğayı ve insanı bir araya getiren enerjisi, Teruar Urla’nın kuruluş felsefesini oluşturuyor. Teruar Urla’da yöresel ürünlerle hazırlanan lezzetleri evinize de götürebilirsiniz.

İsabey Bağ Evi (Menderes / İzmir)

Sevilen markasıyla adından söz ettiren bağlarda Syrah, Cabarnet Sauvignon ve Merlot üzümleri yetişiyor. 1942 yılından bu yana tecrübesini katlayan Güner Ailesi, üçüncü nesliyle geleneksel değerlerini koruyarak ismini daha ileri taşımaya devam ediyor. Sauvignon Blanc bağları içindeki İsabey Bağları Restaurant ise 350 yıllık Büyük Çınar’ın gölgesinde eşsiz bir şarap ve yemek deneyimi yaşatıyor.

Vinifera Vineyards Hotel (Selçuk / İzmir)

Efes Antik Kenti’ne 7 km uzaklıkta, üzüm bağları arasında kurulmuş olan Yedi Bilgeler şaraphane oteli Vinifera Hotel, Avusturyalı bir mimar tarafından inşa edilmiş bir taş yapı. Şarap üretim tesisleri ve bağların yanı sıra lavanta bahçeleri de var. Nefis bir vadide üzüm bağları ve Gümüş Dağı’nın göz alıcı manzarası eşliğinde hayatın tadını çıkarmaya davetlisiniz.

Çakır Winery & Wineyards (Urla / İzmir)

Tertemiz bir doğanın kucağında leziz yemekler ve huzur saatleri… 20 yıllık bağcılık tecrübesinin ardından 2020 yılında kapılarını ziyaretçilerine açmışlar. Şarap imalathanesi iki tadım seçeneği sunuyor: Dört bardaklı tadım seti veya altı bardaklı tadım seti. Üzüm bağlarına bakan Çakır Vineyard House Somnium adında dört yatak odalı bir otel. Pizzaları ise çok ünlü.

Dessera Bağ Evi (Ahmetçe / Kırklareli)

Kırklareli Istranca Dağları’nın eteklerinde kurulan Vino Dessera Bağları’nda Cabernet Sauvignon, Merlot, Barbare D’Asti, Cabernet Franc, Alexendria Muscat, Sangiovese, Shiraz, Kalecik Karası, Öküzgözü ve Petit Verdot üzümleri yetişiyor. Vino Dessera ise 100.000 şişe yıllık kapasite ile çalışan orta ölçekli bir şaraphane. Günübirlik ziyaretlerde de şarap tadımı yapabilirsiniz.

Barbaros Bağ Evi (Süleymanpaşa / Tekirdağ)

Tekirdağ’ın Barbaros kasabası tepelerinde Yazır Köyü Karaağaçlık mevkiinde yer alan 230 dönüm Barbare Bağları içinde başlamış bu yolculuk. Cabernet Sauvignon, Merlot, Grenache, Syrah ve Mourverde üzümleri yetişiyor. Balkonlu ve deniz manzaralı ya da bahçeye sıfır gibi farklı oda seçenekleri de var.

Sunolus Vineyard House (Kayseri)

500 yıllık bir geçmişi olan Molu Çiftliği’nde başlayan hikayelerinde bugün 120 dönüm şaraplık, 130 dönüm sofralık üzüm üretim alanı var. Bağlarında 5 çeşit üzüm üretiliyor; Narince, Chardonnay, Roussanne, Kalecik Karası ve Tempranillo. Organik tarım sertifikası alan bağların dikimi 2009 yılında tamamlanmış. Vinolus Şarapları, Kapadokya coğrafik sınırları içinde, Kayseri’de üretiliyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.