Bu yolculuklar nefes kesiyor

Gezi 6 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Dünyanın en iyi demiryollarında sunulan muhteşem rotaları şöyle yavaş yavaş, tadını çıkara çıkara keşfetmeye ne dersiniz? Zaten aceleye kimin ihtiyacı var ki? Tren rayları ayaklarınızın altında uzanırken size düşen sadece muhteşem manzaraların keyfini çıkarmak!

Flam Demiryolu (Norveç)

İşte dünyanın en güzel tren yolculukları arasında başı çeken bir rota… Zaten fiyortlardan dağlara uzanan ve batı Norveç’in büyüleyici manzaralarını sunan bir tren yolculuğuna kim karşı koyabilir ki? Flam ve Myrdal arasındaki Flam Demiryolu, Myrdal’ın yüksek dağ istasyonundan Aurlandsfjord’un iç kısmına kadar uzanıyor. Flam treniyle derin geçitlerden akan nehirler, sarp dağ yamaçlarından dökülen şelaleler ve dağ çiftlikleri arasında yapacağınız yolculuk 60 dakika sürüyor ve Bergen Demiryolu üzerinde çalışan trenlere bağlanıyor.

Bergen Demiryolu (Norveç)

Oslo’dan Bergen’e süren yolculuk yaklaşık 7 saat sürüyor ve siz Norveç’in güneyindeki dağları ve kristal parlaklığındaki gölleri geçerken yemyeşil çayırlara, çam ormanlarına ve derin vadilere hayran kalıyorsunuz. Norveç’in ıssız Hardangervidda platosu muhteşem, ormanlar ve dağ manzaraları göz kamaştırıcı ama dağ geçitleri kesinlikle nefes kesici.

West Highland (İskoçya)

Glasgow’dan başlayan yolculuk Mallaig’de son buluyor ve 5 saat sürüyor. Glasgow’dan uzaklaştıktan sonra İskoçya’nın batı kesiminin muhteşem manzaraları önünüzde uzanıyor. Issız bozkırlara, ormanlarla çevrili göllere ve kale kalıntılarına hayran kalacaksınız. Harry Potter filmlerinde Hogwarts Ekspresi için kullanılınca ünü iyice artan Glenfinnan Viyadüğü ise kelimelerle anlatılmaz, görmeniz lazım.

Glacier Ekspresi (İsviçre)

İsviçre’nin en sevilen kayak merkezlerinin ikisini birbirine bağlayan bu yolculuk Alp köyü Zermatt ile St Moritz arasında yapılıyor ve 8 saat sürüyor. İsviçre Alpleri’nden geçen yolculuk sizi Valais, Uri ve Graubünden adlı üç kanyondan geçiriyor. Yemyeşil tepeler, vadiler, viyadükler, tüneller, köprüler ve ormanlarla kaplı dağlar arasından geçeceksiniz, tadını çıkarın.

Bernina Ekspresi (İsviçre-İtalya)

Dünyanın en güzel manzaralı yolculuklarından birini yaşamaya hazır mısınız? Chur (İsviçre) ile Tirano (İtalya) arasında yapılan klasik yolculuk, Chur’un merkezi Rhaetian ve Engadin’in tatil noktası St Moritz’i Tirano ile birleştiriyor ve beş saat sürüyor. Tıpkı Rocky Mountaineer treninde olduğu gibi bu trenin panoramik camları da tavana kadar uzanıyor.

GoldenPass (İsviçre)

Montreux tren istasyonundan kalkan GoldenPass treni, Lucerne ile Montreux arasında uzanıyor ve sizi Alp dağlarına taşıyor. GoldenPass 3 ayrı rotadan oluşuyor; Luzern’den Interlaken Ost’a, Interlaken Ost’tan Zweisimmen’e ve Zweisimmen’den Montreux’ye. Seyahatin tamamında yolculuk yapmak tüm trenler için ayrı ayrı rezervasyon yaptırmalısınız.

Rocky Mountaineer (Kanada)

Kanada’nın ihtişamlı Rocky Dağları’nın göz kamaştıran manzarası işte gözlerinizin önünde! Trenin en can alıcı özelliği, pencerelerinin tavana kadar uzanması. Vancouver’dan başlayan ve dağ kasabası Banff’ta sona eren yolculuk iki gün sürüyor. Dört farklı rotada alternatif programlar da var.

Semmering Demiryolu (Avusturya)

1848 ile 1854 yılları arasında 41 km’lik dağların üzerinde inşa edilen demiryolu, inşaat mühendisliğinin en büyük başarılarından biri olarak nitelendiriliyor. Muhteşem dağ manzarasından söz etmeye bile gerek yok! Gloggnitz’den Mürzzuschlag uzanan yolculuk 40 dakika sürüyor.

Ghan Treni (Avustralya)

Dünyanın en büyük tren yolculuklarından biri olarak kabul edilen The Ghan, Adelaide ve Darwin arasında yapılıyor ve güney ile kuzeyi birleştirerek Avustralya’nın en uzak kesimlerine erişiyor. Darwin-Adelaide turu 4 gün 3 gece, Adelaide-Darwin turu ise 3 gün 2 gece sürüyor. Kuzey Avustralya’yı keşfedeceğiniz Darwin-Alice Springs turu ise 2 gün 1 gece yapılıyor.

Ren Demiryolu (Almanya)

Almanya’daki en popüler demiryollarından biri olan Batı Ren Demiryolu, yeşilin 1001 tonuna doyacağınız bir deneyim sunuyor. Yolculuk Köln’den başlıyor ve siz Ren Nehri’nin kıvrımları, ormanlar ve kaleler arasından geçtikten 2.5 saat sonra, Bonn ve Koblenz üzerinden Mainz’e ulaşıyorsunuz.

Odontotos Rack (Yunanistan)

Peloponnese Vadisi’ndeki demiryolu 1895 yılında inşa edilmiş. Bu yolculuk sahil kasabası Diakopto’dan başlıyor ve 48 köprü boyunca çınar ağaçlarının arasından geçerek 1 saat sonra Kalavryta’ya ulaşıyor.

La Ligne des Cevennes (Fransa)

Yolculuk Clermont-Ferrand’da başlıyor ve 6.5 saat sonra Nimes’de bitiyor. Clermont-Ferrand’ı Langogne üzerinden Nimes’e bağlayan SNCF hattındaki TER Occitanie ve TER Auvergne – Rhone – Alpes trenlerinde, Gorges de l’Allier ve Cevennes arasında geçen manzaraların ihtişamına hayran kalacaksınız.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.