Çılgın kalabalıktan uzakta romantik inziva… Dünyanın en romantik ada kaçamakları

Dünyanın gözlerden uzak, henüz bozulmamış sahillerinde huzur, dinginlik ve yaşama dair tüm güzellikleri yeniden keşfedelim mi? Öyleyse, kent yaşamının getirilerinden kurtulmak isteyen gezginler parmak kaldırsın!

Gezi 15 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Sahil kenarında gözlerden uzak bir bungalov, okyanus manzarasına göz açmak, muhteşem gün batımları, yıldızların altında çıkılan yürüyüşler, pırıl pırıl yakamoz, sohbetlere eşlik eden bir meltem… Romantik ada kaçamaklarına çıkmanın tam zamanı değil mi?

Palawan / Filipinler

İnanılmaz derecede güzel manzaralarıyla dünyanın en iyi 27. adası ünvanına sahip olan Palawan, Filipinler’in en iyi ​​adası olarak nitelendiriliyor. Palawan’ın kıyı şeridi, kayalık koylar ve bembeyaz kumlu plajlarla kaplı. Calauit Safari Parkı ise nesli tükenmekte olan Palawan endemik hayvanlarının bulunduğu bir yaban hayatı koruma alanı.

Paros ve Antiparos / Yunanistan

Deniz kıyısına kurulan restoranlarda ızgara karides, midye saganaki, sarımsaklı ekmek, caciki ve diğer nefis Yunan mezeleri… Kiklad Adaları’ndaki bu ada çifti, Yunanistan gezisinden bekleyeceğiniz tüm çekiciliği ve romantizmi sunuyor. Antiparos’tan 10 dakikalık feribot yolculuğuyla gelebileceğiniz Paros Adası’na günübirlik bir gezi yapabilir, sanat galerileri ve kafelerle dolu dar sokaklarda yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Capri / İtalya

Napoli Körfezi’ndeki üç adadan biri olan Capri’de Marina Piccola (küçük liman), villaların sıralandığı yüksek panoramik gezinti yolu olan Tragara Belvedere, Anacapri, Mavi Mağara, Aşk Mağarası, Augustus Bahçeleri, denizden yükselen kireçtaşı kayalıkları (Faraglioni) ve Mavi Grotto (Grotto Azzurra) mutlaka görülecek yerler arasında. Via Camerelle’de lüks mağazaları keşfedebilirsiniz. Klasik Capri tekne turları da ilginizi çekecektir.

Mayorka / İspanya

İspanya’nın Balear Adaları’nın en büyüğü olan Mayorka, müthiş bir doğal güzelliğin, büyüleyici köylerin ve lüks konaklama birimlerinin mükemmel bir karışımını sunuyor. Kristal berraklığında turkuvaz suları, beyaz kumları ve etkileyici kayalıkları ile Akdeniz’in en güzel plajlarından bazılarına ev sahipliği yapıyor.

Korsika / Fransa

Akdeniz’de Fransa’ya bağlı bir ada olan Korsika, muhteşem kumsalları, yemyeşil doğası ve berrak deniziyle insanı büyülüyor. Adanın güney ucundaki Bonifacio, Arnavut kaldırımlı sokakları ve sakin plajlarıyla çok hoş bir alternatif. Fransa’nın bu gözde tatil beldesinin sahil kenarındaki restoranlarında İtalyan ve Fransız mutfaklarının muhteşem bir sentezini tadacaksınız. Cap Corse, Plage de Leto, Plage de Palombaggia ve Plage de Roggapina en güzel plajları arasında.

Valetta / Malta

Orta Akdeniz’de yer alan, Sicilya’nın güneyindeki adalar devleti olan Malta takımadaları 3 büyük, 2 küçük adadan oluşuyor. Takımadalar arasında en büyüğü Malta. St. John Katedrali, Valetta Limanı’nın muhteşem manzarasını sunan Yukarı ve Aşağı Barrakka Bahçeleri ve Malta Arkeoloji Müzesi başkent Valetta’nın önemli yerleri arasında.

Medjumbe Adası / Mozambik

Quirimbas Milli Parkı içinde, Mozambik’in kuzey ucundaki Quirimbas Takımadaları’ndan biri olan Medjumbe Adası, özel mülkiyete ait ve özel bir tatil yeri olarak işletiliyor. Muhteşem mercan kayalıklarıyla ünlü. Konaklama ise 13 adet saz çatılı villalarda yapılıyor. Adadaki Anantara Medjumbe Island Resort ise sadece yetişkinlere özel.

Cook Adaları / Yeni Zelanda

15 adacıktan oluşuyor ve adını onları keşfeden James Cook’tan alıyor. Siyasi olarak Yeni Zelanda’ya bağlı. En büyük ve en çok ziyaret edilen ada ise Rarotonga. Adadaki Kristal Mavi Lagün, sahil villalarına ve muhteşem sahil manzaralarına ev sahipliği yapıyor. Balina izleme turlarına katılmayı ihmal etmeyin!

Kaplumbağa Adası / Fiji

Uçsuz bucaksız okyanus manzarası, bembeyaz kumlar, palmiye ağaçları, egzotik bitkiler, sık ormanlar ve dağlarla kaplı yeşil tepeler… Mükemmel bir ekoloji, romantizm ve tropik güzellik peşindeyseniz doğru yerdesiniz. Bu gözlerden uzak küçük ada, en sevilen balayı rotalarından biri olarak haklı bir üne sahip. Brooke Shields’ın yıllar yıllar önce büyük sükse yapan ‘Blue Lagoon’ filminin de burada çekildiğini belirtelim.

Jamaika / Karayipler

Bob Marley ve Reggae’nin anavatanı, Karayipler’in 3’üncü büyük adası olan Jamaika, yağmur ormanları, nehir kıyısı ormanlık alanlar, mağaralar, nehirler ve mercan resifleriyle muhteşem bir güzellikte. Plajlarında düzenlenen partiler ve ülkenin hemen her yerinde rastlayabileceğiniz festivaller her yıl sayısız turisti bu güzel ada ülkesine çekiyor. Haziran’da düzenlenen Ocho Rios Caz Festivali ile temmuzda yapılan Reggae Sumfest en ünlülerinden.

Madeira / Portekiz

Üçte ikisi doğal park olan bir ada var karşınızda. Atlas Okyanusu′nda, Portekiz′e bağlı bir özerk bölge olan Madeira özellikle şaraplarıyla ünlü. Bitki örtüsüyle hayranlık uyandıran,
kelimenin tam anlamıyla egzotik bir cennet. Takımadaların en büyüğü olan Madeira’nın başkenti Funchal. Eski şehir merkezi Old Town ise rengarenk evleriyle göz kamaştırıyor.

Azor Takımadaları (Portekiz)

Madeira ile beraber Portekiz’in iki özerk bölgesinden biri olan Azor takımadaları adaları, dokuz volkanik adadan oluşuyor ve Atlantik Okyanusu’nun kuzey yarım küresinin ortasında yer alıyor. Adaların her biri farklı özelliklere sahip. Örneğin En küçük ada Corvo. Flores engebeli bir ada. Faial, bir kalkan yanardağı. Terceira, bölgedeki en büyük kraterlerden birine sahip. En büyük ada Sao Miguel. Krater gölleri, mağaralar, kaplıcalar ve göz alabildiğine uzanan ormanlarla doğanın muhteşemliğine tanık olacaksınız.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.