Göl kasabalarına gidiyoruz!

Gezi 13 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Muhteşem dağ ya da orman manzaraları söz konusu olunca göl kıyıları açık ara ipi göğüsleyebilir. Dünyanın en büyüleyici göllerinin kenarında kurulmuş küçük kasabaların nefes kesen fotoğraflarına bakmak bile bu cehennem gibi sıcaklarda insana iyi geliyor. Bir de sabahları gözünüzü göl manzarasına açtığınızı düşünün!

Fotoğraflarına bakınca insana “yok artık!” dedirten, çam ormanlarıyla çevrili kristal parlaklığındaki sularıyla ve arkalarındaki dağlarla muhteşem manzaralar sunan göller, hınca hınç dolu plajlardan kaçmak istiyorsanız harika bir seçenek. Tercihiniz ister lüks bir tatil olsun, ister vahşi doğanın gizli hazinelerini keşfetmek, dünyanın bu muhteşem doğa harikalarına mutlaka göz atın!

Moraine Gölü (Kanada)

Kanada Rocky dağlarının en popüler noktalarından Moraine Gölü, Banff Milli Parkı’ndaki bir vadide bulunuyor. Turkuvaz rengini içerdiği kaya tozunun ışığı yansıtmasından alan bu muhteşem göl, özel araçlara kapalı ancak Parks Canada servisleri ve otobüslerle ekim ortasına kadar gidebilirsiniz.

Tahoe Gölü (ABD)

Kuzey Amerika’daki dağ göllerinin en büyüğü olan Tahoe Gölü, Sierra Nevada dağlarında, Kaliforniya ve Nevada sınırında yer alıyor. Birçok konaklama seçeneği var. Dağlarda rustik bir kulübe, kamp ya da lüks bir tatil yeri, tercih sizin. Ayrıca kumarhane otelleri de bulabilirsiniz.

Melissani Gölü (Yunanistan)

Kefalonya Adası’nda bulunan Melissani Gölü, unutamayacağınız bir güzelliğe sahip. Sami şehrine 1.6 km uzaklıkta bulunan ve ormanlarla çevrili olan göl, bir mağara ile kaplı ve her yıl binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Göl, Yunan mitolojisinde ‘Perilerin Mağarası’ olarak anılıyor.

Bled Gölü (Slovenya)

Bled, Slovenya’nın en popüler tatil beldelerinden. Kuzeybatı Slovenya’nın Julian Alpleri’nde, Bled Kasabası’na bitişik olan göl, zümrüt yeşili suyu ve dağ manzarasıyla dört mevsim muhteşem. Gölün ortasında, tekneyle ziyaret edebileceğiniz küçük bir adanın üzerinde bulunan St. Martin Kilisesi’nin ünü dünyayı sarmış durumda.

Annecy Gölü (Fransa)

Çarpıcı bir dağ manzarasına sahip olan göl, adını çok sevimli Annecy şehrinden alıyor. Köprüleri, kanalları ve dar sokaklarıyla Annecy, aynı zamanda Fransız Alpleri’nin incisi olarak anılıyor. Annecy Gölü kıyısındaki küçük dağ kasabası Talloires ise pastoral manzarasıyla müthiş.

Lugano Gölü (İsviçre)

Güney İsviçre ile Kuzey İtalya arasında kalan ve adını güzel Lugano şehrinden alan bu muhteşem göl, arkasındaki dağ manzarasıyla gerçekten görülmeye değer. Ayrıca güzel ve şık turistik seçeneklerinden dolayı tercih ediliyor.

Lucerne Gölü (İsviçre)

Zürih’in güneyinde, dağlarla çevrili bu masmavi göl, buzul çağından kaldığı için çarpıcı bir fiyort görüntüsüne sahip. Tekne gezileriyle bu muhteşem gölü keşfedebilir, konaklamak için göl çevresindeki otelleri tercih edebilirsiniz.

Cenevre Gölü (İsviçre)

Cenevre Gölü’nün Fransız tarafında, görkemli Mont Blanc’ın karla kaplı zirvesini, İsviçre tarafında ise Jura Dağları’nı görebilirsiniz. Montreux gibi keşfedeceğiniz muhteşem yerler var ve gün batımlarına aşık olacaksınız. Cenevre Gölü’nün Fransız tarafındaki Orta Çağ köyü Yvoire ise Fransa’nın en güzellerinden biri.

Braies Gölü (İtalya)

Kuzey İtalya’da, Alp Dağları’nın bir parçası olan Dolomit dağlarının eteklerinde bulunan göl, zümrüt yeşili suyu ve dağ manzarasıyla mükemmel. İnstagramın en ikonik fotoğraflarının burada çekilmesi tesadüf değil yani. Pragser Vadisi’ndeki bu dağ gölü, özellikle fotoğraf tutkunları için cennet.

Garda Gölü (İtalya)

İtalya’nın en büyük gölü olan Garda, Venedik ile Milano arasında, dolayısıyla birçok otel ve tatil köyüne ev sahipliği yapıyor. Gölü tekneyle gezebilir ya da çevresindeki Riva del Garda, Salo, Torbole ya da Arco gibi renkli, küçük kasabaları ya da Orta Çağ köyü Villa Canale’yi keşfedebilirsiniz.

Como Gölü (İtalya)

Neo klasik villalarıyla zarafet ve ihtişamın özü olmasına rağmen, hala özgünlüğünü koruyan kasabalara sahip. Como Gölü’ndeki en ikonik turizm merkezi, muhteşem bir göl kasabası olan Bellagio. Menaggio ve Varenna ise görülmesi gereken diğer kasabalar.

Hallstatt Gölü (Avusturya)

Kelimenin tam anlamıyla masalsı bir güzelliğe sahip olan göl, Alp Dağları manzarasıyla resmen nefes kesiyor ve fiyortlardan biraz rol çaldığı da söylenebilir. Gölde dalış yapabilir, trekking turlarına katılabilir ya da tekneyle gezebilirsiniz.

Bacalar Gölü (Meksika)

Muhteşem olmasının en büyük nedeni; beyaz kireç taşı tabanına sahip olmasından dolayı çarpıcı mavi rengi ve kristal berraklığındaki suyu. Tıpkı Maldivler’de olduğu gibi su üzerine kurulan villalarıyla adeta cennetten bir köşe. Göl kıyısında pek çok butik otel ve restoran var.

Heviz Gölü (Macaristan)

Heviz, Macaristan’ın en ünlü kaplıca şehri. Heviz Gölü ise termal bir göl. Her mevsim Heviz Gölü’nün ılık sularına dalarak sağlıklı yaşam tesislerinde sunulan spa’lardan yararlanabilirsiniz. Özel turlar sizi yakındaki Keszthely kasabasına da götürüyor.

Ohri Gölü (Makedonya)

Kuzey Makedonya’nın en güzel kasabalarından biri olan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ohri, aynı adı taşıyan gölüyle de çok ünlü. Ohri’nin Arnavut kaldırımlı sokaklarında gezdikten sonra gölde tekne turu yapmayı ve göl kıyısındaki balık restoranlarında oturmayı unutmayın.

Kawaguchiko Gölü (Japonya)

Tokyo’dan kolayca ulaşabileceğiniz Kawaguchiko Gölü, göle yansıyan Fuji Dağı manzarasıyla olağanüstü. Özellikle kiraz çiçeği zamanı ya da sonbaharda gölün pitoresk manzarası şairlere ilham verecek kadar etkileyici.

West Gölü (Çin)

West Lake (Batı Gölü) ve çevresindeki Hangzhou bölgesi, 9’uncu yüzyıldan beri sanatçılara ilham verdiği için UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Birçok güzel tapınak, bahçe, köprü ve pagoda görebilir, küçük adacıklara tekneyle ulaşabilirsiniz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.