Güneşte uzanarak geçirilen tembel günler adına! Tropik adalarda ‘La Dolce Vita’

Stresin sihirli bir şekilde ortadan kaybolduğu, gözlerden uzak bir sığınağa çekilmenin dayanılmaz hafifliğini yaşamaya hazırlanın. ‘Yapılacaklar Listesi’ne tropik tatil rotalarını eklemenin tam zamanı…

Gezi 2 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Palmiye ağaçlarının gölgelediği masmavi sular, göz alabildiğine uzanan bembeyaz bir sahil, okyanus manzaralı odalar, bungalovlar, davetkar hamaklar ve yemyeşil bahçeler… Tropik cennetlerde telaşsız günler geçirmeye hazır mısınız?

Uzak denizlerin çağrısına kulak verin

Onlar dünyanın ücra köşelerine serpilmiş tropik adalar, okyanuslarda bir huzur abidesi olarak nazlı nazlı salınıyorlar ve her biri gerçekten kartpostallardan fırlamış gibi. Telaşsız günler boyunca berrak sularda yüzmenin, sonsuzluk havuzlarında uzanmanın ya da orman içinde bir spa’da gevşemenin çekiciliğine kim karşı koyabilir ki?

Konfor alanından çıkıp bilinmeyene doğru yolculuk yapmak

Tropik adalara doğru yolculuğa çıkmak söz konusu olunca insan yıllar önce bireysel varoluş ve seçim özgürlüğüne adanan ‘Truman Show’da günün birinde tatil için Fiji adalarına gitmenin hayalini kuran Truman Burbank’i hatırlıyor. Özgürlük ve kendini gerçekleştirme arzusu, inşa edilmiş gerçekliği sorgulama ve ondan kurtulma çabasının somut kanıtıdır Truman Burbank, aslında pek çoğumuz gibidir o da… Fiji, Truman’ın küçük ve sıkıcı dünyasında ulaşabileceği en uzak hedeftir. Belki hepimizin konfor alanımızdan çıkıp uzak ufukları keşfetmemizin zamanı gelmiştir.

Four Seasons Resort Seychelles at Desroches Island, Descores Adası / Seyşeller

Seyşeller’in en büyük adalarından biri olan Desroches Adası, doğal güzellikleri ve ince kumlu muhteşem plajlarıyla ünlü hatta Anse Lazio Plajı’nı görmeden dönmeyin! Deniz ürünleri ağırlıklı yerel yemekler turistlerin göz bebeği. Sakin ve huzurlu bir tatil için mükemmel. Desroches Adası’na gitmek için en iyi zaman, mayıs ve kasım ayları arasında. Four Seasons Resort Seychelles at Descores Island’daki Presidential Villa, Okyanus Manzaralı Havuzlu Villa, Rezidans Villa, Havuzlu Plaj Villası ve süitler kelimenin tam anlamıyla mükemmel.

One&Only Reethi Rah, Maldivler / Hint Okyanusu

Palmiyelerle çevrili beyaz kumlu plajlar ve yarı saydam deniz mavisi sularla çevrili lüks villalar… One&Only Reethi Rah, Maldivler’deki Kuzey Male Atolü’nün en büyük adasında yer alıyor. İster sahil kenarında, ister su üzerinde veya geniş bir rezidansta, hangi konaklamayı seçerseniz seçin, Maldiv tarzı villaların her biri lüks yaşamın tropik bir vahası gibi önünüzde uzanıyor.

Kuramathi Maldives Resort / Hint Okyanusu

Kuramathi Adası’nda ister çevredeki lagünün turkuvaz sularına dokunun, ister kumsallar ya da yeşillikler arasında yürüyüşe çıkın, nefes kesen bir doğanın sizi beklediğinden şüphe duymayacaksınız. Plaj villaları, bol bitki örtüsünün içinde gizlenmiş, ancak plaja sadece birkaç adım uzaklıkta. Kazıklar üzerine inşa edilen su villaları ise isteyeceğiniz tüm konfora sahip.

Sugar Beach, A Viceroy Resort Hotel / St. Lucia

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Piton dağlarının eteğinde, güneşle yıkanmış bembeyaz bir sahil ve Karayipler’in kristal berraklığındaki masmavi suları önünüzde uzanıyor. 18’inci yüzyıldan kalma bu şeker plantasyonu 100 dönümlük bir yağmur ormanının üzerinde yer alıyor. Sahildeki bungalovlarda ya da dağ evlerinde inzivaya çekilebilir, Rainforest Spa’da masajın, bembeyaz kumlarda yalınayak yürümenin keyfini çıkarabilirsiniz. Üstelik botanik bahçeleri ve kükürt kaplıcaları bir adım uzağınızda.

Banyan Tree Samui, Koh Samui / Tayland

Tayland’ın en büyük adası olan Koh Samui’de, Tayland Körfezi’nin masmavi sularına bakan Banyan Tree Samui, Lamai’deki özel bir koyda, yemyeşil bir ormanın ortasında yer alan villalardan oluşuyor. Sonsuzluk havuzlu 5 yıldızlı villalarda okyanusun veya tropik yeşilliklerin panoramik manzarasına sahip özel bir teras var. Bu lüks tesis, tropik bir kaçamağın en iyi unsurlarını el değmemiş bir plaj, keyifli spa olanakları, benzersiz bir manzara ve yerel deneyimlerle birleştiriyor.

Cheval Blanc Saint-Barth Isle de France, Saint-Barth / Fransa

Dünyaca ünlü isimlerin ve jet sosyetesinin uğrak yerlerinden olan bu harika volkanik adanın en seçkin tatil yerlerinden biri. Karayipler’in en güzel plajlarından Flamands sahilindeki begonvillerle kaplı geniş villalar, adanın mirasını zarif bir şekilde yansıtan eski Fransız mobilyalar ve mermer banyolarla Batı Hint Adaları tarzına sahip. Süitler ve villalar Fransız tasarımcı Jacques Grange’nin imzasını taşıyor. Fransız mutfağının tadını çıkarmak ise pastanın üzerindeki krema.

Florblanca, Santa Teresa / Kosta Rika

Şehrin kaosundan uzakta, butik ve kesinlikle lüks… Nicoya Yarımadası’nın Pasifik kıyısındaki tertemiz plajlarına gidiyorsunuz. Adını ‘beyaz çiçek’ anlamına gelen İspanyolca ifadeden alan Florblanca’sı, cennet gibi bir okyanus kıyısında doğanın güzellikleriyle lüks tatili buluşturuyor. Tesisin tamamı orman içindeki villalardan oluşuyor. Her birinde, yemyeşil orman yeşilliklerine açılan iki kişilik el yapımı Kosta Rika hamakıyla tamamlanan, konforlu oturma alanına sahip geniş bir açık hava yaşam alanı bulunuyor.

Yasawa Island Resort and Spa, Fiji / Pasifik Okyanusu

Fiji dilinde cennet anlamına gelen 15 kelime var ve bunların ilki ‘Yasawa’. Yasawa Island Resort and Spa, Fiji’nin en uzak ve bozulmamış adalarından birinde yer alıyor. Okyanus manzarası ve palmiye ağaçları arasında gizlenmiş 18 saz çatılı lüks bungalovun her biri, el değmemiş beyaz kumsala sadece birkaç adım uzaklıkta. Ayrıca 10 özel plaj var.

Como Laucala Island Hotel, Fiji / Pasifik Okyanusu

25 villasıyla dünyanın en büyük özel ada tatil yerlerinden biri. Rezidansların her biri kendi kayıp dünyasında özel evler gibi: Suyun üzerinde, tepelerin üzerinde, yağmur ormanlarının ortasında ve yuvarlanan dalgaların yanında… Adanın muhteşem yollarını ve el değmemiş plajları tesisteki atlara binerek keşfedebilir, tekne filosundan yapacağınız seçimle resiflere yolculuk yapabilirsiniz.

The Brando, Bora Bora / Fransız Polinezyası

Marlon Brando’nun biricik adasındaki The Brando, dünyanın önde gelen ekolojik orman tesisleri arasında. Tetiaroa Adası’nda yer alan Brando, ayrıcalık ve lüksün en iyi örneklerinden. İster dolambaçlı yollarda gezinin, ister teninize çarpan deniz melteminin tadını çıkarın, keşif seçenekleriniz sınırsız. Brando’nun her tasarımı ve detayı dikkatle planlanmış. Binalar çevredeki bitki örtüsü arasında hafifçe yükseltilmiş, hassas ekosistemin üstüne değil, içine bilinçli bir şekilde inşa edilmiş. Sürdürülebilirlik hem Polinezya kültürünün hem de tatil beldesindeki yaşamın merkezinde yer alıyor.

Amankila, Bali / Endonezya

Agung Dağı’nın yemyeşil fonu ve Lombok Boğazı’na bakan nefes kesen manzaraları ile Amankila Bali’nin uçurum kenarındaki dramatik konumu kesinlikle muhteşem. Amuk Körfezi’nin manzarasına sahip Amankila Bali, Bali’nin turistik merkezinden uzakta rüya gibi bir ada sığınağı. Amankila ‘huzurlu tepe’ anlamına geliyor. Lüks villalar yemyeşil bitki örtüsünün arasından geçerken, yollar tesisin imzası niteliğindeki üç katmanlı sonsuzluk havuzuna çıkıyor.

Amanoi, Ninh Thuan / Vietnam

Muhteşem Vinh Hy Körfezi’ne bakan Amanoi, sakin bir dinlenme yeri. Adını Sanskritçe’den türetilen ‘barış’ ve ‘yer’ kelimelerinden alan bu lüks tesiste 33 villa ve 11 rezidans bulunuyor. Aromatik bitkiler, pirinç ve kahve gibi geleneksel Vietnam malzemeleriyle hazırlanan masaj ve bakımların keyfini çıkarmak ise cabası…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.