Kültürel etkileşim ve zengin bir deneyim… Yüzen oteller eşliğinde nehir gezileri

İster romantik Ren Vadisi’nde yelken açın, ister tarihi Tuna Nehri’nde gezinin, pitoresk manzaraların tadını doya doya çıkaracağınız nehir turları size unutamayacağınız güzellikler vadediyor.

Gezi 4 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Nefes kesen manzaralar, zengin bir tarih ve lüks konaklama… Avrupa nehir gezilerinin en sevilen rotalarında unutulmaz anılar biriktirirken hem tarihi şehirleri ve büyüleyici kasabaları keşfedecek hem de yüzen bir otelin konforunun tadını çıkaracaksınız.

İkonik nehirlerde bulunmanın dayanılmaz çekiciliği

Antik çağlardan uzanan kaleler, Orta Çağ şehirleri, pitoresk köyler ve üzüm bağları… Avrupa, Amerika ve Asya’da yapılan nehir yolculukları farklı kıtaları keşfetmenin en büyüleyici yolu.
Nehir gezileri denince birçok alternatif var. En sevilen geziler varış noktası yoğun yolculuklar sunuyor ve nehirde geçirilen zamanı karaya çıkılan zamana göre daha kısa tutuyor. Dünyanın en güzel nehirlerinde seyahat ederken, tarihi şehirleri ve yerel kültürleri keşfederken yemyeşil tepelerin üzerinde kurulmuş şatolara ve pitoresk manzaralara hayran kalmanız an meselesi.

Her nehrin kendine özgü bir çekiciliği var

Avrupa, en ikonik şehirlerine ve Orta Çağ kasabalarına erişim sağlayan geniş bir nehir ağına sahip ve her nehrin kendine özgü bir çekiciliği var. Tuna Nehri, Almanya, Avusturya, Macaristan ve Romanya dahil 11 ülkeden geçiyor. İsviçre’den Almanya ve Fransa’ya doğru yol alan Ren Nehri, masalsı Orta Çağ kasabalarının yanından geçiyor. Rhone Nehri ise Fransa’nın ünlü şarap bölgelerini ve Provence’ı keşfetmek için harika bir seçim. Güney Amerika nehir gezileri Peru’nun başkenti Lima’dan kalkıp Amazon’da sürüyor. Dilerseniz Amsterdan’dan kalkıp Basel’de sona eren geziler de var. Tek yapmanız gereken bütçenizi belirledikten sonra güzergah uzunluğunu, mevsimin özelliklerini, kabinlerin özelliklerini, sunulan hizmetleri ve tur programına dahil edilen gezileri göz önünde bulundurmak.

Vikingler’in ülkesinde nefes kesen bir doğa: Norveç fiyortları turları

Hayranlık uyandıran buzul vadileriyle Norveç’in muhteşem manzaralarına hayran kalmaya hazır mısınız? ‘Klasik Norveç Turu’ ile ülkenin en güzel buzul koylarından Geiranger, Sogne Fiyordu ve Aurlands Fiyordu’nu göreceğiniz ‘Geiranger ve Fiyort Gezisi’ bu el değmemiş doğada çıkabileceğiniz gezilerden bazıları. Hem Flam trenini hem de gemi gezilerini birleştiren turlar da var. İstanbul-Oslo uçuşunun ardından Sogne Fiyordu üzerinden Flam’a gidiyor ve Flam Treni ile muhteşem manzaralar eşliğinde Myrdal’a geçiyorsunuz. Bergen, Hardangerg Fiyordu ve Ulvik göreceğiniz yerler arasında. İstanbul-Kopenhag uçuşuyla başlayan turlar ise Oslo, Geilo, Bergen, Flam, Sogne Fiyordu, Sogndals Fiyordu, Aurlands Fiyordu, Helsinki ve Tallin’i gezdirdikten sonra İstanbul’a geliyor. Bunun yanı sıra Norveç’teki Norled işletmesi, Norveç’in en işlek ve en büyük limanı olan Bergen ile Flam arasında haftada altı feribot seferi düzenliyor ve feribot tarifeleri mevsimsel olarak değişiyor. Yolculuklar 5,5 ile 6 saat arasında değişiyor.

Masalsı kalelerle süslenmiş manzaralar: Ren Nehri turları

Batı Avrupa’nın en önemli nehirlerinden Ren, İsviçre Alpler’ndeki Graubünden kantonundan başlıyor ve Hollanda’da Kuzey Denizi’ne dökülüyor. Köln, Rotterdam, Düsseldorf, Duisburg, Strazburg, Arnhem ve Basel’den geçen Ren Nehri turları masalsı kalelerle süslenmiş nefes kesen manzaralar, üzüm bağları ve Orta Çağ kasabaları sunuyor. Almanya, Hollanda, Fransa ve İsviçre’yi içeren harika programlar var. Köln limanından kalkan gemiler UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Koblenz gezisinin ardından Mannheim, Speyer, Heidelberg, Strazburg ve Colmar’a uğruyor. İstanbul-Basel ya da İstanbul-Düsseldorf uçuşuyla başlayan
ya da Zürih’te sona eren turlar da yapılıyor. Ren Nehri’ndeki Almanya-Hollanda turları ise Frankfurt, Mannheim, Rüdesheim, Cochem, Koblenz, Köln, Nijmegen ve Amsterdam’a uğruyor. Ren Nehri’nde İsviçre, Fransa, Hollanda ve Almanya şehirlerini içeren programlar da var. Frankfurt’tan başlayan tur programları ise Aschaffenburg, Mannheim, Strazburg, Rüdesheim, Bonn ve Koblenz’e uğruyor.

Orta Avrupa’nın en güzel şehirlerini gezin: Tuna Nehri turları

Almanya’nın Kara Orman bölgesinde meydana gelen Tuna Nehri turlarında Orta Avrupa’nın en güzel noktalarındaki Orta Çağ şehirlerini keşfedebilir, Almanya, Avusturya, Macaristan ve Slovakya’yı görebilirsiniz. Viyana limanından kalkan gemiler Estergon, Budapeşte ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan Bratislava’ya uğruyor. İstanbul-Münih çıkışlı turlar ise Passau Limanı’ndan sonra Emmersdorf, Duernstein, Viyana, Budapeşte, Estergon, Bratislava, Hainburg ve Linz rotasını takip ediyor.

Provence’ı nehirden keşfetmek: Rhone Nehri turları

Lyon, Arles, Vienne, Sion ve Sierre şehirlerinden geçen Rhone Nehri, Fransa’nın en uzun ikinci akarsuyu. İsviçre Alpleri’nde doğup Akdeniz’e dökülüyor. Güney Fransa, Burgonya ve Provence turları bu güzel ülkenin en güzel bölgelerini ve yerel mutfak kültürü ile şaraplarını keşfetmeniz için hazır. İstanbul-Lyon uçuşunun ardından Macon, Chalon Sur Saone, Tournus, Lyon, Avignon, Arles, Chateauneuf du Rhone ve Le Pouzin rotasını takip ediyor. Bu gezilerde şarap tadım turlarına da katılabilirsiniz.

Geleneksel Rus köyleri ve büyüleyici kiliseler: Volga Nehri Turları

Avrupa’nın en uzun ırmağı olan Volga, Hazar Denizi’ne dökülmeden önce Volgograd, Yaroslavl, Saratov, Kazan, Nijniy Novgorod, Astrahan ve Balakovo şehirlerinden geçiyor. Volga Nehri turlarında İstanbul-Moskova uçuşunun ardından Rusya’nın en eski şehirlerinden Ugliç, Goritsi, Nijiniy Novgorod, Niviyajsk, Volga Bulgarlarının eski başkenti olan Bolgar, Kazan, Onega Gölü, Petrozavodsk, Sivir Nehri, Svirstroy, Yaroslavi, Kiji Adası, Avrupa’nın en büyük tatlı su gölü olan Ladoga, Mandrogi, Valaam Adası ve Hermitage Müzesi’yle bir harikalar diyarına dönüşen St. Petersburg geziliyor. Haziranın ortasından temmuzun ilk haftasına kadar uzanan ‘Beyaz Geceler’e özel turlar da var.

Adı Kızılderili dilinde ‘Büyük Irmak’ anlamına gelen Mississippi Nehri Turları

Kuzey Amerika’nın en uzun nehri olan Mississippi, Nil, Amazon ve Yangtze nehirlerinden sonra dünyanın en büyük dördüncü nehri. New Orleans ve Kuzey Amerika’yı kapsayan tur programlarında İstanbul-Atlanta uçuşunun ardından country müziğin ünlü şehri Nashville ve ünlü merkezleri, Rock’n Roll’un doğum yeri olarak nitelendirilen Memphis, Chicago, Vicksburg, Natchez, St. Francisville, Baton Rouge, Nottoway ve dünyaca ünlü Bourbon Caddesi’yle caz ve blues’un merkezi New Orleans ile Houston görülebilir.

Terracota heykeller, pagodalar, tapınaklar ve Çin kültürüne dahil her şey: Yangtze Nehri turları

Asya’nın en uzun ırmağı olan Yangtze Nehri, Çincede ‘Uzun nehir’ anlamına geliyor. İstanbul-Şangay uçuşuyla başlayan turlar Yangtze Nehri’nde devam ediyor. Xiling Boğazı, Ge Zhouba, Shenong Irmağı, Wu Boğazı, Quatang Boğazı, Wanxiang, Chongqing, ünlü Terracota Müzesi’yle Tiananmen Meydanı, Çin Seddi ve Yasak Şehir’le ünlü Pekin görülecek yerler arasında.

Zeytinlikler, teraslı üzüm bağları ve şirin köyler… Douro Nehri Turları

İspanya’da doğan ve Portekiz’in kuzeyinde, şarap üretimiyle ünlü Porto’da Atlas Okyanusu’na dökülen Douro Nehri, İber Yarımadası’nın 3’üncü en büyük nehri. Dünyanın en eski şarap bölgelerini göreceğiniz ve tarihi şarap imalathanelerinden tadım yapabileceğiniz Douro Nehri turları rengarenk Porto’dan başlıyor. Porto’nun ardından Caldas de Aregos, Regua, Pinhao, Ferradosa, Barca D’Alva, Vega de Teron ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Salamanca rotası izleniyor.

Tapınaklar ve piramitlerin izinde muhteşem Mısır… Nil Nehri Turları

Nil Nehri, dünyanın en uzun 2’nci nehri. Kahire, Hartum, Jinza ve Juba şehirlerinden geçen Nil Nehri’nde yapılan turlar İstanbul-Kahire ya da İstanbul-Hurgada uçuşuyla başlıyor. Kahire, Mısır’daki en büyük tapınak kompleksi olan Karnak Tapınağı, Luksor Tapınağı, Gize piramitleri ve Sakkara Piramiti gezisinin ardından Nil Nehri turu ile devam ediyor. Turda Abu Simbel Tapınağı, Aswan, İskenderiye, Philae Tapınağı, Kom Ombo Tapınağı, Edfu Tapınağı, Krallar Vadisi ve ilk kadın firavun olan Hatşepsut’un tapınağı görülebilir.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.