Lüks ‘jet cruise’le 24 günde dünya turu

Bir yere hızla gitmeyi sağladığı için ulaşım aracı olarak kullanılan uçakla dünya turu fikri kulağa nasıl geliyor? İki lüks seyahat şirketi, müşterilerine 24 günde dünyayı  gezdiriyor. Programda Ürdün’de çölün ortasında şampanya içmek de var, Bora Bora açıklarında vatoz balıklarıyla yüzmek de…

Gezi 12 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: Safrans du Monde

Cruise gemileriyle seyahat bazılarına ‘yaşlı işi tatil’ gibi gelse de, iyi planlanmış özel turlar pekala daha genç insanların da ilgisini çekiyor. Peki gemi yerine konforlu bir uçak koysanız böyle bir tur kimin ilgisini çeker?

The Wall Street Journal gazetesi seyahat bölümünde Safrans du Monde ve Four Seasons’ın  ‘jet cruise’ turlarının detaylarına yer verdi

Paris çıkışlı dünya turu

Safrans du Monde’ün 10 Mart – 2 Nisan 2024 arasındaki 24 günlük turu, Fransa’nın başkenti Paris’ten başlıyor. Meksika’ya gelen yolcular Mexico City’de üç gece kalarak Ulusal Arkeoloji Müzesi, Kraliyet Sarayı, Guadalupe Meryem Ana Bazilikası gibi turistik ziyaretler yapıyor. Gündelik hayat da turda kendine yer bulmuş; gündüzleri yerel alışveriş turları, geceleri bölgeye özgü eğlenceler düzenlenmiş. 

Safrans du Monde’ün turunda seyahat batıya doğru; Paris’ta başlayıp burada bitiyor. Görsel: Safrans du Monde

Sonraki durak Hawaii adaları. Bugünlerde büyük bir yangın felaketiyle boğuşan Maui bölgesinde değil, daha kuzeyde yer alan ayrı bir ada olan Honolulu’da iki gece konaklamadan sonra Uzakdoğu’daki Fiji adalarına geçiliyor. İki gecelik durakla Ulusal Volkan Parkı gezisi, helikopter turu ve yine yerel eğlence var.

Ve sırada Yeni Zelanda var: Üç gece konaklanan ülkede Fiordland Milli Parkı’nda bir gurme piknik programı var. Christchurch ve Queenstown şehirlerinde birer gece konaklanıyor. 

Fiordland Milli Parkı, Yeni Zelanda

Turun geri kalanında sırasıyla; Avustralya’da Tazmanya ve Perth’te ikişer, Hint Okyanusu’nun turistik adası Maldivler’de üç, Doğu Afrika’da yer alan Tanzanya’da üç, İsrail Kudüs’te iki gece geçirip ülkelerin en çarpıcı noktalarını görüldükten sonra 2 Nisan’da yolcular tekrar Paris’e geliyor.

Tur şirketinin web sitesinde verdiği bilgiye göre bu turun kişi başı fiyatı 80 bin dolar (yaklaşık 2 milyon 140 bin lira).  

21 günde yedi büyülü durak

Four Seasons’ın, Titan Havayolları tarafından işletilen özel donanımlı bir Airbus’la yaptığı lüks jet turu ise Güney yarım küreye odaklı, ‘Keşfedilmemiş Keşif’ adını taşıyor. 

Kosta Rika’da eski bir NASA astronotuyla gökyüzünü seyredebilirsiniz

Peru’da İnka uygarlığına ışık tutan efsanevi arkeolojik bölge Machu Piccu’ya özel bir tur, Kosta Rika’da eski bir NASA astronotu olan Franklin Chang Diaz’la yıldız gözlemi, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te dünyanın en büyük şelalesini görebileceğiniz Iguazú Ulusal Parkı’na gezi, Kolombiya’nın başkenti Bogotá’da Güney Amerika’nın en prestijli orkestralarından biri olan Bogota Filarmoni’nin gruba özel konseri, lüks bir kutup gemisiyle Antarktika Yarımadası’nı ziyaretle sürüp, Bahama adalarında geçirilen üç rahat gün ile bitiyor. 

Antarktika yarımadasına lüks bir cruise gemisiyle gitmek başka bir deneyim olmalı

Four Seasons’ın ‘21 gün, 7 büyülü destinasyon’ olarak sunduğu tur 30 Kasım – 20 Aralık 2024 tarihleri arasnda; kişi başı fiyat 205 bin dolar (5,5 milyon lira). 

Lüksün sınırlarını zorlayan yolculuklarLüksün sınırlarını zorlayan yolculuklar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.