Lüksün sınırlarını zorlayan yolculuklar

Gezi 5 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Bu trenlerin her detayında zarafet ve şıklık yatıyor ve her biri adeta görkemli bir otele dönüştürülmüş. Dünyanın en pahalı yolculuklarını sunan ihtişamlı trenler, egzotik şehirlere ya da yemyeşil kırsallara doğru nefes kesen yolculuklar vadediyor. Siz sadece arkanıza yaslanın ve lüksün tadını çıkarın.

Tren yolculuklarının insanı hipnotize eden bir yanı var ve nereye giderseniz gidin, gar binalarından tutun da istasyon isimlerinin yazıldığı tabelalara kadar size kesinlikle nostaljik anlar yaşatıyor. Ama öyle trenler var ki lüksün sınırlarını zorluyor. Avrupa, Hindistan, Güney Amerika, Asya ya da Afrika’da kültür, tarih, vahşi yaşam neyi yaşamak istiyorsanız önünüzde uzanıyor. İnsanın kendini kral ya da kraliçeymiş gibi hissetmesinin de bir bedeli var tabii, kesenin ağzını açacağınız kesin.

Venice Simplon-Orient Express (Avrupa)

1883’te hizmete giren orijinal Orient Express güzergahları 2009’da kaldırıldı a​​ma üzülmeyin! Bu tren size Paris-Venedik, Londra-Verona, Budapeşte-Londra dahil birçok Avrupa rotası sunuyor. İlk olarak 20’li ve 30’lu yıllarda yapılan vagonların her biri mümkün olduğu kadar orijinal demirbaşları korunarak restore edilmiş. Antika armatürler, cilalı ahşaplar, görkemli döşemelerle tamamlanmış art deco kompartmanlar sizi bekliyor.

Royal Canadian Pasific (Kanada)

Sir Winston Churchill, Kral George VI, Kraliçe Elizabeth, John F. Kennedy ve Jacqueline Kennedy’nin de aralarında olduğu tarihi kişiliklerin yolculuk ettiği bir trenle karşı karşıyayız. Turlar Calgary’den başlıyor. Royal Canadian Rockies Experience turu 4 gece 5 gün, Royal Pasific Express turu 3 gece 4 gün sürüyor. Royal Priarie Express turu ise 3 gece 4 gün.

Belmond Royal Scotsman (İskoçya)

Derin vadiler ve göllerle nefes kesen bir doğa, göz alabildiğine uzanan yemyeşil düzlükler ve kaleler… İskoç geleneği ile çağdaş lüksü buluşturan, dünyanın en lüks trenlerinden biri olarak nitelendirilen Belmond Royal Scotsman, koyu renkli ahşaplar ve tüvit kumaşlardan oluşan şık tasarımıyla göz dolduruyor ve 10 farklı program sunuyor.

Maharaj Express (Hindistan)

Kraliyet lüksü ve konforu düşünülerek tasarlanmış tren, Hint mirası deneyimini beş yıldızlı otel konforuyla yaşatıyor. Mumbai, Udaipur, Jodhpur, Bikaner, Jaipur, Sawai Madhapur, Fatehpur Sikri ve Agra arasında yapılan The Heritage of India, The Indian Panorama ve The Indian Splendor adlı turlar 6 gece 7 gün sürüyor. Treasures of India ile Gems of India turları ise 3 gece 4 gün sürüyor. Maharaj Express, 2012 ve 2013 yıllarında ‘Dünyanın Önde Gelen Lüks Treni’ ödülünü almış.

Palace on Wheels (Hindistan)

13 vagon var ve her vagonda 3 delüks kabin bulunuyor. Adını değerli bir taştan alan her kabin, o taşın rengiyle dekore edilmiş. 7 gece 8 gün süren bu yolculuk Delhi, Jaipur, Sawai Madhopur, Chittorgarh, Udaipur, Jaisalmer, Jodhpur, Bharatpur ve Agra arasında yapılıyor. Bu lüks tren sadece heyecan verici bir deneyim sunmakla kalmıyor, aynı zamanda en ünlü turistik cazibe merkezlerine götürüyor. Trenin her bir salonu eski prensliklerin adını almış.

Deccan Odyssey (Hindistan)

Tıpkı Palace on Wheels gibi bu tren de Hindistan’ın ikonik köşelerini ziyaret ediyor ama farklı rotalar da mevcut. Deccan Odyssey’in seyahat programına son eklenen turlar arasında Indian Odyssey, Maharashtra Splendour, Indian Sojourn, Cultural Odyssey, Heritage Odyssey ve Maharashtra Wild Trail var. Geçmişte mihraceler için seyahat için kullanılan imparatorluk arabalarından ilham alan trenin vagonlarından her biri farklı hanedanlardan izler taşıyor.

Golden Chariot Train (Hindistan)

Adını UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Hampi harabelerindeki araba heykelinden alan trenle yapacağınız, Güney Hindistan’ın kültürel zenginliğini ve doğal güzelliklerini kapsayan gezi 6 gece 7 gün sürüyor. Trenin 2 seyahat programı var. Pride of Karnataka ve farklı rotadaki Jewels of South. Dilerseniz 4 günlük Glimpes of Karnataka turu da var.

The Golden Eagle (Rusya, Orta Asya, İran, Doğu Avrupa)

İpek Yolu ve Güney Kafkasya’ya gitmeye ne dersiniz? Harika bir Hazar macerasında Özbekistan’ın hazinelerini görebilir ya da Asya’yı baştan sona keşfedebilirsiniz. The Golden Eagle trenleriyle yapacağınız turlar Avrupa şehirlerinin yanı sıra Hindistan, Transilvanya, Trans-Sibirya Ekspresi ve Trans-Moğalistan Ekspresi ile yapılan 15 ve 12 günlük çeşitli rotalardan oluşan seyahatleri de kapsıyor.

Rovos Rail (Afrika)

Rovos Rail, Afrika kıtasında 48 saatten 15 güne uzanan geziler yapıyor. Ahşap panelli şık vagonlar, 3 tip konaklama seçeneği sunuyor. Trenin can alıcı noktası ise Güney Afrika şaraplarını tadabileceğiniz antika görünümlü yemek salonu. Botswana, Namibya, Güney Afrika, Tanzanya, Zambiya, Zimbabve, Angola ve Mozambik’te 10-15 gün arasında değişen programlarla çeşitli safarilere katılabilirsiniz.

Belmond Hiram Bingham (Peru)

İnka’ların kayıp şehri Machu Picchu’yu keşfetmenin en keyifli yolu. Tarihi Cusco’dan And Dağları’ndaki Kutsal Vadi’ye ve Machu Picchu’nun girişine kadar giden tren, adını İnka kalesini keşfeden kaşiften alıyor. Mavi ve altın rengiyle dekor edilen kompartmanlar, pırıl pırıl ahşaplar ve zarif antika aksesuarlarla geçmiş dönemin ihtişamını yansıtıyor. Lima, Cusco, Machu Picchu, Titicaca Gölü, Colca Vadisi boyunca 6, 7 ve 10 günlük turlar yapılıyor.

Transcantabrico Train (İspanya)

Kuzey İspanya’yı maksimum konforla keşfetmeye ne dersiniz? 2009 yılında Dünyanın En İyi 25 Treni listesine dahil edilen Transcantabrico Treni, Bask, Kantabria, Asturias ve Galiçya bölgelerini ziyaret ediyor ve eşsiz manzaralar eşliğinde İspanyol gastronomisinden örnekler sunuyor. Yolculuk Santander, Oviedo, Gijon ve Bilboa’nun yanı sıra San Sebastian ve Santiago de Compostela şehirleri arasında 7 gece 8 gün sürüyor.

Seven Stars in Kyushu (Japonya)

Antik Japon geleneği ile modern teknolojiyi birleştiren trenin dekorasyonu eski kraliyet Japonya’sından ilham almış. Altın yedi yıldız amblemi, tren vagonlarının kraliyet şarap kırmızısı rengine karşı öne çıkıyor. Tatami hasırlarla dekore edilen çay odası, salon vagonu, Japon tarzı mobilyalarla süslenen şık süitler, Kyushu Adası çevresinde unutamayacağınız bir Japon macerası yaşatmayı amaçlamış.

Switzerland’s Classic Train (İsviçre)

Karlı İsviçre manzaralarına kim karşı koyabilir ki? İsviçe’nin bu lüks treni Glacier Express, Bernina Express, Centovalli Demiryolu ve Golden Pass hattı dahil 4 alternatif sunuyor. Muhteşem nehirler, ormanlar ve dağ manzaraları görmek istiyorsanız kesinlikle tatmin edici bir deneyim.

Eastern & Oriental Express (Güneydoğu Asya)

Egzotik Bangkok, Singapur ve Kuala Lumpur’u keşfedeceğiniz bu yolculuk, Malezya işlemeleri ve Tayland ipekleriyle süslü kompartmanlarla antik tapınaklar ve ilginç köyler vadediyor tabii eşsiz Asya mutfağı eşliğinde. Turlar Wild Malaysia, Essence of Malaysia, Bangkok-Kuala Lumpur, Bangkok-Singapur, Kuala Lumpur-Bangkok ve Singapur-Bangkok olarak seçilebilir.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.