Modern hayattan egzotik kaçış noktaları… Tropik adalarda kaygısız günler

Rüzgarda hışırdayan palmiye ağaçları, önünüzde uzanan bembeyaz sahiller, masmavi sular ve yüzünüzü yalayan okyanus esintisi… Dünyanın en uzak köşelerindeki tropik adalar, zamanın durduğu, sarhoş edici bir ziyafet gibi…

Gezi 1 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Kilometrelerce uzanan bembeyaz plajlar, kristal berraklığında sular, nefis bir doğa, huzur, daha çok huzur… Tembel tembel yatma sanatına adanmış tropik adalarda varolmanın muhteşem güzelliğine şahit olacaksınız.

Okyanus esintisiyle güne başlamak

Pudra yumuşaklığında kumsallar, masmavi sular, sonsuz güneş ışığı, nazlı nazlı salınan palmiye ağaçları, taze deniz ürünleri, lüks konaklama ve kaygısız ada havası… İster Hint Okyanusu adaları, ister Karayipler… Dilediğiniz zaman sessizliğin tadını çıkarırken dilediğiniz zaman yerel güzellikleri keşfederek tatilinize macera da katabilirsiniz. Galapagos Adaları, Bali, Fiji, Tahiti, Barbados ya da daha az bilinen muhteşem adalar… Benim gibi puslu ve yağmurlu havalarda enerjisi yükselen biri olsanız bile tropik bir adada tatil yapmanın çekiciliğine kapılmamak çok zor.

Tahiti / Fransız Polinezyası / Büyük Okyanus

Fransız Polinezyası’nın en büyük adası olan Tahiti, okyanusa yayılmış 118 adadan oluşan bir ada ülkesi. Volkanik zirveler, engebeli kayalıklar ve zümrüt yeşili lagünlerle Güney Pasifik’in en muhteşem manzaralarından bazılarını sunuyor. Tahiti Müzesi’nde Polinezya kültürünü keşfedebilir, halk pazarı Le Marche Papeete’te yerel lezzetleri tadabilirsiniz.

Bora Bora, Fransız Polinezyası / Güney Pasifik Okyanusu

Fransız Polnezyası’nı oluşturan adalar arasında en ünlülerinden. Tahiti’nin kuzeybatısında yer alan ve mercan resifleriyle korunan bir lagünle çevrili olan Bora Bora, hem SCUBA dalgıçları hem de şnorkelli yüzme meraklıları arasında çok popüler. Pitoresk plajlarıyla ünlü bu volkanik adadaki aktif yanardağ yürüyüşleri ise adanın muhteşem manzarasını keşfetmek için ideal.

Fiji / Güney Pasifik Okyanusu

Tropik ormanlarla çevrili bir grup volkanik takımadalardan oluşan ada cumhuriyeti Fiji’de 215’i ıssız olmak üzere 332 ada var. Kıyıdan aniden yükselen dağlar ve ormanlarla kaplı Fiji takımadalarının en büyüğü Viti Levu. Vanua Levu, Kadavu Adası ve Taveuni Adası diğer büyük adalar ve hepsi doğa tutkunları için adeta cennet. Fiji’nin yoğun ormanlarında yürüyüş yapmak unutulmaz bir deneyim vadediyor.

Palawan / Filipinler

İnanılmaz derecede güzel manzaralarıyla dünyanın en iyi 27. adası ünvanına sahip olan Palawan, Filipinler’in en iyi ​​adası olarak nitelendiriliyor. Palawan’ın kıyı şeridi, kayalık koylar ve bembeyaz kumlu plajlarla kaplı. Calauit Safari Parkı ise nesli tükenmekte olan Palawan endemik hayvanlarının bulunduğu bir yaban hayatı koruma alanı.

Seyşeller / Hint Okyanusu

Seyşeller ya da resmi adıyla Seyşeller Cumhuriyeti, Hint Okyanusu’nda, Doğu Afrika kıyılarının açıklarında bulunan 115’ten fazla ada üzerine kurulu bir ülke. Adalar ikisi UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan birçok doğa koruma alanı ve deniz parkına sahip. Seyşeller’in en ünlü plajı ise ‘Cast Away’ filminin de çekildiği Anse Source D’Argent.

Mauritius / Hint Okyanusu

Şelaleleri, dağları, plajları ve lagünleriyle bilinen bu canlı volkanik ada ülkesinde sualtı şelalesi üzerinde yapılacak bir helikopter uçuşu tatilinizi kesinlikle unutulmaz kılacak.
Doğal güzelliğinin yanı sıra birinci sınıf alışveriş, canlı gece hayatı, golf sahaları, sakin spa’lar, botanik bahçeleri ve çok sayıda su sporu imkanına sahip.

Bali, Endonezya / Hint Okyanusu

Dünyanın açık ara en turistik adalarından. Harika plajlar, mercan resifleri, Ubud’un banyan ağaçlarıyla kaplı ormanları, şelaleler, teraslı pirinç tarlaları, dost canlısı yerel halk, yanardağ ve muhteşem tapınaklar sizi bekliyor. Bali’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında Kutsal Maymun Ormanı Koruma Alanı ve Tanah Lot Tapınağı var.

Maldivler / Hint Okyanusu

Kadifemsi beyaz kumsallar ve mavinin her tonunu yansıtan bir deniz… Hint Okyanusu’nun ortasında yer alan ve çoğunluğu ıssız olan 1192 mercan adasından oluşan Maldivler, su üzerinde konaklama imkanı sunan bungalovlarıyla dünyanın en ilgi çeken lüks rotaları arasında başı çekiyor.

Koh Samui / Tayland

Palmiyelerle kaplı plajlar, turkuvaz bir deniz, Ang Thong Ulusal Deniz Parkı’ndaki mercan resifleri ve denizden yükselen zümrüt yeşili zirveler… Koh Samui ziyareti sırasında küçük kardeş adalar Koh Phangan ve Koh Tao’ya, kayalarla kaplı Chaweng ve Lamai plajlarına uğramayı ihmal etmeyin!

Phi Phi Adaları / Tayland

Her biri farklı özelliklere sahip altı adadan oluşuyor Phi Phi adaları. Tayland sokak yemeklerini ve yerel ürünleri keşfetmek için Tonsai Körfezi’ni ziyaret edin. tmelidir. Phak Nam Körfezi veya Relax Körfezi dinlenmek için mükemmel.

Cook Adaları, Yeni Zelanda / Büyük Okyanus

15 adacıktan oluşuyor ve adını onları keşfeden James Cook’tan alıyor. Siyasi olarak Yeni Zelanda’ya bağlı. En büyük ve en çok ziyaret edilen ada ise Rarotonga. Adadaki Kristal Mavi Lagün, sahil villalarına ve muhteşem sahil manzaralarına ev sahipliği yapıyor. Balina izleme turlarına katılmayı ihmal etmeyin!

Maui Adası, Hawaii / Büyük Okyanus

Hawaii takımadaları içinde yer alan ikinci büyük ada. Yapılacak en popüler şeylerden biri Hana’ya giden yol boyunca araba sürmek. Bu doğal rota sizi şelaleler, yağmur ormanları ve kıyı kayalıkları dahil olmak üzere adanın en çarpıcı manzaralarından bazılarına götürecek.

Samoa, Polinezya / Büyük Okyanus

Samoa ya da resmi adıyla Bağımsız Samoa Devleti, Güney Büyük Okyanus’ta, Polinezya’da bulunan, adalar topluluğundan oluşan bir ülke. Lalomanu Plajı’nda dinlenebilir, yağmur ormanı parkurlarında yürüyüş yapabilir, krater havuzu To Sua Okyanus Çukuru’na dalabilirsiniz.

Zanzibar / Tanzanya

Freddie Mercury’nin vatanı Zanzibar, Tanzanya’ya bağlı iki adadan oluşuyor: Ana ada Zanzibar ve Pemba Adası. Zanzibar, Şiraz’dan gelen İranlı göçmenler tarafından kurulmuş. Adı ‘zencilerin sahili’ anlamına gelen Farsça ‘zangi bar’ kelimesinden geliyor. İnanılmaz deniz yaşamını görmek için şnorkelli yüzmeye gidebilir, filleri ve diğer yabani hayvanları görmek için safariye çıkabilirsiniz. Stone Town ise UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.

Barbados / Karayipler

Karayipler’in en doğusundaki ada olan Barbados, Saint Lucia, Saint Vincent, Grenadinler, Grenada, Trinidad ve Tobago’nun komşusu. Kıyı bölgesi Oistins, bir balıkçı köyüne sahip olmasının yanı sıra son derece hareketli bir turizm bölgesi. Plajları ise dillere destan.

Saint Barthelemy (St. Barth) / Karayipler

Karayip zarafetinin ve eğlencenin somut örneği. Karayipler’in en pahalı adalarından biri. Liman kenti Gustavia’nın arnavut kaldırımlı sokaklarında Louis Vuitton, Chanel, Hermes gibi lüks Avrupa’nın en lüks markalarının mağazalarıyla Bonito Saint Barth ve Bagatelle St. Barths gibi Fransız esintili restoranları görebilirsiniz.

Turks & Caicos Adaları / Karayipler

Tropik lüksün simgesi. Mercan resifleri ve kartpostal gibi mükemmel plajlarıyla ünlü. 38 adadan oluşan Turks ve Caicos, Bahamalar ile birlikte Lucayan Adaları’nı oluşturuyor. Huzur arayanlar için adaların lüks tatil köyleri mükemmel bir dinlenme imkanı sunuyor.

Dominik Cumhuriyeti / Karayipler

Dominik Cumhuriyeti, Hispaniola adasını Haiti ile paylaşan bir Karayip ülkesi. Saona Adası, Catalina Adası, Bavaro Plajı, Macao Plajı, palmiyelerle çevrili Punta Cana, Santa Domingo, Puerto Plata ve La Romana, Oviedo Gölü, Hoyo Azul, Salto de Jimenoa şelalesi ile La Aurora Puro Fabrikası ülkenin cazibe noktaları arasında.

Santa Lucia / Karayipler

Karayipler’in en sıradışı tatil deneyimlerinden biri… İngiliz Milletler Topluluğuna bağlı bir ada ülkesi olan Saint Lucia, Karayip Denizi ile Atlas Okyanusu arasında. Bu yemyeşil adadaki Piton volkanik dağları ise ömre bedel manzaralar sunuyor.

San Blas Adaları / Panama

49’unda yerleşim yeri olan yaklaşık 365 ada ve koydan oluşan San Blas takımadaları, el değmemiş doğasıyla ekoturizm için bir cennet. Başkent El Porvenir, Carti Sugtupu köyü, Cayos Limones ve Cayos Holandeses en ünlü yerler. Tropik bir adadan aradığınız basit kulübeler, hamaklar ve çadırlar ise doğru yerdesiniz.

Azor Takımadaları, Portekiz / Atlas Okyanusu

Dolambaçlı ve engebeli yollar, şelaleler ve pitoresk manzaralar sunan adalar, Kuzey Atlantik’in ortasında, Portekiz kıyılarının 1500 kilometre açığında yer alıyor. Volkanları ve siyah kumlu plajlarıyla ünlü. Pico Adası UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.