Mükemmel kaçış noktaları: Kır otellerinde huzur saatlerinin peşindeyiz

Muhteşem manzaralar, tasarımıyla öne çıkan iç mekanlar ve zamanın durduğu dinginlik ve huzur saatleri… Avrupa’nın en sevilen kır otelleri mükemmel bir kaçış noktasından beklediğiniz her şeyi cömertçe sunuyor.

Gezi 26 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Günlük hayatın telaşından uzak saatler, inişli çıkışlı tepeler, yemyeşil kırlar, gözlerden uzak zarif avlular ve tarihle iç içe geçmiş gizli sokaklar… Kır otellerinin cazibesine kapılmanız an meselesi.

Lüks, huzur, dinginlik ve sınırsız mutluluk

İster İtalya’nın güneşle yıkanan vadilerinde, ister Fransa kırsalında ya da İskoçya’nın yeşilin her tonuyla boyanmış kırlarında… Uzak bir vadide ya da bir gölün sakin kıyılarında yürüyüşe çıkarken hayranlıkla izleyebileceğiniz muhteşem manzaralarla dolu tatilleri seviyorsanız kır otelleri sizi hayal kırıklığına uğratmayacak. Kır otelleri hem lüksün tadını çıkarmak hem de doğayla iç içe günler geçirmek isteyen gezginler için harika konumlarıyla öne çıkıyor.

10 Castle Street, Dorset (İngiltere)

Tatilinizi unutulmaz kılmak için seçebileceğiniz en güzel kır otellerinden biri. 18’nci yüzyıldan kalma, II. dereceden koruma altındaki Queen Anne Country Malikanesi çarpıcı özelliklerini ve çekiciliğini vurgulamak için sempatik bir şekilde restore edilmiş. Britanya’nın en ünlü av alanlarından biri olan ve büyük malikanelere ev sahipliği yapan Cranborne Chase ile çevrili 10 Castle Street, desenli duvar kağıtları ve çiçekli perdeleriyle tam anlamıyla İngiliz. Ayrıca tarihi Salisbury ve Stonehenge’e, Jurassic Coast’a ve New Forest’a kolayca ulaşabilirsiniz.

Killiehunty Çiftlik Evi, Kingussie (İskoçya)

Rahat ve samimi. Cairngorm Milli Parkı’nın vahşi doğasındaki Killiehunty Çiftlik Evi, 1850’den bu yana genişleyen Cairngorm dağlarını koruyor ve büyüleyici manzaranın içinde bir sığınak gibi duruyor. 1800’lerden kalan ve 2015 yılında yeniden açılan bu güzel çiftlik evi, yeni nesil küçük ve özel konaklama yerlerini temsil ediyor. Dört görkemli oda yumuşak kumaşlar, ahşap kaplamalar ve sade İskandinav havasıyla dolup taşıyor. Odalar ise ağaç adlarıyla belirlenmiş.

Ashford Kalesi (Cong, İrlanda)

Sekiz asırdır zamana meydan okuyup, muhteşem bir arazide dimdik ayakta duran Ashford Kalesi, İrlanda’nın Mayo ilçesindeki Lough Corrib’in dalgalı kıyılarına bakan 350 dönümlük bakımlı bahçeler ve kuş türleri açısından zengin bir ormanlık alanla çevrili. Bu devasa kale, 1228 yılında burada inşa edilen ilk konaktan başlayarak birkaç yüzyıl boyunca yenilenmiş. 1900’lü yıllarda otele dönüştürülmüş. Bir zamanlar İrlanda’nın ünlü Guinness Ailesi’ne ev sahipliği yapan Ashford Castle’da daha önce İskoç Kraliçesi Mary, Kral George V, Prenses Grace, Brad Pitt ve eski ABD Başkanı Ronald Regan dahil pek çok ünlü isim kalmış. Kalenin büyük taş kapılarının ötesinde Batı İrlanda, engebeli güzelliği ve büyüleyici manzaralarıyla da dikkat çekiyor.

La Fiermontina Palazzo Bozzi Corso, Lecce (İtalya)

Güney İtalya’nın Puglia bölgesinde, 17’nci yüzyıldan kalma bu romantik binada hafta sonunu geçirmeye ne dersiniz? Kiliseler, bal rengi binalar, gözlerden uzak zarif avlular ve tarihle iç içe geçmiş gizli sokaklar dahil birçok güzel yapıyı keşfedeceğiniz Lecce, Barok mimarinin altın çağında yapılan eserler açısından oldukça zengin. La Fiermontina Palazzo Bozzi Corso, mimari, sanat ve tasarımın mükemmel bir uyumunu sunuyor. Antika İtalyan mobilyaları ve Le Corbusier gibi efsanevi sanatçıların eserlerinin yer aldığı etkileyici bir sanat koleksiyonunu da keşfedebilirsiniz.

Rosewood Castiglion Del Bosco, Siena (İtalya)

Toskana’nın en eski ve en iyi korunmuş mülklerinden biri olan Rosewood Castiglion del Bosco, Montalcino şehrinde, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Val d’Orcia’nın kalbinde yer alıyor. Tarihi bir mülkün içinde mahremiyetin, el değmemiş doğanın ve Toskana geleneklerinden ilham alan kaliteli hizmetin tadını çıkarabilirsiniz. Üzüm bağlarında merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc ve petit verdot üzümleri yetiştiriliyor. Şarap turları ise şarap üretim sürecini anlatıyor.

Palac Mierzecin Wellness & Wine Resort (Polonya)

Bu mükemmel kaçış noktası, ormanlar ve göllerle çevrili bir araziyi kaplayan ve onu ülkenin en büyüklerinden biri yapan bir üzüm bağıyla çevrili. Bu bağ, Polonya’nın en iyi üzüm bağları arasında yer alıyor. Golf, binicilik, kano gibi çeşitli aktiviteler de yapılan tesiste üzüm hasadına katılabilir, yerel olarak üretilen şarapları tadabilirsiniz.

Le Chateau De Berne (Fransa)

Üzüm bağlarının ortasında şato deneyimi yaşamak ister misiniz? Güney Fransa’nın Provence kırsalında bulunan Le Chateau De Berne, ormanlar, üzüm bağları ve zeytinlikler arasında yer alıyor. Provence’ta yaşama sanatının en güzel örneklerinden.

Adare Malikanesi (County Limerick, İrlanda)

Malikane’nin planları 1832 yılına kadar uzanıyor. 65 kurşunlu pencere, 52 süslü baca, 7 taş sütun ve 4 kule ile süslenmiş. İrlanda’daki 19’uncu yüzyıl Gotik Uyanışı’nın birçok özelliğini paylaşıyor ve şövalyelik geçmişinin romantik bir görünümünden ilham alıyor. Otel, balık tutma, at binme, okçuluk, gün doğumu izlemesi gibi açık hava etkinliklerinin yanı sıra sanal golf turu ya da spor simülasyon dası gibi sanal oyunlar da sunuyor.

Thornbury Kalesi-A Relais & Chateaux Hotel (Gloucestershire, İngiltere)

Cotswolds’ın kenarında bulunan Thornbury Kalesi, 1485-1603 yılları arasında İngiltere, İrlanda ve Fransa’yı yöneten ünlü Tudor hanedanına ait olan tek kale oteli. 1511 yılında inşa edilen kale, Kral VIII. Henry ve Anne Boleyn’in kaldığı yer olmasıyla da hayli önemli. Kral Henry Süiti’ne göz atmayı unutmayın! Yapımına 12’nci yüzyılda başlanan Saint Mary Kilisesi ise Thornbury kompleksinde hayatta kalan en eski yapı. Çıplak taş duvarlar, sayvanlı yataklar ve eski duvar halıları ile odalar tek kelimeyle muhteşem.

Six Senses Douro Valley (Portekiz)

Portekiz’in UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan muhteşem Douro Vadisi’ne bakan üzüm bağlarının ve Douro Nehri’nin manzarasına sahip bir tepe üzerinde kurulmuş Six Senses. Aslında 19’uncu yüzyıldan kalma bir malikane. Şarap Kütüphanesi’nde bölgedeki 750’den fazla bağ bozumuyla ilgili bilgiler sunuluyor. Şarap tadımları yaparken çeşitli tapas ve peynirleri de tadıyorsunuz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.