Şarap tutkusuna adanmış lüks tatil: Bağ otelleri

Gezi 7 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Şarap tutkunu gezginler burada mı? Asmadan şişeye uzanan büyülü bir yolculuğa çıkarken üzüm bağlarının ortasında konaklamaya ne dersiniz. Napa Vadisi’nden Toskana’nın tepelerine kadar dünyanın en gözde bağ otellerinde şarap odaklı lüksün keyfini çıkarabilirsiniz.

Palac Mierzecin Wellness & Wine Resort (Polonya)

Bu mükemmel kaçış noktası, ormanlar ve göllerle çevrili bir araziyi kaplayan ve onu ülkenin en büyüklerinden biri yapan bir üzüm bağıyla çevrili. Bu bağ, Polonya’nın en iyi üzüm bağları arasında yer alıyor. Golf, binicilik, kano gibi çeşitli aktiviteler de yapılan tesiste üzüm hasadına katılabilir, yerel olarak üretilen şarapları tadabilirsiniz.

Chateau De Berne (Fransa)

Üzüm bağlarının ortasında şato deneyimi yaşamak ister misiniz? Güney Fransa’nın Provence kırsalında bulunan Chateau De Berne, ormanlar, üzüm bağları ve zeytinlikler arasında yer alıyor. Chateau de Berne şarap bölgesi, bölgesel referans olarak kabul edilen kırmızı, pembe ve beyaz Cotes de Provence şaraplarını üretiyor.

Villa La Coste (Fransa)

Provence’taki Chateau La Coste bağında lüks bir vaha gibi uzanan Villa La Coste, Luberon Milli Parkı ile Cezanne’ın memleketi Aix-en-Provence’ın ortasında yer alıyor. Özel şaraplar üretiyor ve Luberon bölgesinden ilham alan SPA terapileri sunuyor.

Castello di Vicarello (İtalya)

Roma ile Floransa arasındaki Castello di Vicarello, Toskana’nın Maremma kentinin kırsalında. Otele dönüştürülen bu 900 yıllık kalenin çevresinde organik tarım arazileri, zeytinlikler ve üzüm bağları var. Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon ve Petit Verdot, Toskana’nın klasik şaraplarını onurlandırmak için seçilmiş.

Rosewood Castiglion Del Bosco (İtalya)

Toskana’nın en eski ve en iyi korunmuş mülklerinden biri olan Rosewood Castiglion del Bosco, Montalcino şehrinde. Üzüm bağlarında merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc ve petit verdot üzümleri yetiştiriliyor. Şarap turları ise şarap üretim sürecini anlatıyor.

Meadowood Napa Valley (ABD)

250 dönümlük bir alanda yer alan Meadowood, Napa Vadisi yerlileri ve şarap meraklıları için bir buluşma yeri. Meadowood Şarap Merkezi’nde şarap yetiştiriciliğinin tüm yönlerini keşfedebilirsiniz. Yazarlar, şarap yetiştiricileri, bağ yöneticileri, şarap garsonları ve profesyonel aşçılar şarapla ilgili bilgilerini de sizinle paylaşıyor.

Bernadus Lodge & SPA (ABD)

Kaliforniya’nın Carmel Vadisi’ndeki Bernardus Lodge, 28 dönümlük üzüm bağları, meyve bahçeleri ve bahçeler arasında konuklarına ödüllü şaraplar sunuyor. Wine Country’deki bu otantik dinlenme tesisinin her odasında şömine, 2 kişilik küvet ve kuş tüyü yatak var.

Vina Vik (Şili)

And Dağları’nın panoramik manzarasına sahip bir tepenin üzerinde, Millahue Vadisi’ndeki otel, nefes kesen manzaraların içeri girmesini sağlıyor. Yerel lezzetler, yemek salonunun yanı sıra vadiye, göle ve üzüm bağına bakan açık hava teraslarına, hatta özel bir dağ korusuna kadar çeşitli ortamlarda servis ediliyor. Özel şarap tadımları ve rehberli şaraphane turlarına da katılabilirsiniz.

Marques de Riscal Wineyard Hotel (İspanya)

Avangart tasarım, lüks ve ileri teknoloji… Orta Çağ kasabası Elciego’da yer alıyor. Geçmişi 1858 yılına kadar uzanan, La Rioja bölgesindeki en eski şarap imalathanesi olan Marques de Riscal’ın yanında bir otel yapması için ünlü mimar Frank Gehry görevlendirilmiş. Böylece şarap imalathanesi ve otel konsepti oluşturulmuş.

The Vines Resort & SPA (Arjantin)

Uco Vadisi’nde, And Dağları’nın eteğinde yer alan tesis, bölgede üretilen yüksek kaliteli şarabı deneyimlemeye davet ediyor. At sırtında kırsal bölgeyi keşfedebilir, Rio Mendoza’da balık tutabilir, şarap yapımı derslerinin ardından üzüm bağlarını ziyaret edebilirsiniz.

Cavas Wine Lodge (Arjantin)

Cavas Wine Lodge, And Dağları’nın eteklerindeki üzüm bağlarının ortasında yer alan Mendoza’nın şaraba adanmış ilk oteli. Terasta bir kadeh şarabın tadını çıkarmadan ve And Dağları’nın ardında güneşin batışını izlemeden önce yerel üzüm bağlarını ziyaret edebilir ya da tarihi Mendoza’da yürüyüş yapabilirsiniz.

The Louise Hotel (Avustralya)

The Louise Hotel, Barossa Vadisi şarap bölgesinde, asmalarla çevrili bir yamaçta kurulmuş. 100’den fazla şarap imalathanesine ev sahipliği yapan Barossa bölgesi, unutulmaz şarap deneyimleri vadediyor. Kangurularla kahvaltı edebilir, bağ safarisine ya da özel paketlerle sunulan şarap tadım etkinliklerine katılabilirsiniz.

The Yeatman Hotel (Portekiz)

Portekiz’in kuzeyindeki Porto şehrindeki otel, Douro Nehri’nin güney kıyısındaki bir yamaçta yer alıyor. The Yeatman Hotel’in mahzenleri Portekiz şaraplarının en kapsamlı koleksiyonlarından birine sahip. Tarihi Porto şehrini gezerken otelin ödüllü şaraplarından tadabilir, günlük şarap tadımlarına katılabilirsiniz.

Six Senses Duoro Valley (Portekiz)

Portekiz’in UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan muhteşem Douro Vadisi’ne bakan üzüm bağlarının ve Douro Nehri’nin manzarasına sahip bir tepe üzerinde kurulmuş Six Senses. Aslında 19’uncu yüzyıldan kalma bir malikane. Şarap Kütüphanesi’nde bölgedeki 750’den fazla bağ bozumuyla ilgili bilgiler sunuluyor. Şarap tadımları yaparken çeşitli tapas ve peynirleri de tadıyorsunuz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.