Snowboard tutkunlarının cazibe merkezleri

Gezi 24 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Kış turizmi sadece kayak tutkunlarına değil snowboard meraklılarına da geniş imkanlar vadediyor. İdeal snowboard pistleri ise maceraseverler için her zaman cazibe merkezi olmayı sürdürüyor.

Verbier (İsviçre)

İsviçre’nin güneybatısındaki Valais kantonunda yer alan Verbier, batıda Fransa, güneyde ise İtalya ile sınır komşusu. Cenevre Havalimanı’ndan arabayla yaklaşık iki saatlik mesafede. Bu muhteşem İsviçre dağ kasabası, dünyanın en muhteşem dağlık arazilerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor. Hiç şüphesiz pahalı bir tatil yeri ama mükemmel kayak, uluslararası müşteri kitlesi, yüksek kaliteli konaklama ve olağanüstü bar ve restoranlarıyla kesinlikle unutulmaz zamanlar vadediyor.

Lech am Arlberg (Avusturya)

Dünyanın en büyük snowboard merkezlerinden biri. Arlberg, 19’uncu yüzyılın sonunda burada öncü çalışmalar yapıldığı için Alp disiplini kayağının beşiği olarak kabul ediliyor. Arlberg’de snowboard yapmak ise pek çok keyif vadediyor. Yalnızca yüzlerce kilometrelik ince bakımlı pistler değil, aynı zamanda kar parkları, 200 kilometreden fazla derin kar pistleri ve tüm maceracı serbest sürüşçüler için dağlık arazi çeşitleri de bulunuyor. 80’den fazla modern teleferik sizi ve snowboardunuzu Lech çevresindeki en güzel pistlere götürüyor.

Avoriaz (Fransa)

Fransız Alpleri’nin muhteşem güzelliğine tanık olma fırsatı… Avoriaz 12 Fransız ve İsviçre tatil beldesinin birbirine bağlandığı, dünyanın en büyük sınır ötesi kayak alanlarından biri olan ve Fransa ile İsviçre arasında yer alan Portes du Soleil’in tam kalbinde konumlanmış. Başarılı altyapısıyla haklı bir üne sahip. Konaklama seçenekleri, sosyal tesisler, pistler ve çevre düzenlemeleri üst düzey. Her seviyeye uygun 600 km’lik pisti 209 kayak teleferiği ve 308 yamacı var.

Sainte-Foy (Fransa)

Fransa’nın son yıllarda en popüler serbest sürüş rotalarından biri. Pastoral kayak merkezi Sainte-Foy, İtalya sınırına sadece 20 kilometre uzaklıkta ve Fransız kış sporları merkezleri arasında küçük bir mücevher olarak kabul ediliyor. Büyük kayak merkezlerinin gürültüsünden ve karmaşasından uzakta bulunan Sainte-Foy, Savoyard kayak köyünün otantik cazibesini ve eşsiz bir doğayı sunuyor. Sadece 23 pist ve 6 telesiyej Sainte- Foy pist ağına erişim sağlıyor. Yüksek Alp bölgesinin geri kalanı, sayısız el değmemiş derin kar pistini fethetmek isteyen serbest sürüşçülere ve pist dışı kayakçılara ayrılmış.

Madonna Di Campiglio (İtalya)

Deniz seviyesinden 1553 metre yukarıda bulunan Madonna Di Campiglio, Brenta Dolomitleri ile Adamello ve Presanella Alpleri arasında konumlanmış. Alp disiplini kayak ve snowboard için çok sayıda kayak teleferiği ile tanınan Madonna Di Campiglio, ülke çapındaki en büyük kayak merkezlerinden biri. Ayrıca snowboard meraklılarına özel Snowpark ile her seviyeden kayakçıyı ağırlıyor. Hem Madonna di Campiglio hem de Pinzolo kayak merkezlerinde uluslararası yarışmalarda kullanılan heyecan verici pistlerin yanı sıra serbest stilciler için özel tesisler bulunuyor. Madonna di Campiglio’daki Ursus Kar Parkı , Avrupa’nın en iyi snowboard parklarından biri olarak kabul ediliyor. Brenta Dolomitleri’nin eteklerindeki Groste bölgesinde bulunan arazi, yeni başlayanlardan profesyonellere kadar her seviyede atlama için uygun. Alpler’in en iyi serbest stil alanlarından biri.

Gressoney (İtalya)

Kuzey İtalya’da, Alpler’in kalbinde bulunan Gressoney, Monte Rosa Kayak Alanı’nın bir parçası olarak, 3 farklı vadide, 3200 metreye kadar ulaşan 150 km’den fazla piste erişim sağlıyor. Alpler’deki konumu, Gressoney’in Mont Blanc, Monte Rosa buzulu, Matterhorn ve Gran Paradiso manzaralı Aosta Vadisi’ndeki en güzel tatil yerlerinden biri olduğu anlamına geliyor. Gressoney vadisinde birkaç kayak alanı var. Weissmatten, St. Jean, La Trinite ve Stafal. Gressoney, Monte Rosa’daki en iyi kayak merkezlerinden bazılarına sahip.

Vail (Colorado / ABD)

Vail Kayak Merkezi, Amerika Birleşik Devletleri’nin batısında , Eagle County, Colorado’daki Vail kasabası yakınlarında bulunan bir kayak merkezi. Aynı zamanda ABD’nin üçüncü büyük tek dağlı kayak merkezi. Adını vadiden geçen otoyolun tasarımcısı Charles Vail’den alan Vail Geçidi’nin eteğinde, Bavyera köy tarzı örnek alınarak kurulan Vail, 60’lı yılların başından bu yana kayak ve snowboard tutkunlarını ağırlıyor. Vail, 17 yıllık bir süre içinde 14 kez Amerika Birleşik Devletleri’nin bir numaralı kayak merkezi olmuş.

Tahoe Gölü (Kaliforniya / ABD)

Tahoe Gölü, 160 kilometrelik bir yarıçap ölçüsünde ve yüksek kayak merkezleri yoğunluğuna ev sahipliği yapıyor. Neredeyse yılın 300 günü güneşli. Aralarından seçim yapmakta zorlanacağınız pek çok güzel tesis var. Heavenly Mountain Resort, Tahoe Gölü’nün en inanılmaz manzaralarından yararlanma olanağı sunuyor. Her seviyeden kayakçı ve snowboard’çuyu ağırlıyor. Sierra-at-Tahoe Resort, bölgedeki en mükemmel atlama rampalarına sahip. Kirkwood Mountain Resort’ta ise dik araziler, büyük çanaklar, bol miktarda oluk ve bol miktarda kar sizi bekliyor. Aynı zamanda Tahoe havzasındaki en gelişmiş ve çeşitli kayak bölgelerine de sahip.

Hebei (Çin)

Çin günümüzde önemli kayak merkezlerine ev sahipliği yapıyor. Kuzey Çin’deki Hebei’de 33 kayak merkezi var ve çoğunda amatör snowboard’çular için eğitim veriliyor. Yanqing Ulusal Alp Disiplini Kayak Merkezi, Thaiwoo, Wanlong, Skiing Genting Resort Secret Garden ve Ski Resort Changchengling ilk anda akla gelenler arasında. Kayak merkezlerine 54 telesiyej hizmet veriyor. Wanlong gibi büyük kayak merkezlerinin pistleri ise 22 kilometreye kadar uzanıyor.

Bansko (Bulgaristan)

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya 1760 kilometre uzaklıkta bulunan, ülkenin en büyük kayak merkezi olan Bansko, Balkanlar’da kayak tatilinin en popüler destinasyonlarından. Olağanüstü güzellikteki Pirin sıradağlarında, Vihren Dağı’nın 2915 metrelik zirvesinin gölgesinde yer alıyor. Bansko’da çoğunlukla geniş, ağaçlarla kaplı 75 km’lik yamaçlar snowboard’çuları bekliyor. Bansko 75 kilometre uzunluğunda bir pist sunuyor. Amatör kayakçılar için de özel pistler bulunuyor. Bansko merkezindeki en karlı hafta, mart ayının 2. haftası.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.