Sonbahar festivalleri başlıyor

Sicilya’da Etna’nın eteklerindeki bir şarap festivalinde, Barselona’da büyük bir sokak partisinde ya da Brüksel’de çizgi romanların izinde olmaya ne dersiniz? Farklı şehirlerin kültürel zenginliği tanımak için en keyifli rotalar eylül festivallerinde gizli.

Gezi 3 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Dini ritüeller, renk, müzik, kostüm ve eğlence söz konusu olduğunda popüler kültürün en ilginç konu başlıkları arasında geliyor festivaller. Bazen şarap kültürüne adanıyor, bazen gastronomiye, bazen de geleneksel inançlara… Hepsinin ortak noktası ise rengarenk bir kültürü yansıtıyor olmaları. Hasat zamanı, sonbahar festivalleri için de çok keyifli bir dönem. Yaz bitmiş olabilir ama yeni başlangıçlar ve yeni seyahat rotaları için eylülden güzeli olabilir mi? Siz sadece nereye gitmek istediğinize karar verin.

Octoberfest / Almanya / 16 Eylül-3 Ekim

Bakmayın siz adının ekim festivali olduğuna, bu festival ekimin ilk haftası sona eriyor aslında. Dile kolay, bu yıl 188. kez düzenlenecek olan festivalde Münih’in altı geleneksel bira fabrikası olan Augustiner, Hacker-Pschorr, Löwenbrau, Paulaner, Spaten ve Staatliches Hofbrauhaus’un özel Oktoberfest biraları servis edilecek. Tek amaç eğlenmek. 16 Eylül’de Schottenhamel Festival Salonu’nda Belediye Başkanı Dieter Reiter’in geleneksel varil vuruşu ile başlayacak olan festivalde 39 orta ve büyük ölçekli gastronomi şirketi de sizi kutlamaya davet ediyor.

Brüksel Çizgi Roman Festivali / Belçika / 8-10 Eylül

Çizgi roman tutkunları burada mı? Brüksel’deki bu festival genç yaşlı demeden her yaştan çizgi roman tutkunu için. Kısa süre önce Tour&Taxis’teki Gare Maritime’a taşınan Fete de la BD adlı festivalde büyük yayıncılar mağaza açarken, yüzlerce çizgi roman sanatçısı ve yazar da kitaplarını imzalayacak. Festival alanının her tarafına dağılacak ünlü çizgi roman karakterlerinin dev balonlarını da görebilirsiniz. Oraya kadar gitmişken masal şehirler Brugge ve Gent’e uğramayı ihmal etmeyin. Bu arada 14 ve 15 Eylül tarihlerinde Brugge Bira Festivali yapıldığını da eklemeden geçmeyelim.

Barcelona La Merce / İspanya / 22-25 Eylül

Barselona’nın kültürel zenginliğinin sergilendiği festival şehrin en büyük sokak partisi. Barselona’nın Koruyucu Azizi Mare de Deu de la Merce onuruna ilk kez 1902 yılında düzenlenen festivalde her yıl olduğu gibi bu yıl da devler yürüyüşü, projeksiyon gösterisi, ateş koşusu gibi 500’ün üzerinde etkinlik yapılacak. Savaşın etkilerini yaşamaya devam eden Ukrayna’nın kültürü, tarihi ve gelenekleri de La Merce programı kapsamında. Ukrayna’nın başkenti Kiev, Barselona’nın yıllık festivalinin konuk şehri olacak.

Budapeşte Şarap Festivali / Macaristan / 7-10 Eylül
Macaristan’ın en prestijli festivallerinden biri olan şarap festivalinde tadımlar genellikle Tuna Nehri’nin batı kıyısındaki Buda Kalesi gibi ikonik şehir binalarında yapılıyor. Ülkenin 200’e yakın şarap mahzeninden örnekler tadabilirsiniz. Şarap rotaları ise tüm konukların festival boyunca çok sayıda lezzeti keşfetmesine olanak tanıyor.

Zürih Yemek Festivali / İsviçre / 7-17 Eylül

İştahınızı kontrol etmeye hazır olun! Çoğunlukla Limmat Nehri boyunca düzenlenen ve İsviçre’nin lezzetlerini sunan Food Zurich, gastronomi tutkunları için öncelikle. Festivalde sokak lezzetlerinden seçkin mutfaklara kadar her şey sunuluyor. Yemek kursları, atölye çalışmaları ve tadım seansları düzenleniyor.

Venedik Film Festivali / İtalya / 30 Ağustos-9 Eylül

Bu yıl 30 Ağustos’ta başlayan 80. Venedik Uluslararası Film Festivali 9 Eylül’de bitiyor ama Cannes ve Berlin film festivalleriyle beraber dünyanın en önemli üç festivalinden biri olan Venedik Film Festivali’ne şahit olmak için hala vaktiniz var. Tabii festival olsun olmasın, Venedik her zaman harika bir rota değil mi sizce de?

Sonbahar Ortası Festivali / Çin / 29 Eylül

Sonbahar Ortası Festivali Çin’in yanı sıra Tayvan, Kore, Japonya, Singapur, Vietnam, Kamboçya, Malezya, Endonezya ve Tayland’da, genellikle eylül sonuna veya ekim başına denk gelen sekizinci ayın 15. gününde kutlanıyor. Aileler bir araya gelerek renkli fenerler yakıyor, bütünlüğü ve yeniden birleşmeyi simgeleyen ay keki yiyor ve dolunayı kutluyor, çünkü dolunayın aile birleşiminin sembolü olduğuna inanılıyor. Bu tarihte sunulan her yiyeceğin Çin kültüründe simgesel bir anlamı var.

Etna Vinimilo Şarap Festivali / İtalya / 28 Ağustos-10 Eylül

Sicilya’nın efsanevi şaraplarını tatmaya ne dersiniz? Etna’nın eteğindeki küçük bir kasaba olan Milo’nun sokaklarını ve meydanlarını 43. kez renklendiren festival, volkanik toprakların şaraplarını tatmak için bulunmaz fırsat. Etna’da şaraplara adanan bu en eski etkinlikte dilerseniz konferanslara, sergilere, yazar sohbetlerine ya da üreticilerin toplantılarına katılabilirsiniz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.