Bir dönüşüm hareketine davetlisiniz

Gezi 21 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Sağlıklı yaşam ve inziva merkezleri iç dengenizi ve huzuru yeniden bulmanız için birbirinden cazip programlar sunuyor. Yeni yılda yeni başlangıçlar yaparken işe önce kendinizden başlayın. Tatilinizi yeni bir dönüşüm hareketiyle birleştirin.

Var olmanın dayanılmaz ağırlığı

Hep bir yerlere ya da bir şeylere yetişmeye çalışıyoruz. Günlük rutinlere, iş hayatına, ev işlerine, metroya, otobüse, çocukların ihtiyaçlarına, kendi ihtiyaçlarımıza… Günlük yaşamın koşuşturmalarından uzaklaşmak, enerji toplamak, yenilenmek için kısa süreliğine bile olsa şehir dışına çıkma fikri size de son derece cazip gelmiyor mu? Belki de tüm bunların arasında en büyük ihtiyacımız hayatımızı gözden geçirmek, gevşemek ve yavaşlamaktır. Kişisel gelişim, yoga ve meditasyon seçenekleriyle desteklenen sağlık odaklı tatil alternatifleri gezginlere bütünsel deneyimlerle birlikte rahat bir kaçışın anahtarını sunuyor. Amaç basit bir temele dönüşün ötesinde doğayla uyumlu bir denge kurmak ve enerji depolayarak günlük hayatımıza daha güçlü bir motivasyonla başlamak.

Yalınlığın güzelliğini keşfetmek

Stresten kurtulmanın tek yolu kalabalıklar arasında kaybolmak, yüklü hesaplar ödeyeceğimiz restoranlarda olmak ya da gürültülü partiler vermek değil elbette. Manevi inzivalar sunan yaşam merkezlerinde birkaç gün geçirmek yalınlığın güzelliğini yeniden keşfederken huzur ve dinginlik getiren bir yöntem olarak 2024 seyahat trendleri arasında yükseliyor.

Arctic Bath Hotel (Harads / İsveç)

İsveç Laponyası’nda, Lule Nehri üzerinde yüzen bir otelde Kuzey ışıklarına tanık olurken yenilenmek… Su üzerine inşa edilen otel, bölgenin mevsimselliğine uygun olarak yaz aylarında yüzüyor, kış aylarında ise donarak buzun içinde kalıyor. Kuzey Kutup Dairesi’nin güneyinde yer alan otelin mimarisi çevredeki doğayla kusursuz bir şekilde bütünleşiyor. 12 odalı otel, mimarlar Bertil Harström ve Johan Kaupp tarafından tasarlanmış. Ana binadan kısa bir mesafede ve su kenarında yüzen kabinler bulunuyor. Dilerseniz ağaçlarla kaplı kıyıda inşa edilmiş altı adet yükseltilmiş kulübe de var ve hepsi yerden ısıtmalı.

Galgorm Resort & SPA (Kuzey İrlanda / Birleşik Krallık)

Lüksün ön planda olduğu merkezde delüks odalar ya da suitlerin yanı sıra ormanın içindeki kır evlerini ya da ağaç kulübelerini de tercih edebilirsiniz. Keltik sauna ritüelleri, yoga dersleri, kar odası ve fiziksel aktiviteleri maneviyatla birleştiren pek çok alternatif var. SPA köyünde hem sertifikalı zen meraklıları hem de ilk kez SPA’ya gidenler için huzurun yeşerebileceği bir ortamla profesyonel hizmet birleştirilmiş. Songbird Seramik Atölyesi’nde çömlekçilik dersi bile alabilirsiniz.

Little French Retreat (Montesquieu, Lot-et-Garonne / Fransa)

Little French Retreat’in sahibi ve kurucusu Tamsin Jardinier, bu merkezin kayıplarla yüzleşme ve yeniden anlam ve amaç bulma yönündeki kişisel bir yolculuktan geliştiğini söylüyor. Ev, ev Jardinier’nin annesine aitmiş ama evi satın aldıktan iki yıl sonra kendisine kanser teşhisi konmuş ve dokuz ay sonra vefat etmiş. “işte o zaman hayatım değişti” diyor Jardinier. Yoga ve inziva uygulamalarına katılabilir, ayurveda terapileri alabilirsiniz.
Merkezdeki tüm yiyecekler ayurveda ilkelerine göre hazırlanıyor.

Okreblue Eco Yoga Retreat Center (Paros Adası / Yunanistan)

Okreblue Eco Yoga Retreat, dinlenmeniz, yenilenmeniz ve zihin, beden ve ruhla bağlantınızı derinleştirmeniz için bir sağlıklı yaşam destinasyonu. olarak öne çıkıyor. Çevredeki ortamla tam bir uyum içinde tasarlanan Yunanistan’daki bu otantik Yoga Dinlenme Alanı, bireysel sağlıklı yaşam kaçamakları, grup yoga dinlenmeleri, öğretmen eğitimleri veya günlük yoga dersleri için ideal. Okreblue deneyimini yaşamak için Okreblue’da kalmanıza gerek yok. Yoga seanslarına ya da Bütünsel Koçluk seansına katılabilir, masaj terapilerini seçebilirsiniz. Yorgunluk, gerginlik, yaralanma veya stres… Sorununuz ne ise uygun bir masaj terapisi bulabilirsiniz.

Dragonfly Village (Ubud / Bali)

Gerçek Bali ormanı deneyimi… Pirinç tarlaları arasında yer alan bu tesis, Ubud’un merkezine yakın, ancak doğanın tadını çıkarmak için koşuşturmacadan uzakta mükemmel bir konumda. Kutsal Agung Dağı ve uzaktaki dağların kuzey sıralarını gösteren bir panorama sizi karşılıyor. Atölye çalışmalarına, meditasyon inzivasına, yoga inzivasına ve öğretmen eğitimine katılabilirsiniz. SPA merkezi ise kendinizi şımartmanız için…

Vana Malsi Estate (Dehradun / Hindistan)

Dehradun’da 21 dönümlük bir arazide yer alan merkez, her konuk için kişiselleştirilmiş bir sağlıklı yaşam programı sunuyor. Yaşam alanlarının her biri doğa ve sessizlik öğretisi üzerine inşa edilmiş. Çağdaş tasarımın rustik unsurlarla birleşmesi, huzur duygusu uyandırarak zihninizin, vücudunuzun ve ruhunuzun dengesini yeniden kurmanıza olanak tanıyor. Günlük rehberli meditasyona veya yogaya katılabilir, Sal ormanının kenarına yakın yollarda yürüyüş yapabilir, müzik performanslarına katılabilirsiniz.

Six Senses Fort Barwara (Rajasthan / Hindistan)

14. yüzyıldan kalma güzel bir kale, bir sağlık mabedine dönüştürülmüş. Önceleri Rajasthani Kraliyet Ailesi’ne ait olan bina, Chauth ka Barwara Mandir Tapınağı’na bakıyor. Six Senses SPA ve fitness merkezi, orijinal kadın sarayının ve her iki tapınağın içinde yer alıyor. Rajasthan’daki SPA, Doğu tıbbının önleyici ilkelerine ve sonuç odaklı Batı etkilerine dayanan kapsamlı bir Ayurveda şifa sistemi, meditasyon ve kişiselleştirilmiş sağlıklı yaşam programları sunuyor. Sağlıklı yaşam programları güçlü bir vücut ve sağlıklı bir bağışıklık sistemi oluşturmak için diyet, uyku ve hareket gibi temel unsurları birleştiriyor.

Shakti 360° at Leti (Uttarakhand / Hindistan)

Panoramik Himalaya manzarasıyla yenilenmeye hazır mısınız? Delhi’den bir gecelik tren yolculuğu ve uzun bir araba yolculuğu sizi küçük dağ köyü Leti’ye götürüyor. Hint Himalayaları’nın eteklerinde, üst düzey bir Himalaya orman evi olan Shakti 360°’de konaklarken dağ tapınaklarını ziyaret edebilir, dağ yollarını keşfedebilirsiniz. Geceyi şöminenin yanında geçirmenin keyfi ise bambaşka. Dinlenmek ve havayı solumak ve hayatınızda bir kez karşılaşacağınız manzaralara bakmak için mükemmel. Minimum konaklama süresi 3 gece. Shakti 360 Leti her yıl 30 Nisan’a kadar açık. Ekim – Mart dönemi Himalaya’nın en güzel manzaralarını sunuyor. Ocak ve şubat ayları ise en net dağ manzaralarının keyfini çıkarmanın tam zamanı.

Song Saa (Kamboçya)

Kamboçya’nın Koh Rong Takımadaları’nda bulunan ve Kamboçya kıyı şeridinin güzelliğini sunan Song Saa, özel bir adada bulunan bir tatil köyü. Burada lüks ve huzur çevreyle derin bir uyum içinde. El değmemiş bir plaj, geniş ahşap villalar ve SPA alanları tropik bir kaçamak için ideal. Dünyadan koparken lüksten de taviz vermiyorsunuz. Dilediğiniz kadar aktif ya da tamamen hareketsiz saatler geçirebilir, dalış maceralarına katılabilir, yağmur ormanı parkurlarını keşfedebilirsiniz.

Four Seasons Resort Maldives (Landaa Giraavaaru, Baa Atolü / Maldivler)

Sonsuzmuş uzanan mavilerin, orman yeşillerinin ve göz kamaştırıcı beyazların sağlıklı yaşamla buluştuğu doğal bir UNESCO Biyosfer Rezervi burası. Bungalovlar ve villalar ya doğrudan okyanusa ya da plaja erişim sunuyor ya da direkler üzerinde turkuvaz suyun üzerinde oturuyor. Maldivler’deki tek olimpik havuz olan sonsuzluk havuzunda ya da deniz suyu havuzunda sabahların tadını çıkarabilir, Deniz Keşif Merkezi’nde deniz biyologlarından oluşan bir ekiple resiflerdeki deniz canlılarının yaşamına tanıklık edebilir, deniz kaplumbağalarını ya da yunusları gözlemleyebilirsiniz. Ayurveda ve yoga terapileri de sizi bekliyor.

Six Senses Douro Valley (Portekiz)

Portekiz’in UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan muhteşem Douro Vadisi’ne bakan üzüm bağlarının ve Douro Nehri’nin manzarasına sahip bir tepe üzerinde kurulmuş Six Senses. Aslında 19’uncu yüzyıldan kalma bir malikane. Akupunktur, yoga, sağlıklı yaşam programları… Aradığınız her şey var.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.