1 Mayıs operasyonu: 29 adrese şafak baskını

1 Mayıs'ta polise saldırdığı iddiasıyla 29 kişi ev baskınıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınanların görüntülerini İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaştı.

Gündem 3 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
1 Mayıs'ta Bozdoğan Kemeri.

İstanbul’da 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak ‘güvenlik gerekçesiyle’ yasak. 2013 yılından bu yana 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyenler gözaltına alınıyor. AYM’nin Taksim’in yasaklanmasının hukuka aykırı olduğunu belirtmesine rağmen bu karardan dönülmedi. Bu sene CHP de 1 Mayıs’ın adresini Taksim olarak gösterince; DİSK ve KESK’in de aralarında olduğu tertip komitesi Taksim kararı aldı. CHP lideri Özel halkı 1 Mayıs için Saraçhane’ye çağırdı ve günler öncesinden önlemler alındı, İçişleri Bakanlığı ile İstanbul Valiliği yolları kapattı. Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçmek neredeyse imkansızdı. Yine de halk Saraçhane’ye gitti ve beklendiği gibi barikatlarla karşılaştı.

Bozdoğan Kemeri’nin altındaki polislerin görüntüsü çok konuşuldu. Özel de Saraçhane’de kısa bir konuşma yaptı, alandan ayrıldı. Tertip komitesi de onu izledi. Ancak halk çağrıldığı yerden ayrılmadı ve burada polisle eylemciler arasında arbede yaşandı. Öte yandan Taksim’e Saraçhane dışındaki yollardan çıkmak isteyenler de oldu ama onlar da polis müdahalesiyle karşılaştı. Özel ise neden insanları çağırdığı alandan erkenden ayrıldığını özetle “Polisle karşı karşıya gelmek bize yakışmaz” diyerek açıkladı. Konuyla ilgili ayrıntılı haberimize bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İstanbul’daki 1 Mayıs’ta toplamda gözaltına alınanların sayısı 217 kişi olarak açıklandı. Bunların 182’si serbest bırakılırken 36’sını savcılık mevcutlu istedi.

Öte yandan İstanbul’da 1 Mayıs’a katılanlar bugün gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 29 kişinin polise sopalı ve taşlı saldırıda bulunduğunu, onların da evlerinden gözaltına alındığını duyurdu.

Demokrasinin yolu Taksim’den geçmesin diye İstanbul abluka altına alındıDemokrasinin yolu Taksim’den geçmesin diye İstanbul abluka altına alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.