105 kişiye mezar olan Bilge Sitesi için 4 tutuklama

6 Şubat depremlerinde Maraş’ta 105 kişiye mezar olmasıyla acının sembolü haline gelen Bilge Sitesi ile ilgili yargılamada dün bina sahibi, müteahhit ve inşaat mühendislerin, toplamda 4 kişi tutuklandı.

Gündem 24 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Resmi rakamlara göre 50 bini aşkın insanımızın can verdiği 6 Şubat depremlerine ilişkin yargılamalar devam ediyor.

Kamuoyunun en dikkatle takip ettiği yargılamalardan birinde ise dün önemli bir karar alındı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde Osmaniye merkezde Esenevler Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde bulunan 10 katlı Bilge Sitesi A Blok yıkıldı. Apartmanda bulunan 105 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 4 kişi halkında ‘Taksirle ölüm ve yaralanmaya sebebiyet verme’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Cezaevine gönderildiler

Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi ile ilgili davanın ilk duruşmasında müştekiler ile sanıklar H.K., A.G. , M.İ. ve F.P. katıldı. Yargılama sonunda mahkeme tüm sanıkların tutuklanmalarına karar verdi. Tutuklanan yapı sahibi, müteahhit ve inşaat mühendisleri cezaevine gönderildi.

İsias, Ebrar ve Rönesans'ta yüzlerce insan ihmal, denetimsizlik ve kötü malzeme nedeniyle ölmüşİsias, Ebrar ve Rönesans’ta yüzlerce insan ihmal, denetimsizlik ve kötü malzeme nedeniyle ölmüş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.