Gündem 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Burak Kuru

10’un ağına takılanlar: 10 Haber’in bu haberleri gözünüzden kaçmış olabilir

Seçim yaklaşırken anketlere ilgi artıyor. İki güvenilir anketin söyledikleri ilginin hakkını veriyor. Seçim gündemi yetmezmiş gibi bir de dolandırıcılık, Sudan'daki iç savaştan kaçış derken yoğun haftada özel haberlerimizi gözden kaçırmış olabilirsiniz. Bugün bu haberlere göz atmanızda yarar var.

Kiremitler çatılardan, halılar evlerden, gaz lambaları kahvehanelerden. Bir meclis böyle açıldı, bir devlet böyle kuruldu

Kiremitler çatılardan, halılar evlerden, gaz lambaları kahvehanelerden. Bir meclis böyle açıldı, bir devlet böyle kuruldu23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı ama bu hiç kolay olmadı. En büyük sorun parasızlıktı. Mustafa Kemal Paşa’yı “Yahu bunca mühim meseleler, isyanlar, şunlarla bunlarla uğraştık, kararlar verdik, emin olunuz bu kadar sıkıldığım olmadı” dedirtecek kadar derindi sorun. Olkan Özyurt’un yazısı, bu haftanın en çok ilgi gören haberlerimizdendi.

Bir milletin ortak değeri Sezen Aksu

Bir milletin ortak değeri Sezen AksuNeredeyse yarım yüzyıldır üreten ve aynı zamanda yön veren kişiliğiyle Sezen Aksu, farklı kuşakların buluştuğu ortak paydalardan biri. Spotify’da en çok dinlenen isim olmasının yanı sıra Minik Serçe plak satışlarında da zirvede. İhsan Dindar’dan bir portre.

68 kuşağının ilk kez ortaya çıkan fotoğrafı

68 kuşağının ilk kez ortaya çıkan fotoğrafıTürkiye gençlik hareketine damga vuran 68 kuşağının önderlerinden Yusuf Aslan ve Taylan Özgür’ün daha önce hiç ortaya çıkmamış fotoğrafını yayımlıyoruz. Fotoğraf kadar, fotoğrafın öyküsü de ilginç. Okumadıysanız mutlaka okuyun.

850 Türk Sudan’dan çıkarılamadı… 10 Haber’e özel açıklamalar…

850 Türk Sudan'dan çıkarılamadı... 10 Haber'e özel açıklamalar...Sudan’da ordu ile paramiliter RSF arasında devam eden çatışmalar nedeniyle birçok ülke harekete geçti ve vatandaşlarını Sudan’dan tahliye çalışmalarına başladı. Türkiye’nin tahliye çalışmaları da ülkedeki karışıklıktan etkilendi. 10 Haber’in ulaştığı kişiler tanıklıklarını anlattı.

Özel şirket yavru köpeklerin üzerine beton döktü, üç köpek öldü

Özel şirket yavru köpeklerin üzerine beton döktü, üç köpek öldüHazar Dost’tan içimizi yakan, bizi öfkelendiren bir haber: Antalya’nın Kepez ilçesinde Betontaş adlı firmaya ait kamyon, çevre kanununa aykırı şekilde döktüğü betonla üç köpeğin ölmesine neden oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı şirkete adli para cezası uyguladı. Hayvanseverler sorumluların da cezalandırılmasını istiyor.

Play A Simple Game of Genius ya da bana kaderimin bir oyunu mu bu?

Play A Simple Game of Genius ya da bana kaderimin bir oyunu mu bu?Bağış Erten, futbolun hakkının verildiği Premier Lig’in zirvesindeki maçı yazdı. Erten diyor ki, “Manchester City ezdi geçti Arsenal’ı. Maalesef beklendiği gibi. Satranç dediler maç öncesi. Yanıldılar. Satranç eşitler arası oynanır. Hem De Bruyne hem Haaland ama en çok da Guardiola bozuyor eşitliği. Bir tarafta iki vezir, iki şah varsa böyle satranç mı olur?”

Seçil Erzan’ın ifadesine ulaştık… Yüzde 23 dolar faizini duyan koşmuş

Seçil Erzan'ın ifadesine ulaştık... Yüzde 23 dolar faizini duyan koşmuşAralarında Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belözoğlu gibi futbolcuların da olduğu kişileri 80 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan Seçil Erzan’ın ifadesine 10Haber ulaştı. Türkiye’de herkesin konuştuğu bu dolandırıcılıkta Erzan mağdurları astronomik faiz vaadiyle ikna ederek paralarını almış. Masum Gök’ün haberi.

Etikçi buna ne diyor: Aşı karşıtı iş arkadaşım ben Covid olunca ‘Hani bu aşılar koruyucuydu’ demeye başladı. Ne yapmalıyım?

Etikçi buna ne diyor: Aşı karşıtı iş arkadaşım ben Covid olunca 'Hani bu aşılar koruyucuydu' demeye başladı. Ne yapmalıyım?10 Haber’in yeni köşesi Etikçi, bu hafta yayın hayatına başladı. Bu köşede, gündelik hayatta canımızı sıkan ya da kafamızı karıştıran konuları bir bilene danışarak çıkış yolu arıyoruz. Etik köşemizde, sizden gelen soruları işin uzmanlarına ileteceğiz ve cevabı da size sunacağız. Gerisine karışmayacağız. Elçiye zeval olmaz. Unutmadan, sorularınızı [email protected] adresine bekliyoruz.

İki güvenilir araştırmanın sonuçları: Kılıçdaroğlu kıl payıyla kazanabilir

İki güvenilir araştırmanın sonuçları: Kılıçdaroğlu kıl payıyla kazanabilirTürkiye’de önde gelen iki araştırma şirketinin Nisan ayı seçim anketinin sonuçları belli oldu. Birini Ankara Enstitüsü yapıyor, adı PanaromaTR; diğerini ise Tarhan Erdem’in kurduğu Konda. İki anket de birbirine yakın sonuçlar veriyor ve başa baş bir yarış gösteriyor.

10’ca bilim arasından: Karanlık maddeden cyborg Japon balığına haftanın 10 bilim haberi

10'ca bilim arasından: Karanlık maddeden cyborg Japon balığına haftanın 10 bilim haberiBilim ve teknoloji dünyası, her gün birbirinden ilginç onlarca buluş ve yenilikçi haberle karşımıza çıkıyor. Biz de bu konuları, dünyanın tüm gelişmelerine yetişebildiğimiz ölçüde 10 Haber’e taşıyoruz. Beyza Topçu’nun bülteniyle bilim gündemini yakalayacaksınız.