Gündem 23 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Burak Kuru

10’un ağına takılanlar: Bizim büyük finansal okuryazarlık problemimiz

Her hafta bir şekilde geçiyor ama her geçen hafta ekonomik olarak bizi biraz daha zorluyor. Son örneği HalkBank davasında yaşadık. ABD'deki davada çıkan bir kararın yanlış yorumlanması, yine kısıtlı miktarda parasıyla borsada yolunu bulmaya çalışan kişileri vurdu.

10 Haber size her gün onlarca haber sunarken, bu yoğunluk içerisinde bazı haberlerimizi okuma fırsatı bulamamış olabilirsiniz. Bu köşede, geride bıraktığımız hafta hazırladığımız haberlerden 10 tanesini tekrar paylaşıyoruz…

Uğur Vardan yazdı: ‘The Last of Us’, ‘COVID-19’dan önce o vardı!

Uğur Vardan yazdı: ‘The Last of Us’, ‘COVID-19’dan önce o vardı!

The Last Of Us, önce oyun olarak, 10 yıl sonra da dizi olarak karşımıza çıktı ve dünyada herkes bu diziyi konuşuyor. Uğur Vardan son ana kadar bekledi ama çizgi romanı da devreye girince artık konuşma sırası ona geldi. Şakayı bir kenara bırakayım ve duyurayım: Uğur Vardan, çizgi roman köşesine başladı ve incelemeleriyle karşımızda. İlk yazısını tekrar buradan paylaşayım.

Kapalıçarşı’ya göre döviz durmayacak: Yükselmesinin önünde bir engel mi var?

Kapalıçarşı'ya göre döviz durmayacak: Yükselmesinin önünde bir engel mi var?

Döviz ve altın piyasasının kalbi Kapalıçarşı’da doların 20, euronun ise 22 TL’yi geçmesinin ardından bazı döviz bürolarının önündeki kuyruklar uzamaya başladı. Kapalıçarşı esnafı, dolardaki yükselişin artacağı görüşünü “Yükselmesinin önünde bir engel mi var?” diyerek savunuyor. Hazar Dost, Kapalıçarşı’dan bildirdi.

Kupa en çok Fenerbahçe’ye yakıştı

Kupa en çok Fenerbahçe'ye yakıştıFenerbahçe tarihte bir ilki gerçekleştirerek hem erkeklerde hem kadınlarda Euroleague şampiyonluğu kazanan tek kulüp oldu. Peki Sarı-Lacivertliler bunu nasıl başardı? Amatör şubelere ve kadınlara verdiği önemle bu şampiyonluğa adım adım hazırlanan kulübün öyküsünü Cüneyt Muharremoğlu kaleme aldı.

Şüpheli bir ölümünün krokisi: Dina son gece dakika dakika neler yaşadı?

Şüpheli bir ölümünün krokisi: Dina son gece dakika dakika neler yaşadı?10Haber olarak Karabük’te 25 Mart gecesi şüpheli şekilde yaşamını yitiren Dina’nın neler yaşadığını araştırmayı sürdürüyoruz. Ersin Eroğlu ve Hazar Dost, olay yerine gitti, incelemelerde bulundu ve adım adım o gece neler yaşandığının çetelesini çıkardı.

Borsada yalan haberle HalkBank vurgunu

Borsada yalan haberle HalkBank vurgunuKrizin derinleştiği ülkemizde parasını korumak ya da kısa yoldan zengin olmak isteyenlerin de bu yolda bozguna uğrayanların da sayısı katlanarak artıyor. Son örneği, borsanın kapanmasına kısa süre kala, ‘HalkBank’ın ABD’deki davadan kurtulduğuna’ dair çıkan bir haberle gördük. Bankanın hisseleri uçtu. Oysa haber yalandı, ABD’de Yüksek Mahkeme HalkBank’ın yargı dokunulmazlığına sahip olmadığına hükmetmişti. Nuray Tarhan’dan verilerle bezeli bir acı tablo.

Emekli olup İstanbul’a yerleşen bir Amerikalı’nın gözünden Moda’da hayat

Emekli olup İstanbul'a yerleşen bir Amerikalı'nın gözünden Moda'da hayatABD’li bir çift, yaşamlarını 25 yıl boyunca New York’ta sürdürdükten sonra emekliliklerini Türkiye’de yaşamaya karar verdi. Türkiye’deki deneyimlerini kaleme alan Eric Farber, bir ABD’li için acısıyla tatlısıyla İstanbul’da yaşamın nasıl olduğunu anlattı. Spoiler vereyim, bu tabloda bizim için güzel bir durum yok.

Sahura kalkan Et ve Süt Kurumu’na gitti: Saatler süren ‘ucuz et’ kuyruğu

Sahura kalkan Et ve Süt Kurumu'na gitti: Saatler süren 'ucuz et' kuyruğuEt ve Süt Kurumu’nun mağazalarında bir süredir uzun kuyruklara rastlıyoruz. Ramazan Bayramı öncesi kuyruğu izledik. Sahura kalkan taburesini, kitabını alıp et için sıraya girdi. Mağazanın açılışına kadar geçen saatlerde neler yaşandı, haberimizde okuyabilirsiniz.

Franco kimin babasını kesti?

Franco kimin babasını kesti?Real Madrid ve Barcelona birbirine girdi. Her zamankinden farklı bu. Çünkü ikisi de birbirini Franco’cu olmakla suçluyor. Şimdilerin Youtube fenomeni Erman Yaşar, Türkiye’deki bir El Clasico tartışmasında Barçalılara şöyle demişti: “Babanı Franco mu kesti?” Bağış Erten’in spora siyaset karıştıran yazısını okumadan geçmeyin.

A’dan Z’ye bayram: Bayram böceği, arife çiçeği

A'dan Z'ye bayram: Bayram böceği, arife çiçeği4 Şubat 1932’deki ‘Bayram Geliyor’ yazısında Yusuf Ziya, ‘Ramazanı sever miyiz?.. Bunun cevabını Bektaşi babası veriyor: Sevseniz, gider gitmez arkasından bayram etmezsiniz!’ diyor. Ramazan da bayram da memlekette karışık bir mevzu yani; bugün olduğu kadar eskiden de. Ç. Begüm Soydemir, bayram boyunca A’dan Z’ye bayram yazısı serisiyle, çok geniş bir zaman aralığını kapsayacak şekilde bayramları masaya yatırdı. Kimi detay ağız sulandırıcı kimisi kahkahalarla güldürücü.

Manukyan’ın gizli ortağı Sümbül Yaşar Akarsu… Belgeler ve ilk kez yayınlanan fotoğrafıyla

Manukyan'ın gizli ortağı Sümbül Yaşar Akarsu... Belgeler ve ilk kez yayınlanan fotoğrafıylaMatild Manukyan büyük bir gayrımenkul zenginiydi, medyada ‘Genelev patroniçesi’ diye anıldı. Bıraktığı dev miras yıllarca süren davalara konu oldu. 10Haber, Manukyan’ın bilinmeyen ortağı Sümbül Yaşar Akarsu’nun fotoğrafına ve belgelerine ulaştı.