12 ülkenin kırmızı bültenle aradığı 42 kişi Türkiye’de yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 13 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda 12 ülkenin kırmızı bültenle aradığı 42 kişinin yakalandığını duyurdu. Yılbaşından bu yana kırmızı bültenle aranan 114 kişi yakalanmış oldu.

Gündem 19 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Kırmızı bültenle arananlara yönelik operasyondan bir kare

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 13 ilde eş zamanlı düzenlenen ‘Kafes-31’ operasyonuyla; 12 ülke tarafından kırmızı bültenle aranan 42 kişinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve İnterpol-Europol Daire Başkanlığı koordinesinde; İl KOM Şube Müdürlükleri ile İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Eskişehir, Kırklareli, Hatay, İstanbul, İzmir, Mersin, Niğde, Sakarya ve Uşak’ta ‘Kafes-31’ operasyonları düzenledi. Operasyonlarda, 12 ülke tarafından haklarında İnterpol’ün kırmızı bülten ve difüzyon mesajı (acil yakalama mesajı) ile arama kaydı bulunan 42 şahıs yakalandı” dedi.

Yılbaşından bugüne 114 yakalandı

1 Ocak 2024 tarihinden bu yana, bugün yapılan Kafes operasyonları ile birlikte kırmızı bültenle aranan 114 kişinin yakalandığını belirten Bakan Yerlikaya, “Hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Hepsini tek tek kafesin içine koyacağız. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle devletimizin nefesi, terör ve iş birlikçilerinin, organize suç örgütlerinin, zehir tacirlerinin, suç odaklarının her zaman enselerindedir ve enselerinde olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

3 bin 209 firari yakalandı

Öte yandan Yerlikaya, son 5 günde 81 ilde düzenlenen ‘Çember-11’ operasyonlarında çeşitli suçlardan aranan 3 bin 209 firarinin de yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, “81 ilde son 5 gündür ‘aranan şahıslara yönelik’ devam eden ‘Çember-11’ operasyonlarında arama kaydı bulunan 3 bin 209 firari yakalandı. Aziz milletimin bilmesini isterim ki firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz” dedi.

Yerlikaya, yakalanan kişilerin 3 bin 187’sinin 5 yıla kadar, 14’ünün 5-10 yıldır, 8’inin 10 yıl ve üzerinde arandığını belirtti. Yerlikaya ayrıca, yakalananlardan 200’ünün hırsızlık, 163’ünün dolandırıcılık, 105’inin yağma, 39’unun adam öldürme, 39’unun cinsel suçlar, 567’sinin narkotik suçlar, 74’ünün terör suçları, 389’unun ise kaçakçılık ve organize suçlardan arandığını ifade etti.

Yerlikaya duyurdu: 10 ayda 104 bombalı eylem engellendiYerlikaya duyurdu: 10 ayda 104 bombalı eylem engellendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.