13 üniversiteye rektör, İstanbul’a vali atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 üniversiteye rektör atadı. Ayrıca İçişleri Bakanı olan İstanbul Valisi Yerlikaya'nın boşalan koltuğuna da Davut Gül getirildi.

Gündem 7 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 üniversiteye rektör atadı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Mehmet Karataş, 2019’dan bu yana aynı üniversitenin rektörüydü. Bu şekilde Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğünde herhangi bir değişiklik olmadı. Biruni Üniversitesi Rektörlüğü’ne de üniversitenin mevcut rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel atandı. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğü’ne de Prof. Dr. Hüseyin Dalgar atandı. Üniversitenin önceki rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ise 13 Mart’ta görevinden istifa etmişti.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne ise Prof. Dr. Ferudun Yılmaz atandı. Yılmaz’a görevi Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz devretti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu atandı. Erenoğlu’ndan önceki rektör Prof. Dr. Sedat Murat’tı. Çankaya Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan isim ise Prof. Dr. Hadi Hakan Maraş oldu.

Galatasaray Üniversitesi’ne ise Prof. Dr. Abdurrahman Muhammed Uludağ atandı. Uludağ aynı üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi’nin dekanıydı. Ayrıca Uludağ, aynı bölümün bölüm başkanlığını da yaptı. İstanbul Beykent Üniversitesi Rektörlüğü’ne ise Prof. Dr. Volkan Öngel atandı. İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan isim ise Prof. Dr. Ömer Torlak oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, Munzur Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Kenan Peker, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mustafa Alican, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hamdullah Şevli atandı.

Öte yandan Savunma Sanayii Başkanlığına da Haluk Görgün atandı. Görgün, 27 Nisan 2018 tarihinden itibaren ASELSAN Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

İçişleri Bakanı olan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın yerine de yeni bir isim atandı. Davut Gül, İstanbul’un yeni valisi oldu. Gül, 2018’den bu yana Gaziantep valisiydi daha önce ise Gördes ve Şarkışla kaymakamlıklarının ardından 2015’te İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atanan Gül, 2016-2018 yılları arasında Sivas Valisi olarak görev yaptı.

Bunların yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 12 ve 13’üncü maddeleri gereğince Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Akif Çağatay Kılıç atandı. Kılıç’a ayrıca “Büyükelçilik” unvanı verildi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise Genelkurmay Başkanı’nın Milli Savunma Bakanı olarak atanması nedeniyle boşalan Genelkurmay Başkanlığı görevine, Cumhurbaşkanı tarafından atama yapılıncaya kadar Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever’in asli görevi uhdesinde kalmak üzere görevlendirilmesini yaptı.

Genelkurmay ve MİT başkanları belli olduGenelkurmay ve MİT başkanları belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.