13 yaşında nişanlandırılan çocuğun ailesi: ‘Burada normal, kız iri duruyor’

Konya’da 13 yaşında nişanlandırılan C.S. ile 28 yaşındaki Ali G.’nin aileleri tepki çeken olayı skandal ifadelerle savunarak, durumun normal olduğunu söyledi. Aile üyeleri ‘İlk kez yaşanmıyor, zaten iri duruyor’ gibi ifadeler kullandı.

Gündem 14 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Konya Beyşehir’de, Karaali Mahallesi’nde yaşayan Osman S. sekizinci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki kızını aynı mahallede oturan, kızından 15 yaş büyük Ali G. ile nişanladı.

7 Aralık’ta evde yapılan nişan merasimi davetlilerce cep telefonuyla kaydedilip sosyal medyada yayınlandı. Sosyal medyada yayınlanmasının ardından olay Türkiye’nin gündemine oturdu ve 13 yaşındaki çocuk savcılık kararıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce devlet korumasına alınıp yurda yerleştirildi.

13 yaşındaki çocuğu nişanlayıp utanmadan paylaştılar13 yaşındaki çocuğu nişanlayıp utanmadan paylaştılar

Bu olay ilk kez yaşanıyormuş gibi abartıldı

Milliyet’ten Çiğdem Yılmaz Karaali köyüne gitti ve nişanlanan çocuk ve Ali G.’nin ailesiyle konuştu. İki aileden toplam sekiz yetişkinin olduğu odadaki herkes “nişan olayının normal olduğunu ve basın tarafından durumun abartıldığını” savundu. Çocuğun babası Osman S. kızının 14, kızını nişanladığı Ali G.’nin ise 25 yaşında olduğunu söyledi, “Kızım bir yıldır bu çocukla konuşuyor. Biz de öğrenince laf söz olmasın diye söz kestik. Yaşı gelince de evleneceklerdi. Ama olay ilk kez yaşanıyormuş gibi abartıldı” dedi.

Baba köyde bu yaşta başka evlilikler de olduğunu söylerken odadaki diğer kişiler tarafından susturuldu.

Zorla bir şey olmuş değil

Ali G.’nin babası Fikret G. de “İkisinin rızası da varmış. Bunlar zaten bir yıldır konuşuyormuş. Biz de gelip Allah’ın emriyle istedik, ailesi de verdi. Zorla bir şey olmuş değil. İfademizi de gerekli yerlere verdik” diye konuştu. Ali G.’nin babası “13 yaşındaki kızın rızası mı olur?” sorusuna tam cevap verirken araya diğer aile üyeleri girince “Bir yıldır görüşüyorlarmış zaten, zorla bir şey yok” cevabı verdi.

Söz kestik mi her şey biter

Ali G.’nin amcası Hasan G. ise “Medya her şeyi çok abarttı, tüm abartan medyaya dava açacağız. Çocuklar zaten bir yıldır konuşuyormuş, hata yapmasınlar diye biz de söz kestik. Bizde söz kestik mi her şey biter. Eğer ölmezlerse o evlilik gerçekleşir. Yaşları gelince de evlendireceğiz. Biz zaten ‘Dün söz kestik bugün hemen evlendirelim’ demedik ki. Her şeyin bir zamanı var, biz de zamanını bekleyeceğiz” dedi.

Burada herkes bu yaşta evleniyor

13 yaşındaki C.S.’nin evinden çıkarken başka bir komşu muhabiri durdurup “Bu köyde sanki bunlar ilk oluyormuş gibi gelip bu garibanları mı buldunuz. Burada herkes bu yaşta evleniyor” dedi.

Kadın konuşmaya devam edince Ali G.’nin amcası kadını susturdu, “Sus bir de köyü hedef haline getirme, karıştırma oraları” dedi.

İri duruyor diye okula göndermek istemiyoruz

13 yaşındaki çocuğun amcasının eşi Şerife G. de 13-14 yaşlarında köyde onlarca kişinin nişanlandığını öne sürerek şunları söyledi:

“Bu köyde çok fazla kaçan var, onun önüne geçmek istedik. Ablası da bir yıl önce kaçmıştı. Biz de yanlış bir şey yapmasınlar diye söz kestik. Ama insanlar abartmayı seviyor. Hem kız yaşında 13 değil, 14 yaşında ve kemikleri iri de 19 gibi duruyor. Hatta iri duruyor diye okula göndermek istemiyoruz. Nişanlandığında da çok mutlu oldu. Çünkü nişanlısını seviyor, kimse zorla bir şey yapmadı. Zorla olsaydı niye hepimiz evde olalım? Ailelerin ifadeleri alındı, serbest bırakıldı. Ama insanlar kızın yaşını küçülttü, çocuğun yaşını büyüttü. Biri 14, diğeri 25 yaşında. Sosyal medyada paylaşılmasaydı hiçbir şey de olamayacaktı.”

13 yaşında nişanı yapılan çocuk koruma altına alındı13 yaşında nişanı yapılan çocuk koruma altına alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.