15 Temmuz gazilerinden süresiz eylem kararı: ‘5 gazimiz haklarını alamadığı için intihar etti’

15 Temmuz gazileri TBMM’nin Çankaya Kapısı önünde basın açıklaması yaptı. Gaziler süresiz eylem başlattıklarını duyurup “5 gazimiz haklarını alamadığı için intihar etti” dedi.

Gündem 19 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

15 Temmuz gazileri Ankara’da TBMM’nin Çankaya Kapısı önünde basın açıklaması yaptı. Gaziler “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Vatan sana canım feda” sloganlarını attı.

15 Temmuz gazileri adına yapılan açıklamada süresiz eylem başlattıkları duyuruldu.

“15 Temmuz gazilerimizin eline 37 bin lira para verip sigara izmariti gibi gazilerimizi kapının önüne attılar” denen açıklamada 15 Temmuz gazilerinden haklarını alamadıkları için intihar edenler olduğu söylendi.

Açıklamada şöyle dendi: “Ülkemizde Kıbrıs, Güneydoğu ve 15 Temmuz gazileri olarak toplam 60 bin civarı gazi bulunmaktadır. Bu gaziler arasında maaş almayan yalnızca 15 Temmuz gazileridir. Maalesef ağır yaralanan, üstüne bu olumsuzlukları kaldıramayan 5 gazimiz intihar etmiştir.”

15 Temmuz gazilerine hakaret edildiği belirtilen açıklamada “O karanlık gecenin sabahında 251 insanımız şehit olmuş; 2 bin 700 insanımız yaralanarak gazi olmuştur. Çok şükür ülke kurtarıldı. Darbe kalkışmasının üzerinden 7 yıl geçti. Bu 7 yıl içerisinde, 15 Temmuz gazilerini halkımızın gözünde itibarsızlaştırmak için gizli ellerin olduğu bir gücün varlığını bilmenizi isteriz. Birçok gaziye çalıştığı kurumlarda mobbing uyguladılar. Bazı gazilerimizi olur olmaz bazı suçlarla cezaevine attılar. ‘Devlet her şeyi verdi, doymadı’ diye hakaret ettiler” dendi.

Marmaris'teki otelde 15 Temmuz'daki çatışmanın izleri duruyorMarmaris’teki otelde 15 Temmuz’daki çatışmanın izleri duruyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.