17 bıçak darbesiyle öldürüp ‘kafam yerinde değil’ dedi ama babasını bile inandıramadı

Antalya'da 10 yıldır dini nikahla birlikte yaşadığı üç çocuğunun annesi Burcu Gezersoy'u 17 bıçak darbesiyle öldüren Yılmaz Gündüz duruşmada olayla ilgili hiçbir şey hatırlamadığını, kadını kimin öldürdüğünü bilmediğini iddia etti.

Gündem 21 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Halı pazarlamacılığı yapan Yılmaz Gündüz ile 10 yıldır dini nikahla birlikte yaşadığı üç çocuğunun annesi Burcu Gezersoy arasında tartışma çıkmış, tartışma büyümüş ve Yılmaz Gündüz ekmek bıçağıyla Gezersoy’u 17 yerinden bıçaklamıştı. Kavga seslerini duyan komşuların çağrısıyla adrese gelen polis ekibi Gezersoy’u yerde kanlar içinde bulmuş, Kepez Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Burcu Gezersoy kurtarılamamıştı. Kendisini de bıçakla ağır yaralayan Yılmaz Gündüz ise hastaneye kaldırılmıştı.

Uşak’tan Antalya’ya gelen Burcu Gezersoy’un ailesi cenazeyi alıp toprağa verirken hastanede tedavisi tamamlanan Yılmaz Gündüz da tutuklanıp cezaevine gönderilmişti.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bununla ilgili davanın ilk duruşması vardı. Tutuklu sanık Yılmaz Gündüz savunmasında Burcu Gezersoy’un ölümüne ilişkin hiçbir şey hatırlamadığını, onu kimin öldürdüğünü bilmediğini iddia etti. Mahkeme başkanı sanğın Burcu Gezersoy’u öldürdüğüne ilişkin savcılık ifadesini hatırlattı. Bunun üzerine Gündüz “İfademde ‘bıçakladım’ dediğimi hatırlamıyorum. Kafam gidip geliyor” dedi.
Duruşmada tanık olarak dinlenen Yılmaz Gündüz’ün annesi Leyla Gündüz ise olay günü hep beraber akşam yemeği yediklerini, sonra oğlu ve gelininin odalarına çekildiğini anlattı. Gürültüyü duyunca odaya girdiklerinde oğlunun elinde bıçak, gelininin de kanlar içinde olduğunu söyleyen Leyla Gündüz oğlu Yılmaz’ın elinden bıçağı almak için hamle ettiğinde elinden yaralandığını söyledi.

Sanık Gündüz’ün babası Mehmet Gündüz da torununun ‘Babamın elinde bıçak var, yetiş’ diye bağırdığını, Yılmaz ve Burcu’nun olduğu odaya girdiğini belirterek “Odaya girdiğimde gelinim ve oğlum yataktaydı. Oğlumun elinde bıçak, gelinimin her yanında kan vardı. Biz odaya girince oğlum evden çıkıp gitti” diye konuştu. Mehmet Gündüz oğlunun psikolojik rahatsızlığı bulunmadığını, gelini ile arasında da bir problem olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti sanık Yılmaz Gündüz’ün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Vahşi bir kadın cinayetine daha 'pişmanlık' indirimiVahşi bir kadın cinayetine daha ‘pişmanlık’ indirimi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.