18 yaşından küçük eski eşine tecavüz eden sanığa 27 yıl hapis

18 yaşından küçük eski eşi ve çocuğunun annesine tecavüz etmesinden dolayı sanık Gökçe F.'ye 27 yıl hapis cezası verildi.

Gündem 24 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Chloe, 8 yıl önce 19 yaşındayken tecavüze uğradığını iddia etti.

Adanur U. 16 yaşındayken 20 yaşındaki Gökçe F. ile evlendi. İkisi de çocuk yaştaydı. Bir yıl sonra ayrıldılar. Bir de çocukları olmuştu. Adanur U., Gökçe F.’den boşandıktan sonra başka biriyle kısa süre içinde evlendi. Geçen yıl 18 Ekim’de İstanbul Gaziosmanpaşa’da Gökçe F., Adanur U.’yu silah zoruyla bir eve götürdü. Burada eski eşi Adanur U.’yu dövdü ve tecavüz etti. Adanur U. oradan arkadaşı  Songül U.’nun evine gidip duşa girdi. Songül U. duşta Adanur U.’nun vücudundaki morlukları görünce ne olduğunu sordu. Adanur U. da anlattı. Daha sonra birlikte Emniyet’e giderek şikayetçi oldular.

Gökçe F. gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gökçe F. ifadesinde tecavüz etmediğini, rızasıyla Adanur U. ile birlikte olduğunu söyledi. Adanur U.’nun yaşının 18’den küçük olması nedeniyle Gökçe F. hakkında çocuğa “cinsel istismarda bulunma ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından dava açıldı.

Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor ifadeyi çürüttü

Gökçe F.’nin “Rızasıyla birlikte olduk” demesini Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor yalan olduğunu ortaya çıkardı.  Adli Tıp Kurumu’ndan gelen muayene raporunda mağdurun vücudunda darp izlerinin olduğu yazıldı. Ayrıca Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi’nin raporuna göre sanık Gökçe F.’ye ait DNA izleri mağdurun iç çamaşırları, pantolonu ve çoraplarında bulundu.

27 yıl hapis

Bu veriler ışığında mağdurun ifadesini de tutarlı bulan İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi sanık Gökçe .F.’ye çocuğa cinsel istismar suçundan 20 yıl, hürriyetinden yoksun bırakma suçunda ise 7 yıl hapis cezası verdi. Böylece eski eş G.F toplam 27 yıl hapis cezası aldı.

Cinayetten beraat, geline tecavüz, öz kızına sarkıntılıktan 34 yıl hapisCinayetten beraat, geline tecavüz, öz kızına sarkıntılıktan 34 yıl hapis

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.