20 ilde dolandırıcılık operasyonu: 64 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde internet üzerinden nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 64 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Gündem 30 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Erzurum merkezli İstanbul, Mersin, Adana, Gaziantep, Kırşehir, Sinop, Adıyaman, Tekirdağ, Bursa, Şanlıurfa, Aydın, Diyarbakır, Eskişehir, Hakkari, İzmir, Karabük, Samsun, Kocaeli ve Antalya’da eş zamanlı olarak “SİBERGÖZ-20” operasyonları düzenlendiğini duyurdu.

Operasyonlarda 64 şüphelinin yakalandığını bildiren Bakan Yerlikaya, “Şüphelilerin Araç Kiralama ve Sigorta firmalarının isimlerini kullanarak oluşturdukları “Oltalama (Phishing) siteleri üzerinden iletişime geçtikleri vatandaşlardan Kiralama Bedeli, Sigorta Bedeli ve Kaparo Ücreti” adı altında para talep ederek haksız kazanç sağladıkları tespit edildi” açıklamasını yaptı.

200 liralık davul derisiyle milyonluk 'İncil' dolandırıcılığı200 liralık davul derisiyle milyonluk ‘İncil’ dolandırıcılığı

Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucunda; ruhsatsız tabancalar, çok miktarda döviz, Türk Lirası ve altın ile çok sayıda dijital materyale el konulduğunu da belirtti.

Operasyonların süreceğini kaydeden Yerlikaya, “Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle siber suçlarla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” dedi.

Pamukkale’den başlayıp İsviçre ve Fransa’ya uzanan dolandırıcılıkPamukkale’den başlayıp İsviçre ve Fransa’ya uzanan dolandırıcılık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.