20 ilde uyuşturucu operasyonu: 90 gözaltı

Dün 20 ilde uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi. Baskın yapılan adreslerde 90 şüpheli gözaltına alınırken, Bakan Yerlikaya operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu miktarlarını sıraladı.

Gündem 1 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün sosyal medya hesabından 20 ilde narkotik operasyonu düzenlendiğini duyurdu. Operasyonlar kapsamında 90 şüphelinin yakalandığını söyleyen Yerlikaya, “Uyuşturucu satıcılarının geleceğimiz olan gençlerimizi ve toplumumuzu zehirlemelerine izin vermeyeceğiz” dedi.

Yerlikaya, operasyonda düzenlenen illerinde Tekirdağ, Siirt, Diyarbakır, Yozgat, Denizli, Konya, Şanlıurfa, Kocaeli, Artvin, Balıkesir, Kırıkkale, Mardin, Bitlis, Samsun, Bursa, Aydın, Niğde, Batman, Yalova ve Sivas olduğunu aktardı.

Geçen hafta yine uyuşturucu operasyonları düzenlenmişti ve Ağrı, Muğla, Diyarbakır, Tekirdağ, Sakarya, Aydın, Bingöl’de belirlenen adreslere baskın düzenlenmişti. Bu operasyonlarda 72 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Tokat, Muğla, Kahramanmaraş, Giresun, Aydın, Balıkesir, Konya, Elazığ, Ankara ve Sakarya’daki eş zamanlı baskınlarda ise 46 şüpheli gözaltına alınırken Niğde’de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda da 23 şüpheli gözaltına alınmıştı. Bunlardan 21’i ise tutuklanmıştı.

Öte yandan geçen hafta iki ilde düzenlenen narkotik operasyonunda 2 bin polis görevliydi. Baskın yapılan adreslerde 21 kilo 500 gram metamfetamin, 1 kilo 200 gram bonzai maddesi ve çeşitli miktarlarsa uyuşturucu, 19 silah ele geçirildi. 140 şüphelinin tespit edildiği operasyonda 135 kişi gözaltına alınmıştı.

CHP'li belediye başkanına 'rüşvet' operasyonunu sorduk: Siyasi demem iddialı olurCHP’li belediye başkanına ‘rüşvet’ operasyonunu sorduk: Siyasi demem iddialı olur

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.