21 ölümlü kazada tek tutuklu sanık kalmadı

Mardin’in Derik ilçesinde iki TIR'ın neden olduğu bir polis memurunun şehit, 20 kişinin de hayatını kaybettiği kazada TIR şoförü Yunus Şataflı da tahliye edildi.

Gündem 6 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Mardin’in Derik ilçesinde 21 kişinin öldüğü bir kazanın önceki gün dördüncü duruşması görüldü.
Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Yunus Şataflı cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.
Tutuksuz yargılanan TIR şoförü Umut Gündüz ile firma yetkilileri K.G., M.A. ve K.M.G. ise duruşmaya katılmadı.
Duruşmada söz alan TIR şoförü Yunus Şataflı savunmasını yineleyip tahliye istedi. Mağdurların avukatları ise tutuklu sanığın tutukluluğunun devamını, tutuksuz sanık Umut Gündüz’ün de kaçma ihtimaline karşı tutuklanmasını istedi.

Mahkeme heyeti sanık Yunus Şataflı’nın tahliyesine karar vererek duruşmayı 25 Nisan 2024’e erteledi.

Ne olmuştu?

Kaza 20 Ağustos 2022’de Bahçelievler Mahallesi’nde bir akaryakıt istasyonunun yakınında meydana gelmişti. Yunus Şataflı yönetimindeki gübre taşıyan TIR iki araca ve yayalara çarpıp devrilmişti.

Kazada marketten çikolata alıp eve dönen Şervan ve Mihriban Tanrısever ile İbrahim Halil Has ve İnan Berk yaşamını yitirmişti. Olaydan sonra çevredekiler toplanıp gelen polis ve sağlık ekiplerinin çalışmasını izlerken korkunç bir kaza daha olmuştu: İlk kazadan 33 dakika sonra yine gübre yüklü Umut Gündüz yönetimindeki TIR kaza yerindeki kalabalığın arasına dalmıştı. Kalabalıktakiler sağa sola kaçışırken TIR çok sayıda kişiyi ezip bir apartmana çarparak durmuştu.

Kzada olaya müdahale edenler arasındaki polis memuru Yahya Ergin şehit olmuş, Bessi Bağlayan, İrfan Aktaş, Mülkiye Acar, Ünal Ekinci, Baran Açan, Hamit Akkoyun, Ahmet Aktay, Sıtti Abul, Fesih Dağ, Velat Dağ, Kemal Dağ, Hatip Denk, Necla Arda, İsa Ayebe, Baver Babur, Nofa Çelik yaşamını yitirmişti. İki kazada yaralanan altısı ağır 26 kişi hastaneye kaldırılmıştı. Kazalarda 11 araç ile üç iş yerinde büyük hasar oluşmuştu.

Kazanın ardından gözaltına alınan TIR şoförleri Umut Gündüz ile Yunus Şataflı tutuklandı. Davanın 20 Haziran’daki duruşmasında ikinci kazaya yol açan tutuklu şoför Umut Gündüz tahliye edildi.

İkinci şoförün de önceki gün tahliye edilmesiyle 21 kişinin öldüğü davada hiç tutuklu sanık kalmadı.

Trafik kazalarının 24 saatlik bilançosu: 69 yaralı, 3 ölüTrafik kazalarının 24 saatlik bilançosu: 69 yaralı, 3 ölü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.