21 yaşındaki Dudu, pansiyonda kabloyla boğuldu

İzmir'de pansiyonda kalan Dudu Y., ihbar üzerine odasına giren polis ekipleri tarafından kabloyla boğulmuş halde bulundu.

Gündem 18 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Dudu Y. isimli 21 yaşındaki kadın geçen yıl kasım ayında Rıfat Y. ile şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmak istemişti ve bu nedenle de 3.5 aydır eşiyle ayrı yaşıyordu. Çift oturdukları evi de bu nedenle boşaltmış ve eşyaları da satmıştı. Dudu Y.’nin akrabaları da genç kadını memleketi Çorum’a götürmüştü ancak Dudu Y. bir süre önce İzmir’e dönmüştü. İddiaya göre genç kadını İzmir’e çağıran eşi Rıfat Y. idi, 4 gün önce Dudu Y.’yi ikna edip pansiyona çağırmıştı.

Önceki gün ise pansiyonun çalışanları Dudu Y.’yi göremedi ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne durumu bildirdi. İhbar üzerine pansiyona gelen polis ekipleri Dudu Y.’nin odasına girdi ve kadını boğazına kablo dolanmış halde cansız buldu. 26 yaşındaki R.Y.’ye bu olayın ardından ulaşılmadı.

Dudu Y.’nin ablası Serpil Metin,  Rıfat Y.’ye tepki gösterip, “Çiçeğimizi soldurdular. Kardeşime bunu yapanın yakalanıp, idam cezası verilmesini istiyorum. Biz o kişiye kızımızı öldürsün diye vermedik. Boşanma sürecindeydi. Kızımızı kandırdı, tekrar birleşti. Bu kişide uyuşturucu satmak, kapkaç ve yaralama gibi her şey var. Kardeşimle görüşmek için çağırmış” dedi.

Avcılar’da şüpheli kadın ölümü

Aynı gün Avcılar’da ise bir başka kadın, şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Ümit Sokak’ta yaşayan Zakine Doğan’a, inşaat ustası eşi bir süre ulaşamadı. Bu nedenle mahalle bakkalını arayan Zakina Doğan’ın eşi eve bir bakmasını istedi ancak dört katlı binanın giriş katında oturan Zakine Doğan kapıyı açmadı.

Kendisinden haber alınamayan Zakina Doğan’ın yaşadığı evin demirlikleri söküldü.

İhbar üzerine itfaiye, polis ve acil sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye görevlileri bahçedeki demir parmaklıkları zorlayarak sökerken iki polis memuru açık pencereden girdi ve kapıyı açtı. Yatağında hareketsiz görülen kadının yaşamını yitirdiği belirlendi. Nöbetçi cumhuriyet savcısı incelemesinin ardından ‘Şüpheli ölüm’ olarak kayıtlara geçen Zakine Doğan’ın cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Kadın doktor çalıştığı hastanede eşi tarafından öldürüldüKadın doktor çalıştığı hastanede eşi tarafından öldürüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.