24 saat içinde üst üste trafik kazaları: 17 kişi öldü

Sonbaharla birlikte artan yağış ve kötü hava şartları araç kullanmayı zorlaştırıyor ve trafik kazalarını tetikliyor. Son 24 saat içinde, dün akşamdan bu yana toplamda 4 farklı ölümlü kaza meydana geldi. Kazalarda 16 kişi hayatını kaybetti.

Gündem 15 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Sağanak yağış nedeniyle kayganlaşan yollar trafik kazalarına yol açıyor.

Sonbaharla birlikte artan yağış ve kötü hava şartları araç kullanmayı zorlaştırıyor ve trafik kazalarını tetikliyor. Son 24 saat içinde, dün akşamdan bu yana toplamda 4 farklı ölümlü kaza meydana geldi.

İstanbul-Van seferini yapan Van Gölü Turizm’e ait sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 44 AK 213 plakalı yolcu otobüsü, Pınarbaşı-Gürün kara yolu Yazyurdu mevkisinde devrildi.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, otobüsün camlarını kırarak sıkışan yolcuları kurtardı.

Kazada ilk belirlemelere göre 1’i çocuk 4 yolcu ölürken 30 yolcu ise yaralandı. Kaldırılan otobüsün altında ise biri çocuğa ait iki ceset daha çıktı. Yaralılar ambulanslarla Gürün Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ağır olan yaralılar Sivas’a sevk edildi.

Kazada ölü sayısı 7’ye yükseldi. Otobüs, vinçle şarampolden çıkartılırken, araç altında bulunan 3 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

Sivas’ın Gürün ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu, 7 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı.

Valilikten açıklama

Sivas Valiliği’nden kazayla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Gürün ilçemizin Yazyurdu köyü mevkiinde bugün saat 06.15 sıralarında can kaybı ve yaralanmaya neden olan bir trafik kazası meydana gelmiştir. İstanbul – Van seferini yapan 44 AK 213 plakalı yolcu otobüsü, Pınarbaşı istikametinden Gürün istikametine seyir halindeyken havanın yağışlı, yolun kaygan olması ve sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi nedeniyle şarampole devrilmiştir. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, AFAD, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edilmiştir. İlk belirlemelere göre; otobüste bulunan 44 yolcu ile 3 personelden 7’sinin olay yerinde hayatını kaybettiği, 40’ının da yaralandığı tespit edilmiştir. Kazada yaralanan görevli ve yolcular çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Meydana gelen kaza ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Ankara'da tren kazası: 4 kişi yaralandı, tren trafiği durduAnkara’da tren kazası: 4 kişi yaralandı, tren trafiği durdu

Isparta’da kamyonet ile otomobil çarpıştı: 5 ölü

Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde, kamyonetle çarpışan otomobildeki 1’i çocuk 5 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi ağır yaralandı.

Kaza, gece yarısı Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Aşağıdinek köyü Dörtyol mevkisinde meydana geldi. B.A.E. yönetimindeki 32 LH 760 plakalı otomobil, M.D.’nin kullandığı 42 AID 166 plakalı kamyonetle çarpıştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, hurdaya dönen otomobilde sıkışan 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 3 kişinin ise ağır yaralandığı belirlendi.

Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde, kamyonetle çarpışan otomobildeki 1’i çocuk 5 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi ağır yaralandı.

Yaralılar, itfaiye ekiplerince sıkıştıkları yerden çıkarılıp, sağlık görevlilerince Şarkikaraağaç Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan 2 kişi daha doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Durumu ağır olan 1 kişinin tedavisi devam ederken, kazayı hafif sıyrıklarla atlatan kamyonet sürücüsü M.D. ise gözaltına alındı.

Yeni yaşını kutlayan Eda Nur ile 2 arkadaşı öldü

Bursa’da doğum günü eğlencesinden dönen 4 arkadaşın bulunduğu otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp yaklaşık 50 metre savrularak beton aydınlatma direğine çarptı. Kazada yeni yaşını kutlayan Eda Nur Baykay ile 2 arkadaşı hayatını kaybetti, sürücü yaralandı.

Yeni yaşını kutlayan Eda Nur Baykay ile 2 arkadaşı hayatını kaybetti.

Kaza, saat 01.00 sıralarında Kestel ilçesinde meydana geldi. Eda Nur Baykay, doğum gününü arkadaşları Sıla Çelik, Sinan Karakuş ve Adem Duran ile Bursa kent merkezinde kutladı. Kutlamanın ardından 4 arkadaş, Adem Duran idaresindeki 16 AFT 818 plakalı otomobil ile İnegöl ilçesine gitmek üzere yola çıktı. Ankara Bulvarı, Barakfaki Organize Sanayi Bölgesi mevkiinde iddiaya göre, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak yaklaşık 50 metre savrulan otomobil, önce trafik levhasına ardından da beton aydınlatma direğine çarparak durabildi. Kazayı gören diğer sürücüler, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin olay yerindeki kontrollerinde, otomobilde sıkışan Eda Nur Baykay, Sıla Çelik ve Sinan Karakuş’un hayatını kaybettiği belirlendi.

Eda Nur Baykay’ın kazadan 1 saat önce sosyal medya hesabından paylaşım yaptığı ortaya çıktı.

Yakıtı bitip yol kenarında duran traktöre TIR çarptı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, yakıtı biten ve yol kenarında duran büyükbaş yüklü traktöre TIR çarptı. Kazada 2 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı.

Kaza, saat 20.00 sıralarında Gediz- Kütahya karayolu, Yunuslar köyü yakınlarında meydana geldi. Gediz’den Kütahya istikametine gitmekte olan İ.Ç. yönetimindeki 43 AT 987 plakalı büyükbaş yüklü traktörün yakıtı bitti. Sürücü İ.Ç. traktörü yol kenarına bırakıp, yakıt almak üzere Efendi Köprüsü Mahallesi’ne gitti. Aynı istikamete ilerleyen B.G. yönetimindeki 26 FA 485 plakalı TIR, traktöre arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle traktör, yol kenarındaki boş araziye devrildi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde traktörde bulunan 75 yaşındaki Emine Çağlar’ın yaşamını yitirdiği, Halil Aslan’ın ise yaralandığı belirlendi. TIR sürücüsü de kazada yaralanırken, yaralılar, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kazada ağır yaralanan Halil Aslan da doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, yakıtı biten ve yol kenarında duran büyükbaş yüklü traktöre TIR çarptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.