24 saatte üç kadın öldürüldü… Birinin katili belirsiz, ikisinin faili çok tanıdık

24 saatte Gaziantep, İstanbul ve Muğla'da üç kadın öldürüldü. Gaziantep'te ölü bulunan kadının katilinin kim olduğu bilinmiyor. Ancak diğer iki ildeki katiller kadınların en yakınları.

Gündem 29 Mart 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Serap Yıldız'ın cenazesi adli tip kurumuna kaldırıldı.

Türkiye hemen her gün yeni bir kadın cinayetine uyanıyor. Bu yılın sadece şubat ayında öldürülen kadın sayısı 36’ydı ve 17 kadının da ölümü şüpheli olarak geçti kayıtlara. Son 24 saatte de yine kadınlar için kabus gibi geçti çünkü üç kadın çok tanıdık failler tarafından katledildi.

Dün akşam saatlerinde İstanbul Avcılar’daki Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Mektep Sokak’taki bir binada yaşayan Vehbi Yıldız ile Serap Yıldız kavga etti. Çiftin üç çocuğu vardı ve onlar da bu kavgaya şahit oluyordu. Kavga şiddetlendi, Vehbi Yıldız çocuklarının gözü önünde silahını çıkarttı ve kadını başından vurdu.

Eşi Serap Yıldız’ı çocuklarının önünde öldüren Vehbi Yıldız.

Çevredekilerin haber vermesiyle binaya gelen sağlık ekipleri kadının öldüğünü belirledi. Vehbi Yıldız da silahını kapının önüne bıraktı ve polislere teslim oldu.

Öldürüp başında bekledi

Muğla’nın ortaca ilçesi de kadın cinayetiyle sarsıldı. Vedat G. aynı ilçedeki Sanayi Sitesi’nde motor ustasıydı ve eşi Neşe G. ile boşanma aşamasındaydı. Yasemin Sokak’ta ikili kavga etmeye başladı ve Vedat G.’nin yanında silah vardı. Çıkardığı tabancayla kadını vuran Vedat G. başında bekledi, cesedin yanına kimseyi yaklaştırmadı.

Eşi tarafından öldürülen Neşe G.

Olay yerine polisler geldi, Vedat G. aynı silahı başına dayamış intihar etmeyi düşünürken ikna edildi. O anda kamera kayıttaydı ve Vedat G. birini arayıp “Sevgilini öldürdüm” dedi.

Yol kenarında kadın cesedi

Gaziantep’te Nizip kara yolu kenarında bir kadın cesedi bulundu. Bulanların haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Ancak kadının üzerinden kimlik çıkmadı ve ceset otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Burada yapılan incelemede cesedin 32 yaşındaki Naciye Cengiz’e ait olduğu tespit edildi. İki çocuk annesi olduğu da belirlenen kadının kim ya da kimler tarafından öldürüldüğüne yönelik çalışmalar sürüyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın cinayeti: Doktor Feray Balkan’ı boşandığı eşi pusu kurup öldürdü8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın cinayeti: Doktor Feray Balkan’ı boşandığı eşi pusu kurup öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.