3 yaşındaki Müslüme’nin davasına ailesi katılmadı

Karaman'da ölü bulunan 3 yaşındaki Müslüme'nin davasına aile bireyleri katılmadı. Tutuklu yargılanan dede Hasan Yağal ise SEGBİS'le savunma yaptı.

Gündem 22 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Karaman’da 2021 yılında yaşanan bir olay Türkiye’yi derinden sarsmıştı. Gülnar ilçesinin Yanışlı Mahallesi’ne gelen 7 çocuklu Yağal ailesinin altıncı çocuğu olan 3 yaşındaki Müslüme 10 Kasım’da kaybolmuştu. Akşam saatlerinde kaybolan çocuğu en son görenler, ailenin kurduğu çadırın yanında oynadığını söylüyordu. Aile ise tüm çabalara rağmen Müslüme’yi bulamayınca ihbarda bulunmuştu ve bölgeye jandarma, itfaiye, AFAD, AKUT ve sağlık ekipleri sevk edilmişti.

Arama çalışmalarının 10’uncu gününde ise çadırın 7 kilometre uzağındaki Karaağaç mevkisinde, çalılıkların arasında küçük çocuğun cansız bedeni bulunmuştu. Otopside, kesin ölüm nedeni belirlenemeyen Müslüme’nin cenazesi, memleketi Karaman’da toprağa verildi.

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olaya ilişkin soruşturmasında cesedin bulunduğu gün Müslüme’nin annesi Selvi, babası Mehmet, dedesi Hasan Yağal, anneannesi, babaannesi, kardeşleri ve halasının da aralarında olduğu 9 yakınını gözaltına aldı. Şüphelilerden dede Hasan Yağal tutuklandı, diğerleri ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. Soruşturmanın tamamlanmasıyla birlikte dava açıldı. Öte yandan dede Hasan Yağal’ın aslında Müslüme’nin babası olduğu da ortaya çıktı. Aynı zamanda Hasan Yağal’ın DNA’sı Müslüme’nin boynunda tespit edilmişti ve Hasan Yağal, “O benim torunum, öpmüşümdür” sözleriyle kendini savunmuştu.

6’ıncı kez hakim karşısında

Tutuklu sanık Hasan Yağal, Silifke 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 6’ncı kez hakim karşısındaydı. ‘Kendini savunamayacak yakın akrabayı bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak amacıyla kasten öldürme, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, nitelikli cinsel saldırı, cinsel amaçla cebir, tehdit veya hile kullanarak çocuğu hürriyetinden yoksun kılma, suçluyu kayırma suçuna azmettirme’ suçlarından tutuklu olan Hasan Yağal, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, diğer aile bireyleri ise katılmadı. Avukatlar salonda hazır bulundu. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilip cumhuriyet savcısının davaya ilişkin esas hakkında mütalaasının hazırlanması için duruşmayı erteledi.

Anne Selvi Yağal, ifadesinde kayınpederi Hasan Yağal’dan şikayetçi olmadığını söylemiş ve “Kayınpederimin suçu yok. Bana tecavüz etmedi. Cenab-ı Allah bana hesap sorar, bana bir şey yapmadı” demişti. Bunun üzerine mahkeme heyeti, çocuğun babasının DNA raporlarında dedesi olduğunun ortaya çıktığını hatırlatınca Selvi Yağal, “Kabul etmiyorum, öyle bir şey olmadı. Müslüme olayından dolayı kimseden şikayetçi değilim” diye konuşmuştu. Ancak Selvi Yağal bu yılın Ocak ayında görülen duruşmada kayınpederinin kendisine tecavüz ettiğini açıklamıştı.

Müslüme’nin ölümü: Dedesi tutuklandıMüslüme’nin ölümü: Dedesi tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.