31 kişiye mezar olan rezidans davasında tutuklu sanık kalmadı

Malatya'da ilk depremde yıkılan Trend Garden Rezidans davasında 4 sanık tutuklu yargılanıyordu. Mahkeme tutuklu yargılananlar hakkında adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Gündem 16 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

6 Şubat depremlerinin ağır hasar verdiği Malatya’da Trend Garden Rezidansı yıkıldı ve 31 kişi öldü. Olaya ilişkin davada 4’ü tutuklu 13 sanık yargılanıyor. Tutuklu sanıklar ise Bülent Yeroğlu, Engin Aslan, Sefa Gülfırat ve Mehmet Gündüz.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Bülent Yeneroğlu, binanın projesini yaptığını ve belediyenin kontrollerinden sonra da bu projenin onaylandığını savundu. Yeroğlu, “Ben projeyi yaptım, gerekli onaylar alındı ve bina yapıldı. Daha sonra yapılan tadilatlar nedeniyle bina yıkılmıştır. Yıkılan bina, benim tasarladığımdan çok farklıdır” dedi.

Sanık, müşteki ve avukatlar da beyanda bulunduktan sonra mahkeme, iddia makamının talebini sordu. İddia makamı, yargılamada gelinen aşama, delillerin önemli ölçüde toplanmış olması, tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurularak tutuklu sanıkların tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti de delillerin büyük oranda toplanmış olması, gelinen aşamadan sonra karartılacak delil bulunmadığı gerekçesiyle tutuklu sanıkların adli kontrol şartı ve yurtdışına çıkma yasağıyla tahliyelerine karar verdi.

İtiraf var soruşturma yok: Depremzedeler adalet istiyorİtiraf var soruşturma yok: Depremzedeler adalet istiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.